• Härmä jatkaa Regions Cupissa

Härmä eteni Regions Cupissa 16 parhaan joukkoon, kun ÅIFK kaatui Turussa 1-3 (1-2) -lukemin. Viidennelle kierrokselle Härmä eteni tekemällä kentällä tarvittavan, eikä isoa vaihdetta jouduttu laittamaan silmään missään vaiheessa. Maaleista vastasivat Santeri Stenius, Jonni Thusberg ja Kaarle Keskitalo.

Avausjaksolla maalipaikat meni selvästi Härmälle eikä pelillisestikään kentällä ollut hätää. Muutaman sössityn paikan jälkeen pallo saatiin ensimmäistä kertaa sisään 25'minuutilla, kun vauhtia laidallaan läpi ottelun pitkänyt Jonni Thusberg nousi jälleen kerran aktiivisesti ja löysi syötöllään Santeri Steniuksen. ”Sande” otti pallon boksissa haltuun ja laukoi sen sisään maalivahdin käsien kautta.
       Toinen maali oli kaunista katseltavaa. Keskikentällä peliä pyörittänyt Valtteri Kaarna lähetti erinomaisen syötön puolikentästä maata pitkin Thusbergille. Jonni otti loistosyötön haltuun ja pisti pallon hallitusti takakulmaan.
       Jakson lopussa ÅIFK hyödynsi yhden harvoista paikoistaan, kun pienen nukahduksen seurauksena pallo pelattiin takatolpalle, josta Abdi Muhamud pääsi siirtämään pallon vapaasti sisään minuutti ennen taukoa.

Tällä kertaa loppuhetkien maali ei kuitenkaan toiminut pukukoppimaalina, sillä toisen jakson alkua Härmä vei ja ÅIFK vikisi. Ensimmäiseen viiteen minuuttiin Härmä loi kolme huippupaikkaa, mutta peliä ei saatu ratkaistua. Kovan alkuryminän jälkeen peli muuttui tasaiseksi ja suhteellisen hidastempoiseksi väännöksi. Härmän maalilla kauden debyyttinsä tehnyt Roope Vainio ei toisellakaan jaksolla järin paljoa peliin joutunut puuttumaan, sillä Härmä puolusti hyvin ÅIFK:n hyökkäysyritykset.
       Lopullinen ratkaisu nähtiin lisäajan ensimmäisellä minuutilla ja siinä isoa osaa näyttelivät vaihtomiehet. ÅIFK haki luonnollisesti jo riskilläkin tasoitusta, joten tilaa hyökkäyspäässä oli. Kaarna sai pallon haltuunsa keskikentällä ja lähetti jälleen yhden loistavan syötön tyhjään tilaan Jonas Ruohomäelle. Vaihdosta 61'minuutilla sisään tullut Ruohomäki ei kuitenkaan yrityksessään onnistunut, mutta vain kahta minuuttia aiemmin peliin tullut Kaarle Keskitalo onnistui. Rebound ajautui Keskitalolle 20 metriin, josta lähti tarkka vasemman jalan sisäsyrjäsijoitus alanurkkaan ja peli oli sitä myöden selvä. Normaalisti puolustajana pelaava ”Kake” Keskitalo sai näytönpaikkansa kärjessä ja käytti sen tehokkaasti hyväksi.

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka kehuu joukkueensa asennetta ja ottelun lopputulosta.
       -Jos ajatellaan, että perjantaina oli iso peli, joka varmaan vei paljon voimia henkisesti ja fyysisesti, oli heti maanantaina pelaaminen äärimmäinen testi. Joukkue selvisi siitä kiitettävällä tasolla, vaikka ihan parhaaseen ei ylletty, mutta sitä ei eilen tarvinutkaan. Oltaisiin voitu jo ekalla puoliajalla naulata peli, päästettiin vähän turhaan vastustaja mukaan. Cup-luonteisesti kuitenkin vain voitosta pelataan ja se käytiin hakemassa, ja olen siihen tosi tyytyväinen, että matka jatkuu tässä kilpailussa, ”Bägi” sanoo.

Yksilöitä Hiukka ei tuttuun tapaansa halua nostaa esiin, vaan painottaa menestyksen olevan koko joukkueen juttu.
       -Joukkueena mennään ja yhdessä tehdään molempiin suuntiin töitä. Totta kai tarvitaan yksilöt, jotka tekee maalit ja näkyy tilastoissa, mutta ei tämä homma toimi, jos ei olla valmiita työntekoon molempiin suuntiin yhdessä.

Cup-junan matka jatkuu seuraavaksi Seinäjoelle, jossa on vastassa SJK/Akatemia. Ottelu pelataan 1.7. OmaSp Stadionilla klo 15:00.

Härmän avauskokoonpano
    Roope Vainio ; Vilppu Leinonen – Tommi Ijäs – Kaarle Keskitalo – Jussi Sorri ; Leevi Saikkonen – Valtteri Kaarna – Prince Mokuma – Jonni Thusberg ; Santeri Stenius – Juuso Lindroos
    Härmän vaihtopenkki
    Pietari Palomäki, Joona Tuunainen, Eero Viljanen, Jonas Ruohomäki, Santeri Korpela & Kaarle Keskitalo
    Härmän vaihdot
    61min Santeri Stenius vaihtoon – Pietari Palomäki kentälle
    61min Leevi Saikkonen vaihtoon – Jonas Ruohomäki kentälle
    76min Jussi Sorri vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle
    76min Juuso Lindroos vaihtoon – Santeri Korpela kentälle
    88min Jonni Thusberg vaihtoon – Kaarle Keskitalo kentälle
    Ottelun maalit
    25min 0-1 Santeri Stenius (Jonni Thusberg)
    34min 0-2 Jonni Thusberg (Valtteri Kaarna)
    44min 1-2 Abdi Muhamud
    90+1min 1-3 Kaarle Keskitalo (Jonas Ruohomäki)
    Ottelun varoitukset
    75min Prince Mokuma, Härmä
    82min Jeremias Kaari, ÅIFK