• Härmä voitokas sunnuntaina

Härmän talvikauden kahdeksas harjoitusottelu toi tullessaan toisen nollapelin, kun Ilves-Kissat kaatui Pullerin tekonurmella 2-0 (2-0). Joukkue esitti kentällä mallikasta puolustuspelaamista hyvällä asenteella höystettynä ja voittoa voi pitää ansaittuna.

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka oli hakenut sunnuntain otteluun uusia tuulia muutamalla pelipaikkavaihdoksella. Aiemmin keskikentän keskustassa pelannut Prince Mokuma löytyi oikean laitapuolustajan paikalta ja vasempana puolustajana kirmasi Giscard Mosamete. Laidalla ja kärjessä pelannut Leevi Saikkonen aloitti ottelun keskustassa yhdessä Joni Lindroosin kanssa. Alkuvihellyksestä asti näkyi, että kaikki tuntui omaksuvan myös hieman vieraamman pelipaikan hyvin.

Avausmaali syntyi ottelun kahdeksannella minuutilla, kun Santeri Stenius rynni läpiajoon ja Kissat-vahti joutui kampeamaan Steniuksen nurin. Pallo pilkulle ja pallon taakse Lindroos, joka sijoitti pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan.
       Ensimmäisen vaihtonsa Härmä joutui tekemään jo 18'minuutilla, kun Pietari Palomäki otettiin varotoimenpiteenä vaihtoon. Kentälle juoksi Valtteri Kaarna, joka eilen pelasi A-nuorten mukana Oulussa täydet minuutit. Vaihdon myötä Kaarna otti paikan keskikentän keskustassa ja Saikkonen siirtyi kärkeen Palomäen paikalle.
       Härmän toisesta ja ottelun viimeisestä maalista vastasikin juuri Kaarna, joka kulman jälkitilanteesta pääsi tälläämään pallon verkkoon 26'minuutilla.
       Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hienokseltaan Härmän hallintaa. Kotijoukkueen liike oli terävämpää ja tekemisen laatu parempaa.

Toiselle puoliajalle Ilves-Kissat otti kuitenkin vahvasti pallonhallinnan itselleen ja Härmä keskittyi puolustuspelaamiseen. Se toimikin hienosti vahvasti pelanneen topparipari Jussi Sorri & Tommi Ijäs johdolla. Viimeisenä lukkona toisella jaksolla toimi Heikki Viitanen, joka vaihdettiin toiselle nelivitoselle tolppien väliin.
       Vahvasta pallollisesta hallinnasta huolimatta Ilves-Kissat ei kyennyt luomaan muutamaa hyvää paikkaa enempää. Vieraiden paras paikka siunaantui 76'minuutilla Berat Grabovcille, mutta Viitasen loistava torjunta piti vieraiden maalisarakkeen nollissa.
       Toisen jakson ensimmäinen pelaajavaihto Härmän osalta tuli 55'minuutilla, kun Valtteri Kaarna vetäytyi takaisin vaihtopenkille ja hänet korvasi Vilppu Leinonen. Vaihdon myötä Mokuma nousi keskikentälle Kaarnan paikalle ja Leinonen otti paikan oikeana puolustajana.
       70'minuutilla niin ikään eilen täydet minuutit Oulussa pelannut Joona Tuunainen korvasi Ahmed Mohammedin ja viittä minuuttia myöhemmin kolmaskin Oulussa mukana ollut A-juniori, Severi Keskitalo, meni Joni Lindroosin tilalle.
       Mohammed vaihdettiin vielä takaisin kentälle viimeiseksi kympiksi ja ”Ahmalle” siunaantuikin Härmän toisen jakson käytännössä katsoen ainoa maalipaikka. Saikkonen vapautti Mohammedin läpiajoon, joka kiersi vauhdilla vastustajan maalivahdin, mutta laukaus kovasta vauhdista ei suuntautunut tarpeeksi kohti ja pallo lipui oikealta ohi. Toisella jaksolla Härmä sai muutaman kulmapotkun, mutta todellisia maalipaikkoja ei Mohammedin paikan lisäksi siunaantunut.

Päävalmentaja Matti Hiukka oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen.
       -Ennen peliä puhuttiin, että ollaan kovempia joukkueita vastaan pelattu pelillisesti hyviä pelejä, vaikka tulokset ollut huonoja. Tänään tavoitteena oli saada tulos ulos kovemmista peleistä ja se onnistui hyvän joukkuepuolustamisen ansiosta.

-Ensimmäinen puoliaika oltiin pallon kanssa hyvinkin pelissä mukana ja vähän vietiinkin. Toisella puoliajalla mentiinkin hyvin pitkälti puolustuspelaamisen kautta. Tosi tyytyväinen olen siihen, ettei päästetty tänään yhtään maalia. Se antaa meille kuitenkin aina mahdollisuuden pärjätä ja voittaa pelejä.

-Tietysti olen myös tyytyväinen siitä, että tämmönen tiukka peli saatiin käännettyä voitoksi. Näiden kautta ymmärrys siitä, että millä tavalla se tulee, niin pitäis mennä jakeluun ja uskon, että sen varmasti pelaajat myös ymmärtää.

-Paljon hyviä asioita tänään. Torstaina meillä oli yksi kauden kovimmista harjoituksista, joten siinäkin mielessä pelaajat jaksoi tehdä hyvin ja keskittyneesti varsinkin puolustuspelaamisen suhteen. Koko joukkueen puolustaminen lähtee hyökkääjistä, ei ole pelkästään alimpien pelaajien työ ja tänään jaksettiin tehdä töitä. Tämä harjoituspeli kertoo, että ihan hyvällä tiellä ollaan ja tästä hommat vaan jatkuu.

HÄRMÄN AVAUS

HÄRMÄN VAIHDOT
    18' Pietari Palomäki vaihtoon - Valtteri Kaarna kentälle
    46' Eero Viljanen vaihtoon - Heikki Viitanen kentälle
    55' Valtteri Kaarna vaihtoon - Vilppu Leinonen kentälle
    70' Ahmed Mohammed vaihtoon - Joona Tuunainen kentälle
    76' Joni Lindroos vaihtoon - Severi Keskitalo kentälle
    82' Santeri Stenius vaihtoon - Ahmed Mohammed kentälle
    OTTELUN MAALIT
    8'min 1-0 Joni Lindroos, rp
    26'min 2-0 Valtteri Kaarna