• Otteluraportti Härmä-JanPa 5-0 (4-0)

Härmä pelasi kalenterivuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa eilen Pullerin tekonurmella Nelosen Janakkalan Palloa vastaan. Härmä aloitti ottelun terävästi ja karkasi jo heti ensimmäisen vartin aikana turvalliseen johtoon. Ottelu päättyi lopulta Härmän 5-0 (4-0) voittoon. Maalinteossa onnistuivat Valtteri Kaarna, Kalle Aaltonen, Juuso Lindroos, Antti Tapola ja Ersin Ramadani.

Härmä pelasi ottelun jaksot muutamaa peluria lukuun ottamatta eri kokoonpanoilla. Avausjaksolla maalia vartioi Heikki Viitanen. Puolustuslinjan muodostivat Jonni Thusberg – Jussi Sorri – Aare Turunen – Giscard Mosamete. Keskikentän vasemmalla laidalla juoksi Antti Tapola, oikealla Ersin Ramadani, keskustassa Valtteri Kaarna ja Atte Ekholm, kymppipaikalla Kalle Aaltonen ja kärjessä Juuso Lindroos.
        Maalinteon aloitti parin minuutin pelin jälkeen JanPa, mutta terävän hyökkäyksen päätteeksi viimeistelty maali liputettiin paitsioksi. Ensimmäinen hyväksytty maali syntyi 5'minuutin pelin jälkeen, kun Härmän puolihuolimaton hyökkäys päättyikin maalintekopaikalle ja Valtteri Kaarna laukoi pallon 16:n rajoilta verkkoon Juuso Lindroosin esityöstä. Härmä onnistui toistamiseen heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun pallo pelattiin oikeaan laitaan kosovolaiselle Ersin Ramadanille, joka otti tyhjät pois ja lähetti pallon matalana boksiin. Syöttö tavoitti vapaana olleen Kalle Aaltosen, jonka ensimmäisen laukauksen maalivahti vielä torjui, mutta koska JanPan puolustus huiteli teillä tuntemattomilla, pääsi Aaltonen vapaasti pistämään irtopallon sisään.

16'minuutilla oikeana laitapuolustajana pelannut Giscard Mosamete katkoi JanPan hyökkäyksen ja näki Lindroosin kärkkymässä JanPan puolustuslinjan tuntumassa. Hyvä pallo Lindroosille, jolla oli tilaa ja aikaa läpiajossa reilusti ja lopulta pallo päätyi verkkoon varman alanurkkasijoituksen myötä. Avausjakson neljäs maali tuli juuri ennen taukovihellystä, kun Mosamete levitti pallon oikeaan laitaan Ramadanille, joka toisti toiseen maaliin johtaneen suorituksensa. Tällä kertaa hyvä syöttö maata pitkin löysi boksista Antti Tapolan, jonka varma laukaus vei Härmän 4-0 johtoon.

Toiselle jaksolle Härmän torjuntavastuun otti Roope Vainio. Puolustuslinja aseteltiin muotoon Casimir Kallio – Henrik Salminen – Daniel Garro – Alex Hård. Avausjaksolla topparina pelannut Jussi Sorri nousi keskikentän pohjalle ja ylempinä keskikenttinä huseerasivat Juuso Lindroos ja Jonas Ruohomäki. Vasemmalla laidalla pelasi Antti Kukkula, oikealla Hamid Daghdugh ja hyökkääjänä aloitti Ersin Ramadani. 65'minuutin kohdalla avausjakson pelanneet Ekholm ja Thusberg palasivat kentälle Sorrin ja Lindroosin tilalle, Ekholmin ottaessa paikan omalla pelipaikallaan keskikentän pohjalla ja Thusbergille annettiin näytönpaikka kymppinä.

Toisella jaksolla nähtiin vain yksi maali, joka syntyi ottelun loppuhetkillä. Härmä puhkoi lopussa JanPan väsynyttä puolustuslinjaa läpisyötöillä, jotka kuitenkin päätyivät järjestäen neuermaisesti pelanneen JanPa-vahdin ulottuville. Yksi näistä tilanteista vierasvahdilta kuitenkin epäonnistui, jonka myötä Ramadani pääsi nostamaan pallon 25 metristä tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Kari ”Kitu” Lindholm oli tyytyväinen joukkueen asenteeseen.
        -Hyvää oli se, että vaikka peli olikin alkuminuuttien jälkeen aika selvä, niin hyvällä asenteella mentiin loppuun asti. Missään vaiheessa ei ruvettu leikkimään ja se on fiksun joukkueen merkki. Vaikka peli oli 4-0 tauolla, niin silti toinenkin jakso pelattiin loppuun asti tyylikkäästi. Toiselle jaksolle vaihdettiin seitsemän pelaajaa, joista osalla tosi ohut tausta ja olivat käytännössä ensimmäistä kertaa mukana, ja osa pelasi oudoilla paikoilla, mutta silti ihan kivasti hoitivat hommansa, Kitu toteaa.

-Pelilliseltä kantilta ei oikein mitään uutta tullut, niin selvä tasoero oli. Me tarvittaisiin kieltämättä vähän kovempia pelejä. Ollaan kaikissa otteluissa oltu vähän ylivoimaisia, eikä olla oltu vielä tiukassa paikassa. Pallo pyöri eilen ihan nätisti aika ajoin, mutta kun tila ja aika vähenee, niin sitten nähdään missä mennään ja se on vielä näkemättä mitä sitten tapahtuu, kun on kova paikka, Kitu miettii.

Ottelu kulki kokonaisuudessaan Härmän hallinnassa ja etenkin avausjaksolla Härmä vyörytti hyökkäyksiä kohti JanPan päätyä. Toisellakin jaksolla paikkoja saatiin luotua, mutta enää viimeistely ei yltänyt avausjakson tasolle. JanPa ei saanut otteluun läheskään parhaimmistoaan kasaan ja kokoonpanosta löytyi yhteensä 13 pelaajaa, joten ottelu ei koko totuutta kerro joukkueiden välisestä erosta. Seuraavan ottelunsa Härmä pelaa tulevana lauantaina, kun Ilves/2 saapuu vieraaksi Pullerin tekonurmelle. Kyseessä on Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu ja se alkaa klo 17.15.

Härmä – JanPa 5-0 (4-0)
    5'min 1-0 Valtteri Kaarna (Juuso Lindroos)
    6'min 2-0 Kalle Aaltonen (Ersin Ramadani)
    16'min 3-0 Juuso Lindroos (Giscard Mosamete)
    45'min 4-0 Antti Tapola (Ersin Ramadani)
    87'min 5-0 Ersin Ramadani