• Otteluraportti Härmä-TPV2 4-4 (3-3)

Koleassa torstai-illassa tarjottiin Kaurialassa kouralliselle urhoollisia katsojia maaleja olan takaa, kun Härmä ja TPV/2 onnistuivat kumpikin neljästi ja pisteet meni jakoon. Härmältä esiin nousi Santeri Stenius, joka intoutui syntymäpäivänsä kunniaksi mättämään hattutempun. Uran ensimmäinen hattutemppu syntyi päivälleen 18 vuoden iässä.

Santeri Stenius teki eilen uransa kolme ensimmäistä maalia miesten peleissä

Rehellisyyden nimissä on heti alkuun todettava, että tasoltaan eilinen ottelu ei Kolmosen ottelulta näyttänyt. Kumpikin joukkue teki alokasmaisia virheitä puolustuspelaamisessa, joita ei enää nykypäivänä Kolmosessa pitäisi näin paljoa yhteen otteluun mahtua. Maalipaikat kumpikin joukkue käytti tehokkaasti hyväkseen, joskin TPV/2 oli tässä pykälän Härmää edellä, sillä vieraat kävivät koko ottelun aikana Härmän boksissa noin kuusi kertaa ja iski neljä maalia.

Avausmaali syntyi 12 peliminuutilla, kun Prince Mokuma katkoi syötön keskikentällä ja käynnisti nopean hyökkäyksen. Mokuma pelasi pallon Pietari Palomäelle, jonka avuksi juoksi Santeri Stenius. Palomäki löysi tuttuun tapaansa hyvällä syötöllä joukkuekaverin ja näin Stenius pääsi nautiskelemaan lähietäisyydeltä uransa avausmaalin Kolmosessa.

Ensimmäisen kerran johto kesti neljä minuuttia. TPV/2 hyödynsi Härmän alakerran radikaalin virheen ja Salomo Ojala pisti pallon nätisti sisään. Uudestaan Härmä siirtyi johtoon 19 minuutilla ja maalintekijänä oli jälleen Stenius. Giscard Mosamete lähetti oikealta keskityksen, johon Leevi Saikkonen pääsi puskemaan. TPV-vahti Sami Maja sai torjuttua Saikkosen hyvän puskun, mutta Stenius oli köpötellyt itsensä oikeaan paikkaan ja karat tippuivat tarjottimelle, 2-1.

2-2 maali syntyi 24 minuutilla rangaistuspotkusta, kun Johannes Kilponen pisti pallon keskelle Härmä-vahti Eero Viljasen aavistaessa nurkkaan. Pilkulle pallo vietiin oikeutetusti harmittavan rikkeen seurauksena, kun TPV/2 rynni vauhdilla boksiin ja vihreäpaidan jalka ei ehtinyt pallon eteen, vaan kopisikin hellästi punapaitaa nilkoille.

Ottelun viidettä maalia tarvi odotella tästä kaksi minuuttia. Tällä kertaa tilanne rakennettiin toiselta laidalta ja hyökkäyksen tukena ollut laitapuolustaja Vilppu Leinonen lähetti keskityksen boksiin. Palomäki ei palloon aivan yltänyt, mutta Juuso Lindroos nappasi pallon itselleen haastavasta asennosta. Liian haastava se ei kuitenkaan ollut ja ”Linkku” pääsi näyttämään parasta osaamistaan boksipelaamisessa. Näyttävästi vetopaikka itselle ja pallo voimalla riman alle. 38 minuutilla TPV/2 tuli kolmannen kerran tasoihin. Oikealta laidalta lähti boksiin keskitys, jonka Ojala laukoi suoraan ilmasta vasurilla hienosti sisään, jonka myötä tauolle lähdettiin 3-3 -lukemissa.

Juuso Lindroos tällää voimalla Härmän 3-2 johtoon

Toisella jaksolla Härmä oli hallitsevampi osapuoli, mutta pelaamisessa oli läsnä liiaksi puolivaloilla tekeminen ja väläytyksiä oikeasta taitotasosta nähtiin vain harvoin. Härmä sai luotua puolittaisia maalipaikkoja, ennen kuin Stenius onnistui niittaamaan hatullisen täyteen 70 minuutilla Palomäen alustuksesta.

Neljäskään maali ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti. Lisäajan toisella minuutilla TPV/2 pääsi toisen kerran toisella puoliajalla boksiin ja pallo löytyi Härmän verkosta, kun Taavi Abruquahin laukaus yllätti Viljasen. Tätä ennen Härmällä oli yksi loistava paikka tintata viides osuma, mutta palloa ei saatu loistavasta tilanteesta sisään, vaikka yrittäjiäkin tilanteessa oli riittämiin.

Kahdeksan maalia jalkapallo-ottelussa ei kovin yleistä ole, jonka lisäksi 88 minuutilla ihmeteltävää yleisölle tarjosi Vesa Virtanen. ”Wesse” juoksi vaihdosta kentälle ja otti varoituksen noin viiden sekunnin päästä kentälle päästyään. Varmaa tietoa ei ole, mutta todennäköisesti kyseessä oli Härmän 50-vuotisen historian nopein varoitus vaihtopelaajalle. Aikaisempaa tiedossa ollutta ennätystä piti hallussaan Marko Kouhia, joka Kakkosen kautena otti varoituksen oltuaan kentällä noin seitsemän sekuntia, mutta Virtanen laittoi tästä vielä pari sekuntia paremmaksi. Maininnan arvoinen asia ottelusta on myös uusi debytantti, kun Eemeli Lempinen teki debyyttinsä Härmässä tultuaan kentälle kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Ottelun kulmatilastot merkattiin Härmälle 12-0

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka ei järin tyytyväinen ottelun jälkeen ollut.
       -Ei tästä paljon ilonaiheita jäänyt. Kyllä neljä tehtyä maalia pitää riittää pelin voittamiseen. Se kertoo siitä, että emme olleet puolustussuuntaan valmiita tekemään töitä. Vastustaja oli viisi tai kuusi kertaa meidän kuudentoista alueen sisällä ja teki neljä maalia. Se kertoo löysyydestä, että emme olleet voittoon vaadittavalla tasolla.

Loppukauden viiteen otteluun Hiukka toivoo, että pelaajat jaksaisivat kaivaa motivaation, vaikka sarjassa tilanne alkaa olla taputeltu.
       -Vaatimustasoa kentällä pitää nostaa. Ei kaikki voi lähteä aina valmennuksesta. Näistä toivottavasti opitaan. Pelimme vaatii nyt isoa ryhtiliikettä ajatellen loppukautta ja tulevaisuutta, Hiukka sanoo.

Seuraavan kerran mahdollisuus esittää parempaa on ensi viikon perjantaina vierasottelussa Ilves-Kissoja vastaan. Sitten on edessä odotettu toinen osa Hämeenlinnan paikallisväännöstä, kun Härmä isännöi HJS:aa torstaina 7.9.

Härmän avaus

Härmän vaihdot
    68min Juuso Lindroos vaihtoon – Juho Nordström kentälle
    68min Leevi Saikkonen vaihtoon – Aaro Forss kentälle
    80min Giscard Mosamete vaihtoon – Juuso Kemppainen kentälle
    80min Santeri Stenius vaihtoon – Antti Tapola kentälle
    88min Valtteri Kaarna vaihtoon – Eemeli Lempinen kentälle
    88min Prince Mokuma vaihtoon – Vesa Virtanen kentälle
    Ottelun maalit
    12min 1-0 Santeri Stenius (Pietari Palomäki)
    16min 1-1 Salomo Ojala
    19min 2-1 Santeri Stenius (Leevi Saikkonen)
    24min 2-2 Johannes Kilponen, rp
    26min 3-2 Juuso Lindroos (Vilppu Leinonen)
    38min 3-3 Salomo Ojala
    70min 4-3 Santeri Stenius (Pietari Palomäki)
    92min 4-4 Taavi Abruquah
    Ottelun varoitukset
    15min Aleksi Topinoja, Härmä
    88min Vesa Virtanen, Härmä