• Otteluraportti Härmä-UrPS 8-2 (4-2)

Härmä eteni maalirikkaan ottelun jälkeen Regions' Cupissa kolmannelle kierrokselle, kun Vitosessa pelaava UrPS kaatui 8-2 (4-2) -lukemin. Härmä oli ottelussa kuskin paikalla ja onnistujia oli laajalla säteellä. Härmän tehomies oli viidessä maalissa mukana ollut Leevi Saikkonen.

Ottelupalaverissa päävalmentaja Matti Hiukka painotti joukkueelle, että tänään on pelattava omaa peliä eikä vastustajan mukaan saa lähteä. Joukkue sisäisti ohjeistuksen hyvin, sillä Härmä siirtyi johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Nopean avausmaalin merkitys on aina suuri, kun vastassa on alemmalla sarjatasolla pelaava joukkue. Avausmaalin synty oli komeaa katseltavaa. Joni Lindroos lähetti loistavan pallon oikeaan laitaan Giscard Mosametelle. Laitapuolustaja sai rauhassa sihtailla keskitystään ja se olikin tarkka, jonka seurauksena Leevi Saikkosella oli suhteellisen helppo työ puskea pallo varmasti maaliin.

Saikkosen pusku ottelun alussa vei Härmän heti johtoon. Puskua ihailee Prince Mokuma.

Toista maalia ei jouduttu odottamaan kauaa. Kymmenennellä peliminuutilla Valtteri Kaarna tarjoili iniestamaisen syötön linjojen väliin ja Santeri Stenius kiitti tästä laukomalla pallon varmasti sisään. 3-0 maali syntyi 17'minuutilla, kun jälleen kerran hyökkäystä tukenut Mosamete sai loistopallon Jussi Sorrilta, lähetti pallon tällä kertaa matalana boksiin ja Ahmed Mohammed ohjasi pelivälineen sisään. Avausjaksolla Mosamete oli hanakasti hyökkäysten tukena UrPSin tarjotessa jatkuvasti tilaa oikealle laidalle.

Santeri Stenius (44), Leevi Saikkonen ja Valtteri Kaarna (29)

4-0 maali nähtiin 24'peliminuutilla ja siitä vastasi Valtteri Kaarna. Prince Mokuma pelasi pallon Kaarnalle 23 metriin ja ”Vade” laukoi sisäsyrjällä yläkulmaan. Maalin jälkeen Härmä jatkoi hyvällä sykkeellä vyöryttämistä jakson loppuhetkille asti, kunnes joukkue nukahti ja UrPS käytti hetkensä tehokkaasti hyväkseen.

Ensin 40'minuutilla Arttu Reunanen pääsi hyödyntämään Härmän puolustusvirheen ja vain kahta minuuttia myöhemmin UrPS iski uudestaan. Toisesta maalista vastasi Eero Lepistö ja se oli kaunista katseltavaa. Lepistö sai pallon haltuunsa noin 40 metrin päästä Härmä-maalista ja lähetti matkaan kauniin noston, joka tippui riman alle yli hölmistyneen Eero Viljasen ja näin UrPS oli kuronut kahdessa minuutissa eroa kiinni kahden maalin verran.

Ahmed Mohammed onnistui maalinteossa kerran ja oli aktiivisella pelipäällä

Toisella jaksolla Härmä keskittyi jälleen pelaamiseen, eikä UrPSilla juuri sanan sijaa ollut, mutta toisen puolikkaan ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan kuitenkin pitkälle. Lopulta 65'minuutilla Leevi Saikkonen iski illan toisensa, kun UrPS-topparin purku epäonnistui pahemman kerran ja suuntautui viidestä metristä voimalla kohti omaa maalia. Sen hyvin läpi ottelun pelannut UrPS-vahti Tomi Koivula vielä selvitti, mutta paluupallo ajautui tilanteen haistaneelle Saikkoselle ja tämä siirsi pallon tyhjiin.

Hattutempunsa Saikkonen täydensi kymmentä minuuttia myöhemmin. Joni Lindroos antoi kulmapotkun ja Saikkonen laittoi pallon ykkösellä boksista sisään. 78'minuutilla oli Saikkosen vuoro alustaa maali ja laadukkaasta tarjoilusta pääsi nauttimaan Antti Tapola, joka oli tullut kentälle alle minuutti sitten ja onnistui ottelun ensimmäisellä kosketuksellaan. Saikkosen ilmiömäinen iltapuhde sai vielä yhden tilastomerkinnän, kun maailmanluokan keskitys löysi vaihdosta kentälle tulleen Pietari Palomäen pään 89'minuutilla ja Palomäki puski pallon tyylikkäällä syöksypuskulla sisään.

Toisella puoliajalla taivas oli jo tummunut. Pietaro Palomäki yrittää Joni Lindroosin antamasta kulmapotkusta ja lopulta Saikkonen ohjaa maalin edestä hatullisen täyteen.

Härmän pelissä oli paljon hyvää, mutta luonnollisesti myös parannettavaa jäi. Positiivista oli myös Juuso Lindroosin paluu pelikentille yli puolen vuoden tauon jälkeen. Kaudesta 2014 eteenpäin joka kausi Härmän maalipörssin voittanut ”Linkku” pelasi ottelussa puolisen tuntia ja joulukuussa operoitu polvi kesti hyvin. Positiivista oli myös tämän vuoden uusien miesten, eli Saikkosen, Steniuksen ja Palomäen onnistumiset heti ensimmäisessä virallisessa ottelussa. Etenkin Saikkosen 3+2 tehot ovat kovat.

Ottelussa näkyi joukkueiden välinen tasoero, joka Kolmosen ja Vitosen joukkueiden välillä tietyllä tapaa kuuluukin näkyä. Tasoerosta huolimatta UrPS kuitenkin pyrki pelaamaan jalkapalloa maata pitkin eikä roiskinut palloa päättömästi joka suuntaan. Lisäksi peli pysyi äärimmäisen siistinä ja hyvänä jalkapallotapahtumana.

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka oli ottelun jälkeen hyvillä mielin.
       -Päällimmäiset ja tärkeimmät mietteet on jatkopaikka. Cupin luonteesta johtuen voitosta pelataan ja voitto tuli. Yksi huono jakso siihen ensimmäisen puoliajan loppuun tuli, siinä vähän nukuttiin ja ruvettiin löysäilemään ja lähdettiin vastustajan peliin liikaa mukaan. Loppui nöyryys 4-0 -tilanteessa.

-Kokonaisuudessaan kuitenkin ihan ok ja kahdeksan tehtyä maalia on ihan hyvä määrä. Vielä vähän levollisuutta enemmän pallon kanssa, niin oltais voitu saada vieläkin parempia paikkoja. Tänään saatiin pallon kanssa paljon harjoitella ja tilaa oli aika paljon. Jos ajattelee sarjapelejä, niin eihän tämä sillain palvellut sitä valmistautumista siihen, mutta onneksi saadaan kaksi tiukkaa treenipeliä ennen sarjan alkua.

-Tähän leikkiin (Regions' Cupiin) lähdettiin ja nyt oli tämmönen arpa, ja se hoidettiin suht kunnialla. Eteenpäin kohti seuraavia haasteita, Hiukka päättää.

Pelaajistosta Hiukka nosti esiin Saikkosen ja Mosameten.
       -Kyllähän Leevin 3+2 tehot oli tärkeät hyökkäyspäässä. ”Sisu” oikeana pakkina hyviä nousuja ja keskityksiä, varsinkin ekalla puoliajalla.

Viiden pisteen mies Saikkonen sai heti onnistumisia ensimmäisessä virallisessa ottelussa Härmässä ja se lämmitti miestä.
       -No joo, ihan hauskaa oli. Pallollinen pelaaminen oli tänään isossa osassa ja ihan hyviä hyökkäyksiä saatiin rakennettua, etenkin ensimmäisellä jaksolla. Kahdeksan maalia tehtiin ja se on kuitenkin ihan hyvä määrä. Sillä voitetaan pelejä ja sehän se ratkasee, Saikkonen sanoo

-Hyvältähän se maalinteko aina tuntuu. Kyllähän niihin tuli ihan kivat tarjoilut, Sisu heitti ekaan hyvän munkin ja päätä väliin siihen. Kyllähän noista tonteista pitääkin tehdä. Kivaahan se maalinteko aina on, Saikkonen toteaa

Härmän vaihdot
    46' Vilppu Leinonen vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle
    46' Valtteri Kaarna vaihtoon – Juuso Kemppainen kentälle
    61' Ahmed Mohammed vaihtoon – Pietari Palomäki kentälle
    61' Santeri Stenius vaihtoon – Juuso Lindroos kentälle
    77' Giscard Mosamete vaihtoon – Antti Tapola kentälle
    Vaihdossa Kaarle Keskitalo&Heikki Viitanen

Ottelun maalit
    4' 1-0 Leevi Saikkonen (Giscard Mosamete)
    10' 2-0 Santeri Stenius (Valtteri Kaarna)
    17' 3-0 Ahmed Mohammed (Giscard Mosamete)
    24' 4-0 Valtteri Kaarna (Prince Mokuma)
    40' 4-1 Arttu Reunanen
    42' 4-2 Eero Lepistö
    65' 5-2 Leevi Saikkonen
    74' 6-2 Leevi Saikkonen (Pietari Palomäki)
    79' 7-2 Antti Tapola (Leevi Saikkonen)
    89' 8-2 Pietari Palomäki (Leevi Saikkonen)

Otteluraportin kuvat: Ari Kedonperä