• Otteluraportti Ilves2-Härmä 3-1 (1-0)

Hämeenlinnan Härmä joutui tunnustamaan Tampereen Ilveksen kakkosjoukkueen paremmakseen keskiviikkona jalkapallon miesten Kolmosen ottelussa.

Ilves voitti ottelun kotikentällään Hervannassa maalein 3–1 (1–0).

Etenkin ensimmäinen jakso oli täysin tamperelaisten hallintaa. Härmän päävalmentajan Matti Hiukan mukaan loppulukemat kuvastivat tapahtumia kentällä.

– Paremmalle tänään hävisimme. Varsinkin koko ensimmäisen puoliajan olimme aivan vastaanottava puolisko. Oli ehkä vastustajan heikkoa viimeistelyä, että lukemat olivat vain 1–0. Pallonhallinta oli varmaan 95 prosenttisesti vastustajalla, Hiukka päivitteli.

Toisella jaksolla Härmä piristyi ja 52. minuutilla Pietari Palomäki viimeisteli hämeenlinnalaisten tasoituksen läpiajosta. Tasoituksen jälkeen Härmällä oli myös pari hyvää paikkaa mennä johtoon, mutta ne jäivät käyttämättä ja lopulta Ilves pyyhälsi ohitse ja voittoon.

– Toisella puoliajalla tuli meiltä suhteellisen reipas parannut peliin. Prässäsimme vähän ylempää ja rohkeammin ja saimme vastustajalta pallonhallintaa pois. Mutta kun vastustaja teki 2–1-maalin, niin tuntui vähän, että peli oli jo pelattu, Hiukka myönsi.

Härmä ja Ilves majailevat molemmat Kolmosen Tampereen piirin sarjataulukon keskivaiheilla, mutta kentällä tasoerot venähtivät isoiksi.

– Äkkiseltään olisi voinut kuvitella, että olemme aika eri puolilla sarjataulukkoa. Tässä sarjassa on aika paljon päivän tekemisestä kiinni. Tänään emme päässeet parhaimmillemme, Hiukka arvioi.

Teksti: Hämeen Sanomat

Härmän avaus: Eero Viljanen ; Joona Tuunainen - Tommi Ijäs - Aleksi Topinoja - Giscard Mosamete ; Leevi Saikkonen - Joni Lindroos - Valtteri Kaarna - Juuso Lindroos ; Aaro Forss - Pietari Palomäki
    Härmän vaihdot:
    57min Juuso Lindroos vaihtoon - Prince Mokuma kentälle
    63min Aaro Forss vaihtoon - Santeri Stenius kentälle
    74min Valtteri Kaarna vaihtoon - Ahmed Mohammed kentälle
    85min Joni Lindroos vaihtoon - Juho Nordström kentälle
    85min Leevi Saikkonen vaihtoon - Severi Keskitalo kentälle
    89min Joona Tuunainen vaihtoon - Juuso Kemppainen kentälle
    Vaihdossa koko ottelun maalivahti Heikki Viitanen
    Ottelun maalit:
    26min 1-0 Santeri Kallio
    52min 1-1 Pietari Palomäki (Valtteri Kaarna)
    82min 2-1 Santeri Kallio
    84min 3-1 Juho Heikkinen
    Ottelun varoitukset:
    83min Joni Lindroos, Härmä