• Otteluraportti JanPa-Härmä 2-3 (0-1)

Härmä haki eilen vieraspisteet JanPalta 2-3 (0-1) -luvuin ja viimeisteli sitä myöden paikallisotteluiden saldon täydelliseksi. Helpolla JanPa ei nahkaansa myynyt, vaan Härmä sai tehdä täyden päivätyön pisteiden eteen.

JanPa tuli otteluun juuri niin kovalla tahdolla mitä otteluennakossakin uumoiltiin. Sarjapaikastaan tappeleva JanPa on herännyt kovaan taisteluun viime aikoina ja sitä taistelua kotijoukkue esitti eilen Liinalammilla täydet minuutit. Jos oli viikko sitten Härmän ja HJS:n välisessä paikallisottelussa havaittavissa kotijoukkueen suurempi nälkä, niin saman pystyi aistimaan myös eilen. JanPa tappeli ahnaasti palloista ja piti alakerran tiiviinä, jonka seurauksena Härmän hyökkäyspelaaminen ei täyteen loistoonsa päässyt. Lisäksi etenkin avausjaksolla Härmän syöttötyöskentelyssä haettiin kauden ennätystä negatiivisessa mielessä, kun harhasyöttöjen määrä oli valtava.

Härmä lähti otteluun viime viikoista tutulla 4-3-3 ryhmityksellä ja Tommi Ijäksen toppariparina jatkoi vakuuttavasti HJS-ottelun pelannut Pietari Palomäki. Vasempana laitapuolustaja pelasi tällä kertaa Kaarle Keskitalo ja oikealta laidalta löytyi tuttu Giscard Mosamete. Hyökkäyspään miehitti tällä kertaa Aaro Forss – Santeri Stenius – Ahmed Mohammed ja keskikentän kolmikon muodostivat Valtteri Kaarna sekä Lindroosit Joni ja Juuso. Ensimmäisen kerran ottelussa maalia sai yrittää Härmä ja Kaarna kahden minuutin jälkeen, mutta laukaus vapaapotkusta jäi muuriin ja jälkitilanteesta pallo ajautui JanPa-vahti Janne Oksasen käsiin.

Kymmenen minuutin jälkeen Härmä iski nopeasti JanPan hyökkäyksen jälkeen vastaan ja hyökkäyksen päätteeksi Juuso Lindroos pääsi laukomaan voimalla, mutta laukaus paristakympistä viuhui vasemmalta ohi. Sitten mentiinkin vartti ilman kunnon maalipaikkoja kummassakin päässä, kunnes jälleen 25. minuutilla Lindroos testasi nuoren JanPa-vahdin torjuntataitoja, mutta Oksanen liimasi kaukolaukauksen varmasti. B-juniori-ikäinen Oksanen oli vakuuttava läpi ottelun ja kuului ottelun parhaimmistoon.

Avausjaksoa oli takana hieman yli puoli tuntia, kun JanPan Jukka Suhonen taisteli itsensä kahdesta Härmäläisestä väkisin ohi aina vetopaikalle asti, mutta laukaus boksista suuntautui taivaisiin. Tämän jälkeen iski Härmä johtomaalin, kun 34. minuutilla Juuso Lindroos pelasi pallon oikeaan laitaan tyhjään tilaan, jonne laitapuolustaja Giscard Mosamete oli jälleen juossut. Laadukkaista keskityksistä tunnettu Mosamete ei tällä kertaa lähtenytkään hakemaan syöttöä, sillä pallo tuli täydellisesti juoksuun ja askelmerkitkin napsahti kohdilleen, jonka jälkeen yleisö pääsi ihastelemaan todellista kaunokaista, kun Mosameten laukaus boksin kulmalta painui vastustamattomasti voimalla takayläkulmaan. 0-1.

Jakson viimeinen kymppi ei tarjoillut enää maalipaikkoja, vaikka Härmä lähelle ensimmäisestä kulmapotkusta 39. minuutilla pääsikin. Jakson loppuhetkillä Härmälle tuli jobinpostia, kun Valtteri Kaarna loukkaantui epäonnisesti ja joutui tulemaan vaihtoon. Samoihin aikoihin jaettiin myös ottelun ensimmäinen varoitus ja se nostettiin Jonas Ruohomäelle, joka rikkoi Mosameteä.

Ahmed Mohammed(18) ja Aaro Forss tappelivat pallosta boksissa Tommi Lintilän(14) ja Aleksi Kinnusen(9) kanssa. Tilannetta seuraa katseella JanPan topparipari Ilkka Turunen ja Juha-Pekka Tuomi.

Toisen jakson ensimmäinen huippupaikka aukesi Ruohomäelle. Härmä-puolustuksessa tapahtui kommunikaatiokatkos JanPan pystypalloon ja puolustus törmäili toisiinsa, jonka seurauksena Ruohomäki pääsi läpiajoon. Eero Viljanen lähti maaliltaan vastaan ja onnistui peittämään sen verran, että Ruohomäen laukaus lipui niukasti oikealta ohi.

58.minuutilla Oksanen pääsi jälleen esittelemään torjuntataitojaan, kun Juuso tarjoili ja velipoika Joni Lindroos tälläsi painavan kaukolaukauksen kohti ylänurkkaa, mutta Oksanen otti tyylikkään torjunnan. Toisella jaksolla Härmän hyökkäyspelaaminen oli avausjaksoakin takkuisempaa ja joukkue vetäytyi puolustusasemiin turhan nopeasti. JanPa hallitsi toisella jaksolla enemmän palloa ja haki aktiivisesti murtoyrityksiä maalipaikoille. Lopulta yksi laadukas syöttö 70. minuutilla toi tulosta, kun syöttö löysi boksista pirteästi läpi ottelun pelanneen Janek Jokisen. Mosamete oli tilanteesta ratkaisevan verran myöhässä ja kopautti Jokisen nurin. Seurauksena Mosametelle varoitus ja JanPalle rangaistuspotku, jonka kapteeni Markus Paloposki laukoi vuorenvarmasti sisään, 1-1.

Takaiskun jälkeen Härmän valmentaja Matti Hiukka reagoi ja vaihtoi kentälle Juuso Kemppaisen ja Joona Tuunaisen. Pitkänhuiskea Kemppainen otti paikan topparina ja Palomäki nousi hyökkäyspäähän. Härmä siirtyikin johtoon vain kaksi minuuttia JanPan tasoituksesta. Juuso Lindroosin kulmapotku löysi Tommi Ijäksen, joka onnistui jatkamaan pallon oikeaan alanurkkaan ihmismassan läpi, 1-2. Maali oli Ijäkselle kauden ensimmäinen.

Viimeinen vartti usvaisella ja pimentyneellä kentällä mentiin JanPan komennossa. Vain kaksi minuuttia Härmän johtomaalin jälkeen JanPa oli lähellä tasoitusta, kun Paloposki pääsi laukomaan vapaapotkun aivan 16:n rajoilta, mutta laukaus painui muurin kautta hiuksenhienosti ohi. Siitä seurannut kulmapotku oli vaarallinen ja tasoitus oli jälleen lähellä, mutta pallo vietiin taas uudestaan kulmalipulle. Siitä aukesikin JanPalle kenties paras paikka tasoittaa, kun pallo tippui täydellisesti Ruohomäelle, mutta pelastavana enkelinä maaliviivalla toimi Ijäs, joka onnistui torjumaan Ruohomäen kovan laukauksen.

Loppuhetket tarjosi tapahtumia urakalla. JanPa nosti lopussa väkeä yhä enemmän ylös, joka lopulta kostautui lisäajan kolmannella minuutilla. Tommi Lintilä sai kovan prässin Palomäeltä ja Juho Nordströmiltä, jonka seurauksena Palomäki onnistui riistossa ja vapautti Nordströmin läpiajoon. Pallo painui maalin vasempaan alanurkkaan ja Härmä siirtyi 1-3 johtoon. Kuittaus tuli kuitenkin välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä, kun Janek Jokisen keskitys löysi vahvan pääpelaajan Juha-Pekka Tuomen, joka puski JanPan jälleen maalin päähän, 2-3. Sitten mentiin toiseen päähän ja Santeri Korpelan haaston jälkeen pallo vietiin rangaistuspilkulle. Sitä asettui antamaan Palomäki, mutta Oksanen aavisti laukauksen suunnan oikein ja otti torjunnan. Välittömästi torjunnan jälkeen soi päätösvihellys ja Härmä otti pisteet vaikean iltapuhteen päätteeksi 2-3 (0-1).

Ottelun lopussa hämärä ja usva vaikeuttivat näkyvyyttä

Paikallisottelut olivat Härmältä tällä kaudella vahva työnäyte, sillä HJS ja JanPa ovat ainoat seurat, jolta Härmä on tällä kaudella onnistunut kuusi pistettä ottamaan. Kautta on jäljellä kaksi ottelua ja kuuden pisteen kerhoon on sauma lisätä vielä yksi joukkue, kun päätöskierroksella Härmä kohtaa PJK:n. Seuraavaksi on edessä kauden viimeinen kotiottelu Loisketta vastaan, jonka kanssa pisteet kevätkierroksella tasattiin 2-2 -lukemin.

Härmän päävalmentaja Hiukka pohti Hämeen Sanomille, vaikuttiko näkyvyys pelin kulkuun.
       -Ensimmäisellä puoliajalla pysyimme hyvin pallossa, mutta syötöt olivat huonoja. Toisella tyydyimme liikaa puolustusasemiin, ja hyökkäysaktiivisuus katosi. En tiedä näkikö täällä sitten niin huonosti, ”Bägi” pohtii.

Härmän avaus

Härmän vaihtopenkki
    7 Vesa Virtanen, 15 Joona Tuunainen, 22 Juho Nordström, 26 Juuso Kemppainen, 29 Santeri Korpela & 99 Severi Keskitalo
    Härmän vaihdot
    45min Valtteri Kaarna vaihtoon – Santeri Korpela kentälle
    65min Santeri Stenius vaihtoon – Juho Nordström kentälle
    73min Aaro Forss vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle
    73min Ahmed Mohammed vaihtoon – Juuso Kemppainen kentälle
    Ottelun maalit
    34min 0-1 Giscard Mosamete (Juuso Lindroos)
    71min 1-1 Markus Paloposki, rp
    74min 1-2 Tommi Ijäs (Juuso Lindroos)
    90+3min 1-3 Juho Nordström (Pietari Palomäki)
    90+4min 2-3 Juha-Pekka Tuomi (Janek Jokinen)
    90+5min Pietari Palomäki,erp
    Ottelun varoitukset
    45min Jonas Ruohomäki, JanPa
    70min Giscard Mosate, Härmä
    76min Jukka Suhonen, JanPa
    90+1min Juha-Pekka Tuomi, JanPa