• Otteluraportti NoPS-Härmä 5-1 (1-1)

Härmän Nokian vierailun pistehaku kariutui toisen jakson heikkoon esitykseen. Avausjakso antoi odottaa parempaa tulosta, mutta toisin kävi. NoPS vei lopulta pisteet lukemin 5-1 (1-1). Härmän ainoan iski rangaistuspotkusta Juuso Lindroos.

Avausjaksolla kotijoukkue siirtyi nopeasti 1-0 -johtoon. Ensin Pietari Palomäki oli puolittain läpi NoPS:n päässä, mutta veto suuntaitui ohi. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue rakenteli nätin hyökkäyksen vasemman laidan kautta. Pallo pelattiin vaapana olleelle Jesse Kuusistolle pilkun kohdille. Kuusisto sijoitti pelivälineen tarkasti takakulmaan ohi Eero Viljasen ja NoPS siirtyi johtoon vain viiden minuutin jälkeen.

Maalin jälkeen Härmä hallitsi hienokseltaan peliä ja pyöritti hyökkäyksiä kohti NoPS päätyä. Palkinto saatiin vartin kohdalla, kun Leevi Saikkonen revittiin nurin pilkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Juuso Lindroos, eikä rankkarispesialisti "Linkku" tälläkään kertaa erehtynyt. Adidas hallitusti vasempaan alakulmaan ja lukemat 1-1.

Avausjakson maalien jälkeen peli jatkui Härmän lievällä hallinnalla. NoPS pyrki iskemään nopeilla vastaiskuilla, jotka satunnaisesti aiheuttivat painetta Viljasen maalille. Härmän jakson paras paikka syntyi reilun puolen tunnin jälkeen, kun Valtteri Kaarna vapautti Palomäen läpiajoon, jonka varmasti Nokian maalilla pelannut Manu Kiljunen torjui kuitenkin kulmapotkuksi. Tauolle matkattiin 1-1 -lukemissa.

Toinen jakso alkoi Härmän kannalta todella heikosti ja jo alle minuutin jälkeen pallo kaivettiin Härmän maalista. Joona-Petteri Valkama pelattiin vapaaksi boksiin, eikä mies erehtynyt. Käytännössä ottelun ratkaisu nähtiin ottelun 53. minuutin kohdalla, kun Alessandro Järviö niittasi lukemat 3-1 nätin hyökkäyksen päätteeksi.
       Peliä oli jäljellä vartti kun Aldrin Kadric iski lopullisen niitin Härmän verkkoon kulman jälitilanteesta. Kadric vaihdettiin kentälle juuri ennen kulmaa ja mies iski maalin ensimmäisellä kosketuksella. Loppulukemat 5-1 kaunisteli aivan ottelun lopussa päivän toisen maalinsa laukonut Valkama.

Kokonaisuudessaan ottelu oli Härmältä hyvin kaksijakoinen esitys. Avausjaksolla oltiin hyvin mukana, mutta toisella jaksolla kotijoukkue NoPS vei Härmää isännän ottein. Lopputulos ei anna tilaa selittelyille, vaikka ajoittain Härmä painoi toisella jaksolla pelin kotijoukkueen päätyyn. Myöskään erikoistilannepelaaminen oli Härmältä Nokialla heikkoa. Lukuisista kulmapotkuista ja keskialueen vapareista ei saatu aikaiseksi juuri mitään.

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka oli pettynyt toisen jakson esitykseen
       -Jäimme siinä selvästi jalkoihin kaksinkamppailuissa ja yleisessä taistelussa, jolla tällä tasolla pelejä käännetään. Olimme vähän poikasia, ja niistä tilanteista vastustaja sai käännettyä peliä meidän päätyymme. Myös 16:n alueen puolustamisemme oli erittäin heikkoa.

Kausi on alkanut Härmältä aivan toisenlailla, mitä kevään harjoituskausi ja -pelit antoivat odottaa. Neljä ottelua, yksi voitto, kolme tappiota ja maalisuhde 2-8 kertoo kaiken olennaisen.
       -Harjoittelemme tietysti joka treeneissä maalintekoa, mutta kyllä se on vain niin, että onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Se on ihan faktaa, että olemme tehneet liian vähän maaleja. Olemme kuitenkin luoneet niin paljon maalipaikkoja, että kaksi tehtyä maalia on armottomasti liian vähän, "Bägi" sanoo.

Seuraavan kerran mahdollisuus esittää parempaa tulee kotiyleisön edessä, kun Ilves/2 tulee Pullerille vieraaksi keskiviikkona 17.5. Ottelu alkaa klo 19