• Otteluraportti TKT-Härmä 1-0 (0-0)

"Ei tää voi olla totta!"
    Tuo lause oli luettavissa jokaisen Härmäläisen huulilta keskiviikkoiltana Kaukajärven kentällä, kun tuomarin pilli oli viheltänyt TKT - Härmä Kolmosen avausottelun päättyneeksi. Kausi alkoi taas tappiolla, vaikka odotukset olivat aivan toisenlaiset.

Ottelu alkoi odotetulla tavalla ja kentällä käytiin tiukkaa vääntöä. Molemmat joukkueet saivat luotua muutamia tilanteita, mutta maaliin saakka palloa ei saatu. Härmä pystyi kuitenkin rakentamaan vaarallisemmat paikat ja avausjakso oli lievää Härmän hallintaa. Tauolle lähdettiin 0 - 0 tilanteesta.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen hallinnilla. TKT pystyi luomaan pienimuotoisen hässäkän Härmän maalin eteen heti jakson alkuun. Pallo kimpoili edes takas rangaistusalueella, mutta Härmä kesti paineen hyvin eikä maali ollut loppujen lopuksi lähelläkään. Hässäkän jälkeen Härmällä oli vuorostaan hyvä sauma mennä johtoon, kun Jonni Thusberg oli muutaman minuutin sisällä kahdesti nokikkain kotijoukkueen maalivahdin kanssa, mutta muutaman kuukauden loukkaantumisen talvikaudella kärsineen Jonnin ruuti oli vielä märkää.

Jakso eteni vaudikkaasti pelin pyöriessä molemmissa päissä. Puolivälissä jakso Härmällä oli taas hyvä mesta, kun Antti Tapola pinkaisi itsensä läpi oikealta laidalta. Maalivahti pystyi kuitenkin torjumaan Tapolan vedon kulmaksi. Pelikellon näyttäessä 85'min avautui paikka vuorostaan vaihdosta kentälle tulleelle Joona Tuunaiselle. Joona pääsi koettamaan pelin ratkaisua kotijoukkueen maalivahtia vastaan, mutta nosto yli veskarin jäi aavistuksen matalaksi.

Ottelun ratkaisu venyi lisäajalle. Pelikello näytti 92 minuuttia, kun TKT sai pallon oikealla laidalla. Laatukeskitys maalin eteen, tiukka veto johon Eero Viljanen Härmän maalissa sai venytettyä sormet väliin. Pallo jäi Härmän epäonneksi pyörimään lähelle maaliviivaa josta TKT:n Antti Niininen kävi survomassa pallo sisään. Näin loppuhetkien maalilla TKT korjasi pisteet kauden avauksesta yhden maalin turvin.

Peli oli odetetunlainen mutta loppututos ei. Päävälmentaja Matti "Bägi" Hiukka ei tappiota selitellyt.
       -Tiesimme, että peli tulee olemaan tiukkaa vääntöä, kuten sarja-avauksissa pelit yleensä ovat. Mielestäni joukkueen ilme oli hyvä ja taistelua kentällä löytyi. Pienet asiat ratkaisevat ja niissä TKT oli meitä askeleen parempi, Bägi kertoili bussimatkalla kohti Hämeenlinnaa.

Tuo pieni mutta ratkaiseva asia oli maalinteko.
       -Olimme tänään viidesti 1vs1 vastustajan maalivahdin kanssa ja jos ei tee maalia, niin ei voi voittaa. Suurimmat vaikeudet meillä löytyi viimeiseltä kolmannekselta. Meidän olisi pitänyt olla agressiivisempia ja huolellisempia vastustajan päässä, jotta peli olisi kääntynyt meille. TKT teki sen viime hetkillä mihin meidän olisi pitänyt pystyä jo aikaisemmin, Bägi kommentoi ottelun ratkaisua.

Matilla oli jo paluumatkalla selvät sävelet miten homma jatkuu.
       -Tappio pitää nollata mielistä pois ja kääntää katseet kohti kotiavausta. Torstaina pidetään palauttava treeni, viikonloppu levätään ja maanantaina aloitetaan valmistautuminen ensi torstain kotiavaukseen. Sarja on pitkä ja 21 peliä vielä jäljellä.

Härmän avaus

Härmän vaihtopenkki:
    Heikki Viitanen, Vilppu Leinonen, Juuso Lindroos, Joona Tuunainen, Ahmed Mohammed, Juuso Kemppainen & Santeri Stenius
    Härmän vaihdot
    51'min Valtteri Kaarna vaihtoon - Juuso Lindroos kentälle
    57'min Jonni Thusberg vaihtoon - Santeri Stenius kentälle
    66'min Antti Tapola vaihtoon - Ahmed Mohammed kentälle
    75'min Leevi Saikkonen vaihtoon - Joona Tuunainen kentälle
    Ottelun maalit
    90+2'min 1-0 Antti Niininen
    Ottelun varoitukset
    32'min Ville Korpela, TKT
    73'min Pekka Peltola, TKT
    89'min Minel Senic, TKT