• Otteluraportti TPV2-Härmä 0-4 (0-1)

Härmä haki Kaukajärven tekonurmelta täydet pisteet hyvän esityksen päätteeksi. Kotijoukkue TPV/2 jätettiin aseettomaksi ja loppulukemat ovat pelitapahtumiin nähden oikeutetut. Härmä onnistui sekä joukkue että yksilötasolla upeasti.

Ensimmäinen puolituntinen ei vielä ihmeempiä tarjonnut. Härmä sai luotua muutaman puolittaisen maalipaikan, mutta myös TPV/2 oli lähellä osumaa maalinedushässäkän päätteeksi. Härmän peli haki vielä alun uomiaan, jonka jälkeen Vihreät ottivat pelin hallintaansa. Viitteitä ja väläyksiä Härmän hyvästä pelihuumorista nähtiin jo ensimmäisen puolituntisen aikana ja avausjakson viimeiselle vartille Härmä ottikin pelin haltuun.
       Ensimmäinen huippupaikka siunaantui Aaro Forssille 32'minuutilla, mutta kova kääntölaukauks boksista tärähti suoraan päin kotivahtia.
       Viittä minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun avausmaali. Jonni Thusberg tiputti päällään loistavasti pilkun tienoilla päivystäneelle Pietari Palomäelle, joka laukoi upean volleyn sisään ja Härmä siirtyi 1-0 johtoon. Johtomaalin lisäksi riemua aiheutti Palomäen hartioilla istuneen gorillan tiputtaminen. Maali antoi entistä enemmän virtaa niin Palomäelle kuin koko muullekin Härmälle.
       Avausjakson lopussa Härmällä oli vielä sauma siirtyä kahden maalin johtoon rankkarista. Leevi Saikkonen ajoi tuttuun tapaansa aktiivisesti boksiin ja liukasta laituria on vaikea saada kuriin sääntöjen puitteissa. Saikkonen sukitettiin nurin Arttu Mätön toimesta ja näin Leevi hommasi kolmannessa perättäisessä ottelussa Härmälle rangaistuspotkun. Pallon taakse asteli Joni Lindroos, mutta laukaus jäi tällä kertaa ratkaisevan verran liian keskelle ja maalivahti Sami Maja onnistui torjunnassa. Tauolle lähdettiin Härmän maalin johdossa.

Toisella jaksolla kentällä olikin enää yksi joukkue. Härmä vei peliä alkuvihellyksestä päätösvihellykseen ja tappoi punapaitojen pelihuumorin pelaamalla kaunista jalkapalloa ja voittamalla järjestäen kaikki kaksinkamppailut. Toisen jakson ensimmäinen maalipaikka tuli heti ensimmäisellä minuutilla, kun Palomäki hommasi Härmälle vapaapotkun noin viidentoista sekunnin pelin jälkeen. Joni Lindroos lähetti pallon boksiin, mutta härmäläisten kurotusyrityksissä ei aivan mitta riittänyt ja pallo ajautui Majan syliin.

Lindroosin antamaan vapaapotkuun riitti menijöitä, mutta osumat jäivät uupumaan.

50'minuutilla ottelu käytännössä katsoen ratkesi. Joni Lindroos pelasi pallon ylöspäin linjan taakse, jonne rynni Palomäki ja Aaro Forss. Palloon ensimmäisenä heti Palomäki, joka nosti pelivälineen ykkösellä veskarin yli ja Forss ehti siirtää pallon sisään ennen TPV/2:n puolustuksen purkua, 0-2. Samalla Forss sai tälliä pohkeeseensa, kun kotipuolustuksen purkuyritys pamahti pallon sijasta Forssin jalkaan ja Aaro tuli maalin jälkeen varotoimena vaihtoon.
       63'minuutilla syntyi illan kolmas maali. Jonni Thusberg teki oikea-aikaisen juoksun linjojen väliin, jonne Palomäen tarkka syöttö löysi tiensä kahden puolustajan välistä. Thusbergin viimeistely oli kliininen ja tätä myötä Härmä siirtyi 0-3 johtoon.
       Härmä ei nostanut jalkaa kaasulta missään vaiheessa, vaan vei palloa aktiivisesti hyökkäyspäähän. Muutaman hyvän paikan jälkeen nähtiin lopulta myös illan neljäs maali, josta vastasi tällä kertaa TPV/2:n puolustaja. Palomäki ehti pystypalloon ensimmäisenä, ajoi boksiin ja haki syötöllään Antti Tapolaa. Syystä tai toisesta TPV/2:n puolustaja Mustafa Hussein kuitenkin laukoi pallon tyylillä oman maalin alanurkkaan, 0-4.
       Lisäajalla Härmä sai vielä yhden loistavan paikan, mutta Tapolan ohjaus metristä painui yli tyhjän maalin. Lopussa TPV/2 sai toisen jakson ensimmäisen laukauksen maalia kohti, mutta Eero Viljanen torjui pallon eurosport-tyylillä yläkulmasta. Ottelun hyvin viheltänyt Aki Björninen puhalsi pilliinsä lisäajan kolmannella minuutilla ja näin Härmä korjasi pisteet kauden toisella voitolla.
       Avausjaksolla Björniseltä tosin jäi viheltämättä TPV/2:lle epäsuora vapaapotku boksista, kun Jussi Sorri palautti pallon Viljaselle, joka poimi pallon tuntemattomasta syystä käsiinsä. Selvästä palautuksesta huolimatta Björnisen pilli ei soinut ja Härmä selvisi säikähdyksellä, mutta muuten Björninen vihelsi ottelun linjansa pitäen hyvin.

Laitapuolustaja Joona Tuunainen oli aktiivinen myös ylöspäin

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka kehui vuolaasti joukkuettaan.
       -Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä. Onnistuimme molemmissa päissä, mistä kertoo nollapeli ja neljä tehtyä maalia. Lisäksi iltaan mahtui yksi epäonnistunut rangaistuspotku ja puolestatoista metristä missattu paikka. Meillä ei ollut kentällä yhtään heikkoa lenkkiä, Hiukka kiteyttää.

Kapteeni Palomäki oli pelipäällä, josta osoituksena 1+3 tehot.

Erityisesti Hiukka oli onnellinen avausmaalinsa tehneen kapteeni Palomäen puolesta. Myös alakerta sai kehuja ja aiheesta. Keskikentän keskustassa operoineet Prince Mokuma ja Joni Lindroos katkoivat hyökkäyksiä kovalla prosentilla ja ne harvat hyökkäykset, jotka ylittivät keskikentän ytimen, pysähtyivät viimeistään topparipari Jussi Sorriin ja Tommi Ijäkseen.
       Etenkin Ijäksen pelaaminen keräsi jälleen joukkuekavereilta ison nipun superlatiiveja, niin hyvin ”Alfa” otti vastustajan hyökkääjät taskuunsa. Puolustuspelaamisen tasosta kertoo se, että Viljaselle ei kertynyt ottelussa kuin muutama torjunta.
       Härmä teki toisella jaksolla viisi vaihtoa, mutta tällä kertaa vaihdot eivät sekoittaneet peliä millään tavalla. Jokainen kentälle tullut pelaaja toi mukanaan annoksen lisää nälkää ja tekeminen pysyi hyvällä tasolla loppuun asti. Ensimmäisen vaihdon valmentaja Hiukka joutui tekemään avausjakson lopussa, kun kuukauden tauon jälkeen pelikentille palannut Giscard Mosamete joutui jättämään ottelun kesken reisivamman takia.

Härmän avaus

Härmän vaihtopenkki
    Valtteri Kaarna, Juuso Lindroos, Roope Vainio(mv), Joona Tuunainen, Ahmed Mohammed, Antti Tapola & Kaarle Keskitalo
    Härmän vaihdot
    41'min Giscard Mosamete vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle
    54'min Aaro Forss vaihtoon – Antti Tapola kentälle
    65'min Jonni Thusberg vaihtoon – Valtteri Kaarna kentälle
    71'min Leevi Saikkonen vaihtoon – Ahmed Mohammed kentälle
    72'min Joni Lindroos vaihtoon – Juuso Lindroos kentälle
    80'min Vilppu Leinonen vaihtoon – Kaarle Keskitalo kentälle
    Ottelun maalit
    37'min 0-1 Pietari Palomäki (Jonni Thusberg)
    50'min 0-2 Aaro Forss (Pietari Palomäki)
    63'min 0-3 Jonni Thusberg (Pietari Palomäki)
    89'min 0-4 Oma maali (Pietari Palomäki)
    Ottelun varoitukset
    42'min Arttu Mättö, TPV/2