• Kausi päättyi voittoon

Härmä päätti kautensa voittoon, kun PJK kaatui Pirkkalan keskuskentän tekonurmella 1-3 (0-1) -lukemin. Härmän voittomaalin laukoi rankkarista uransa viimeisen ottelun pelannut Vesa Virtanen.

Härmä sai otteluun hyvän lähdön, kun jo kuuden minuutin jälkeen Juuso Lindroos tälläsi pallon voimalla riman alle ja Härmä siirtyi johtoon. Tilanne syntyi, kun Santeri Stenius pelasi tilanteen loppuun asti ja sai syötön perille asti, jonka jälkeen nähtiin kaunokainen riman alle.

Härmällä ei ottelussa suurempia panoksia ollut, mutta kotijoukkue PJK:lla panoksena oli sarjapaikka. Avausjaksolla sarjapaikasta taisteleminen ei vielä liiemmin näkynyt, vaan PJK oli yllättävänkin pehmeä. Ensimmäisellä nelivitosella Härmä hallitsi palloa paikoin nätistikin, mutta vastapainoksi antoi avaimia myös kaverille, mutta niitä tilanteita kotijoukkue ei käyttänyt hyväksi.

Toiselle jaksolle Härmä vaihtoi sovitun kaavan mukaisesti maalivahtia ja Eero Viljanen otti paikan tolppien välissä korvaten Heikki Viitasen. Viljanen pääsikin heti tositoimiin ja otti hienon torjunnan PJK:n avopaikkaan.

Ottelua oli takana minuuttia vaille tunti, kun Pietari Palomäki kaadettiin boksissa. Erotuomarin tuomio oli selvä, Härmälle rankkari ja PJK:n Tomi Tiira toisella varoituksella ottelusta ulos. Rankkaria asettui ampumaan viimeistään ottelua uralla pelannut Vesa ”Wesse” Virtanen, joka painoi pallon maalin oikeaan alanurkkaan. Näin Härmä siirtyi jo turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon.

Siitä johtoasemasta miesylivoimasta huolimatta ei helppoa muodostunut. PJK taisteli viimeiseen asti sarjapaikastaan ja laittoi Härmän ahtaalle. Kavennus tuli 67'minuutilla, kun PJK onnistui kaventamaan vapaapotkusta. Kavennuksen jälkeen aistittavissa oli, että todennäköisempi lopputulos ottelulle on 2-2, kuin 1-3.

Näistä kahdesta kuitenkin jälkimmäinen skenaario kuitenkin toteutui, kun Pietari Palomäki onnistui erikoistilanteen jälkitilanteesta puskemaan Härmän jälleen kahden maalin johtoon. Tilanne tuli nopeasti ja Palomäen pusku hakee vertaistaan, sillä nopean reagoinnin lisäksi tarkka pusku painui sisään yläriman kautta.

Härmän kolmas maali tuntui olevan kuolinisku vajaalla pelaavalle PJK:lle, joka ei enää saanut suurinta yritystä aikaiseksi. Vaikka Härmällä ei ottelussa panoksia ollut, niin PJK:lla niitä riitti. Samalla JanPa voitti oman ottelunsa kotikentällä, joten tappio tiesi PJK:lle matkaa sarjaporrasta alaspäin. Ennen 1-3 -maalia PJK:n otteista näkyi vielä halu säilyttää sarjapaikka, mutta Palomäen puskun myötä isoin usko loppui, ja loppuajan Härmä pääsi aika helpolla.

NoPSin tappio JanPalle tiesi samalla sitä, että Härmä nousi lopullisessa sarjataulukossa sijalle viisi. Kauden 22:sta ottelusta 11 päättyi Härmän voittoon, joten puolet kauden otteluista loppui Vihreiden juhliin. Vastapainoksi pistemenetyksiä tuli liikaa, mutta niistä otetaan opiksi ja ollaan ensi kaudella valmiimpia.

Kausi on aina mukava päättää voittoon ja siihen myös Härmä on tyytyväinen. Jokainen tiedostaa sen, että kausi jätti paljon parannettavaa, joten ensi kaudeksi joukkue on jälleen pykälän viisaampi. Valmentaja Matti Hiukka kertoi otteluennakossa, että joukkueeseen tulee vaihtuvuutta, joten nähtäväksi jää, kuinka monelle tämän päivän ottelu oli viimeinen Härmän paidassa.

-Oli hyvä päättää kausi iloiseen hyökkäyspelaamiseen. Loimme monipuolisesti paikkoja ja tuhlasimme niitä aika paljon. Ehkä se kuvastaa koko kautta. Loimme 10–15 hyvää maalipaikkaa. Nyt kolme maalia riitti ja voimme lähteä hyvillä mielin pienelle tauolle, Härmän päävalmentaja Matti Hiukka parodisoi Hämeen Sanomille.

-Pelasimme itsellemme ja haimme pelaajille kovasta työstä palkintoa. He ovat menneet pitkän pätkän kovaa. Totta kai, jos voitto auttoi JanPaa säilymään, niin onnittelut siitä, Hiukka lähetti terveisiä.

Ja JanPahan myös säilyi, joten ensi kaudella Tampereen Kolmosessa nähdään paikallisotteluita. HJS nousi ansaitusti sarjaporrasta ylöspäin, mutta Härmä ja JanPa jatkavat Kolmosessa, mikäli vain JanPa täydennysjärjestelyn kautta sarjapaikan Kolmosessa haluaa pitää.

Härmän avauskokoonpano

Härmän vaihdot
    46min Heikki Viitanen vaihtoon – Eero Viljanen kentälle
    46min Kaarle Keskitalo vaihtoon – Juuso Kemppainen kentälle
    60min Juho Nordström vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle
    70min Santeri Stenius vaihtoon – Santeri Korpela kentälle
    70min Joni Lindroos vaihtoon – Severi Keskitalo kentälle
    Ottelun maalit
    6min 0-1 Juuso Lindroos (Santeri Stenius)
    60min 0-2 Vesa Virtanen, rp (Pietari Palomäki)
    67min 1-2 Elias Harala
    78min 1-3 Pietari Palomäki (Santeri Korpela)
    Ottelun varoitukset
    56min Tomi Tiira, PJK
    59min Tomi Tiira, PJK
    68min Pekka Köttö, PJK