Härmän joukkue tällä kaudella on lähes samanlainen kuin viime vuoden nousukarsinnoissa. Henriikka Taavitsainen, Aliisa Haljoki ja Oona Vuolle vaihtoivat maisemaa opiskelujen takia, ja HJS:n junioreista lainatut lahjakkuudet Katariina Kosola ja Saana Tuomala pelaavat tällä kaudella Helsinki Football Academyssä.

Muut avainpelaajat kuten maalikuningatar Eerika Lähdekorpi, Oona Aaltonen ja Vilma Mahlio jatkavat, kuten myös päävalmentaja Helin. Heistä Lähdekorpi ei tosin ollut joukkueen mukana vielä Satakunnassa loukkaantumisen takia.

Härmä hävisi viime kaudella Kakkosessa vain kaksi ottelua. Helinin mukaan kokemuksesta on pyritty ottamaan oppia, kun tavoitteet ovat säilyneet samana: Härmä lähtee jälleen voittamaan lohkoaan.

Joukkue yrittää olla vahvempi niin henkisesti kuin fyysisesti. Jälkimmäisellä puolella apuna on yleisurheiluvalmentajanakin tunnettu Miikka Kelo.

– Viime kausi meni pelillisesti hyvin karsintoihin asti, mutta karsinnat olivat uusi tilanne joukkueelle. Sitä hypetystä ei osattu käsitellä eikä sitä, että pohjoisessa tulee pataan isossa pelissä. Nyt tiedämme, että täytyy vain pitää joukkue rauhallisena pois kaikesta hössötyksestä, Helin pohti.

– Pelistä opimme, että viimeistään karsintapeleihin pitää saada fyysisyyttä. Sillä HauPa meidät tylsytti. Ne jotka pystyivät harjoittelemaan, vetivät hyvän talven ja heillä ei ainakaan pitäisi kunnon loppua kesken. Fysiikka on mennyt monella pelaajalla paljon eteenpäin.

Härmä saa yhä tukea myös HJS:stä, jonka kanssa sillä on yhteistyösopimus. Käytännössä Härmä pyörittää hämeenlinnalaista naisten edustusjalkapalloa ja HJS vanhimpia junioreita.

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi