Ottelut 2021

1633997

Naisten Kakkonen

La

19.6.

15:00

Leppävaara Stadion N

FC Espoo-

Härmä

1634006

Naisten Kakkonen

La

3.7.

15:00

Kauriala N

Härmä-

HPS/2

1682194

Naisten Kakkonen

Su

11.7.

17:00

Jyväskylä, Viitaniemi TN

JyPK/2-

Härmä

1634011

Naisten Kakkonen

La

24.7.

15:00

Porvoo Keskusnurmi

FCFJ-

Härmä

1634015

Naisten Kakkonen

Su

1.8.

15:00

Kauriala N

Härmä-

HyPS

1634021

Naisten Kakkonen

Su

8.8.

15:00

Tapiola 1 TN

FC Honka/2-

Härmä

1634024

Naisten Kakkonen

La

14.8.

15:00

Kauriala N

Härmä-

FC KTP

1634031

Naisten Kakkonen

La

21.8.

14:00

Mukkula TN

FC Kuusysi-

Härmä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                             Ottelut 2020

 

                                            Harkkamatsi Kaurialassa Pe 5.6 klo:18:00 Härmä-Ilves 2    3-2

        

Hämeenlinnan Härmä avasi kautensa Naisten Kakkosen B-lohkossa Puotinkylän Valttia vastaan. Valtti voitti ottelun kotikentällään luvuin 3–1 (1–1).

Kotijoukkueen sankaritarta etsiessä ei tarvittu salapoliisia – hän oli Valtin kaikki osumat tehtaillut Aino Korpisaari hattutempullaan.

Härmän ainokaisen ampui puolestaan Noora Kauranen 25. minuutilla.

Härmän päävalmentaja Juha Lempinen yllättyi ottelun tahmeudesta.

– Vastustaja oli meitä kaikessa edellä, emme olleet valmiina lainkaan. Peli lähti alusta asti väärille raiteille, emmekä päässeet yhtään peliin mukaan, Lempinen tuskaili.

– Piristyttiin hieman, kun muutimme pelisysteemiä ja panimme lisää paukkuja hyökkäykseen ja mentiin kolmella topparilla. Lopussa se alkoi näyttää jo peliltä. Synkkä alku kaudelle tämä oli, mutta parannetaan tästä.

Lempinen näki, että Härmän pelin avaamisessa oli suuria vaikeuksia.

– Pelasimme liikaa alaspäin ja kun niin teimme, järjestimme vastustajalle suorastaan paikkoja. Turha tässä on päätä pensaaseen laittaa silti. Tällä joukkueella on riittävä materiaali ja taidot, jostain syystä tämä lähti tällä kertaa näin liikenteeseen.

Härmän kausi jatkuu 28. kesäkuuta kotikentällä, jolloin vastaan asettuu FCFJ. HäSa

Hämeenlinnan Härmä lähti tavoittelemaan kauden avauspisteitään Naisten Kakkosessa, kun joukkue kohtasi sunnuntai-iltana Porvoon Futuran kotikentällään Kaurialassa. Alun vaikeuksien jälkeen joukkue osoitti voittoon tarvittavaa luonnetta ja nappasi täyden pistepotin lukemin 2–1 (0–1).

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi vieraiden komennossa. Härmän pelin avaaminen oli hätäistä ja nopeisiin ratkaisuihin pyrkivää, jolloin pallosta luovuttiin usein aivan liian helposti. Ja kun pallo menetettiin, niin Futuran alhaalta lähteneet ristipallot oikealla laidalla pelanneelle Milla Vaarimolle aiheuttivat kommunikaatiokatkoksia Härmän vasemmalle puolelle.

Toppari Ella Rinta-Filppula avasi ottelun normaalista poiketen keskikentällä ja tämä oli omiaan lisäämään epävarmuutta uudessa puolustuslinjassa.

– Kauden avauspelin perusteella halusin keskikentälle voimaa ja Ella siirtyi sinne. Alimmassa linjassa tuli kuitenkin paljon ongelmia tästä johtuen ja toisella jaksolla palasimme entiseen, Härmän päävalmentaja Juha Lempinen perusteli kokeilua.

 

Taktinen stiplu johti vastustajan maaliin

Futuran johtomaali jakson puolivälissä oli kotijoukkueelta paha taktinen kömmähdys. Hyökkäyspään kulmapotkussa keskialueelle jätettiin kaksi vastaan kaksi -tilanne, vaikka ottelun alun kuluessa oli jo käynyt selväksi, että toinen Futuran pelaajista, Maxima Wall, on ylivoimaisesti kentän nopein nainen. Kun Wall voitti keskikentälle kimmonneen pallon Laura Långvikia vastaan ja kiihdytti täyteen vauhtiin kohti Härmän maalia, numerot muuttuivat vieraiden eduksi.

Maalin jälkeen ottelun kuva tasoittui ja Härmän keskikenttä pystyi lähettämään murtavia syöttöjä huomattavasti ylempää kuin aiemmin. Kärjessä pelanneet Eerika Lähdekorpi ja Karla Makkonen juoksivat vuorotellen pystyyn, mutta aivan huippupaikoille parivaljakko ei päässyt. Lähimpänä maalintekoa oli Rinta-Filppula, jonka laukaus pysähtyi Futura-maalin ylärimaan.

 

Ella Rinta-Filppula kentän kuningatar

Tauon jälkeen Rinta-Filppula otti paikkansa alimmasta linjasta ja Härmän alakerran peli rauhoittui selvästi. Myös keskikentän Sari Lapikisto sekä erityisesti toiselle jaksolle peliin vaihdettu Noora Kauranen pystyivät riistämään palloa ensimmäistä puoliaikaa ylempänä. Yhdestä Kaurasen erinomaisesta riistosta Härmä tasoitti pelin. Laura Lähdekorpi haastoi Futuran alimman linjan ja ansaitsi rohkeudestaan joukkueelleen rangaistuspotkun. Kentän kuningatar, Ella Rinta-Filppula, tasoitti lyhyellä vauhdilla tilanteeksi 1–1.

Kymmenen minuuttia edellisestä ja ottelun lisäajalla Rinta-Filppula löysi itsensä toistamiseen rangaistuspilkun takaa. Kaurasen röyhkeä haasto oli antanut topparille mahdollisuuden voittaa ottelu joukkueelleen, eikä kokenut peluri epäonnistunut.

Paljon hikeä ja luonnetta se vaati, mutta avauspisteet olivat turvassa.

– Eniten tässä päivässä ilahduttaa naisten osoittama asenne voiton eteen. Pelissämme on vielä paljon tekemistä, mutta tämä ehkä osoittaa meidän olevan oikeilla jäljillä, päävalmentaja Lempinen summasi illan annin. HäSa

   

Hämeenlinnan Härmä ei tehnyt onnistunutta vierasmatkaa lauantaina Vantaalle. Kotijoukkue Vantaan Jalkapalloseura oli naisten Kakkosen ottelussa hämeenlinnalaisvieraitaan parempi maalein 3–2 (2–1) ja saalisti pistepussiinsa kolme pistettä lisää.

VJS pääsi ottelussa etumatkalle 17. minuutilla, eikä se enää päästänyt Härmää rinnalleen. Salla Laiteenmäki viimeisteli kotijoukkueen avausmaalin, ja Kaisa Mäki tuplasi kotijohdon kuusi minuuttia myöhemmin. Karla Makkonen herätteli vieraiden toiveita 26. minuutilla kaventamalla numeroiksi 2–1, ja niissä numeroissa joukkueet siirtyivät myös tauolle.

– Annoimme taas turhaan pari maalia vastustajalle eteen ennen kuin aloimme pelata niin kuin oli pelipalaverissa sovittu. Se on ollut jostain syystä ongelma näissä kaikissa kolmessa ottelussamme. Emme pääse alussa liikkeelle, mietiskeli Härmän valmennusjohdosta puhelimitse tavoitettu Jouko Salminen.

VJS aloitti maalinteon myös ottelun toisella jaksolla. Hanna Fagerholm siirsi vantaalaiset uudelleen kahden maalin johtoon, kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia. Härmä ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se tuli vielä uudestaan maalin päähän. Joukkueen toisen maalin teki Mira Järvenpää seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa. Tasoitusmaalia Härmä ei kuitenkaan onnistunut loppuminuuttien aikana tekemään, vaikka läheltä piti.

– Meillä oli kolme–neljä tosi hyvää paikkaa tasoittaa ottelu. Siinä mielessä oli hyvä asia, ettei usko loppunut. 3–1-maalin jälkeen oli hetken aikaa sellainen vaihe, että notkahdimme. Vaihtopelaajat menivät tänään tosi hyvin sisään, vaikka viimeiset kaksi eivät kovin pitkää pätkää pelanneetkaan, Salminen kehui.

Härmä vaihtoi pelin aikana kentälle Kiia Immosen, Noora Kaurasen, Vilma Koskisen, Elina Jaakonsaaren ja toisen maalin tehneen Järvenpään.

Vierasjoukkueella oli lauantaina kokoonpanossaan myös poissaoloja, mutta niiden taakse Härmän valmennusjohto ei mennyt.

– Eihän niille mitään mahda. Niillä mennään, ketkä ovat matkassa eikä sen taakse voi mennä. Peli oli ihan voitettavissa. Meillä oli suoraan sanoen enemmän paikkoja kuin vastustajalla, Salminen laski.

Härmä on aloittanut Kakkosen kotivoitolla ja kahdella vierastappiolla. Se pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina FC Hongan kakkosjoukkueen vieraana. Seuraavan kotiottelunsa Lempisen suojatit pelaavat kolmen viikon kuluttua lauantaina 25. heinäkuuta, kun se saa Kaurialaan vieraakseen FC Espoon. HÄSA

 

Hämeenlinnan Härmän joukkue järjesti melkoisen ilotulituksen jalkapallon naisten Kakkosen lauantain Espoon ottelussaan. Koko joukkueen voimalla hyvin pelannut Härmä kukisti Hongan kakkosjoukkueen luvuin 9–0 (6–0).

Härmän tehopelaaja oli hattutempun iskenyt Eerika Lähdekorpi. Hyvin oli maalisihti kohdallaan myös Karla Makkosella, joka osui Hongan tolppien väliin kaksi kertaa. Laura Lähdekorpi, Noora Kauranen, Laura Långvik ja Emmi Mäkinen onnistuivat myös maalinteossa.

Hämeenlinnalaiset hallitsivat peliä alusta saakka. Joukkueen päävalmentaja Juha Lempinen pääsi lopulta peluuttamaan myös koko joukkuettaan.

– Meillä oli mukana seitsemän vaihtonaista, ja saimme pyöritettyä oikein kunnolla vaihtorumbaa. Se onnistui tänään hyvin, sillä joukkue pelasi tällä kaudella ensimmäisen kerran juuri niin kuin oli sovittu. Porukan menoa oli oikein ilo seurata, Lempinen kehui.

Lempisen arvion mukaan tehokkaan pelin alkutahdit iskettiin heti ottelun alussa.

– Saimme siihen heti pari maalia, ja peli lähti vyörymään oikeaan suuntaan. Prässi oli koko ajan tehokasta, Lempinen kuvaili.

Härmä jatkaa pelejään heinäkuun 25. päivänä kotiottelullaan FC Espoota vastaan. HäSa

Hämeenlinnan Härmä otti lauantaina kauden kolmannen voittonsa jalkapallon naisten Kakkosessa. Helpolla voitto ei tullut, mutta lopulta hämeenlinnalaiset saivat juhlia kolmea sarjapistettä 3–1 (1–1) -numeroin.

Härmä joutui ottelussa takaa-ajajaksi, kun vieraiden Taru Ylä-Peräinen onnistui ensimmäisenä maalinteossa 18. minuutilla. Kovin pitkään kotijoukkueen ahdinko ei kuitenkaan kestänyt ennen kuin Eerika Lähdekorven tarkka ja laadukas laukaus toi kotijoukkueen tasoihin.

Tahtomaaleja

Toisella jaksolla härmäläisistä onnistui maalinteossa kaksi vaihdosta tullutta pelaajaa. Noora Kauranen teki ensin röyhkeän nousun päätteeksi ottelun voittomaaliksi jääneen osuman 64 minuutin pelin jälkeen. Mira Järvenpään ottelun lopullisesti ratkaissutta 3–1-maalia saatiin odotella ainoa ottelun lisäajalle asti. Järvenpää voitti kulmalipun lähellä kaksinkamppailun ja onnistui vielä kiertämään vieraiden maalivahdin Emma Lahtisen ennen kuin laukoi pallon maaliin.

Härmä oli ottelussa parempi joukkue, vaikka se ei tehnytkään ottelua itselleen helpoksi. Sen myönsi myös joukkueen päävalmentaja Juha Lempinen.

– Sanotaanko näin, että vaikeuksien kautta voittoon. Peli ei ollut taaskaan sitä, mitä sen olisi pitänyt olla. Annoimme hirveästi harhasyöttöjä, ja välit olivat taas hirveän isot. Jouduimme juoksemaan taas ihan älyttömiä matkoja. Pelaajat kyllä jaksavat juosta, mutta he pääsisivät myös pelissä paljon helpommalla, kun pitäisimme vaan pakan tiiviinä, Lempinen huokaisi.

Omiensa maaleihin Lempinen oli tyytyväinen.

– Ne olivat kunnon tahtomaaleja. Se oli oikeastaan tämän ottelun anti kolmen pisteen lisäksi, valmentaja naurahti.

Hyviä joukkueita

Härmä ansaitsi voittonsa, mutta noin 12 minuuttia ennen loppua se sai kiittää maalivahtiaan Iisa Korkeilaa siitä, että pysyi johdossa. Korkeilan huikea torjunta oli isossa osassa ottelun voittoa. Torjunnan jälkeen kotijoukkue onnistui pitämään vieraat hyvin kurissa, eikä FC Espoo saanut enää luotua laadukkaita maalipaikkoja.

– Peli parani ihan lopussa. Pelasimme järkevästi palloa kulmaan niin kuin pitääkin pelata. Meillä ei ollut enää kiire tehdä suoraan maalia, ja viimeinen maali tuli tilanteesta, jossa tilanne vietiin kulmaan.

Kakkosen alkukausi on Lempisen mukaan osoittanut, että sarjassa on hyviä ja pelaavia joukkueita.

– Minullahan ei ollut etukäteen käsitystä, millainen sarja tämä on. Jokainen porukka on ollut hyvin pelaava. Honka ja ihan alakynteen meitä vastaan, mutta neljässä muussa joukkueessa on ollut nopeita ja hyviä pelaajia.

Yhdeksään pisteeseen Lempinen on tyytyväinen.

– No joo, tarvitsee olla. Olen ihan tyytyväinen, kun käänsimme tämän pelin voitoksi, päävalmentaja iloitsi. HÄSA

   

Eerika Lähdekorpi ja Elina Jaakonsaari olivat tehokkaalla pelipäällä Härmän sunnuntaisessa jalkapallon naisten Kakkosen Espoon ottelussa. Lähdekorpi iski kaksi maalia ja Jaakonsaari yhden hämeenlinnalaisten kukistaessa EBK:n (Esbo Bollklubb) numeroin 3–0 (2–0).Jaakonsaari aloitti Härmän maalinteon jo pelin neljännellä minuutilla. Lähdekorven vuoro oli tuulettaa ensimmäistä osumaansa 34. minuutin pelin jälkeen, ja toisen kerran hän onnistui 79. minuutilla.
Hyvän ottelun pelasivat myös vasta 16-vuotias maalivahti Veera Ansalahti ja kokenut toppari Sari Lapikisto.
Härmän päävalmentaja Juha Lempinen oli tyytyväinen myös kokoonpanonsa ilmeeseen.
– Peli ei ole vielä silmiä hivelevää, mutta tosi hyvin likat taistelevat. Meillä on myös riittävän suuri pelaajarinki, josta löytyi tänäänkin taas uusia onnistujia, Lempinen sanoi.
Härmä pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina kotikentällään Kaurialassa. Joukkue kohtaa kello 15 alkavassa pelissä FC Hongan kakkosjoukkueen. HäSa

 

      

Hämeenlinnan Härmä jatkaa voittoputkessa jalkapallon naisten Kakkosessa, kun FC Hongan kakkosjoukkue kaatui Kaurialan kentällä niukasti 1–0 (1–0).

– Kolme pistettä tästä pelistä oli tärkeintä, mutta vaikeaa oli. Asenne ei ollut täysin kohdallaan. Olimme voittaneet Hongan Espoossa 9–0 ja se taisi vaikuttaa, vaikka näinhän ei saisi olla. Toki Hongalla oli nyt eri pelaajia ja joukkue pelasi hyvin, Härmän päävalmentaja Juha Lempinen summasi.

Kymmenen joukkueen lohkossa toiseksi viimeisenä oleva espoolaisryhmä tuli vierasotteluunsa terävästi ja kärkikaksikko Kreeta Halme ja Celina Pitkänen loivat useita vaarallisia tilanteita. Härmän puolustus maalivahti Netta-Sisko Lahtisen johdolla onnistui kuitenkin hoitamaan tilanteet.

Ottelun ainoa maali syntyi jo avausjakson yhdeksännellä minuutilla, kun Laura Lähdekorpi nousi hyvin vasemmalta laidalta ja pelasi pallon keskelle Eerika Lähdekorvelle, jota rikottiin. Rangaistuspotkun laukoi varmasti sisään Sanna-Kaisa Rousku.

Hetkeä myöhemmin Eerika Lähdekorpi pääsi läpiajoon, mutta ohjaus suuntautui hieman ohi maalin. Juomatauon jälkeen Lempinen komensi vaihtopelaajansa verryttelemään ja avausjakson lopulla Noora Kauranen tuli kentälle.

Hämeenlinnan Tarmon pika-aiturina tunnettu Kauranen väläytteli muutaman kerran nopeuttaan ja pääsi pari kertaa hyvään vetopaikkaan sekä loi oikealta laidalta tilanteita keskelle.

Maltillisesti loppukauteen

Toisella jaksolla Härmä käytti vielä viisi vaihtoa. Puolustuslinjasta Rousku ja Laura Långvik rakensivat peliä. Kotijoukkue hallitsi, mutta vaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

– Olimme tänään huonolla jalalla liikkeellä ja kun penkillä riittää väkeä, yritimme hakea vaihdoilla lisää liikettä. Meillä oli enemmän maalipaikkoja, mutta viimeinen silaus puuttui. Jotenkin ratkaisutilanteissa ei ollut tarpeeksi huolellisuutta ja laukaukset jäivät piippuun, Lempinen harmitteli.

Härmällä on seitsemästä ottelusta viisi voittoa ja joukkue on sarjakakkosena pisteen päässä Vantaan Jalkapalloseurasta. Ottelun vähemmän pelannut FC Kuusysi on Härmästä kahden pisteen päässä.

Kakkosen kolmesta lohkosta voittajat sekä paras lohkokakkonen etenevät nousukarsintaan. Hyvistä asemista huolimatta Härmän valmennusjohto suhtautuu maltillisesti loppukauteen.

– Ensimmäinen etappimme on saavutettu eli tällä voitolla alkaa sarjapaikka Kakkosessa olla varmistettu. Meiltä puuttui tänään pari avainpelaajaa ja kun syksyn opiskelut taas alkavat, joukkueen kokoaminen on vaikeampaa, Lempinen ennakoi.

– Noususta emme ole puhuneet. Tämähän on ollut poikkeuksellinen kausi kaikkineen. Vasta toukokuussa saimme joukkueen kokoon ja ennen kautta emme päässeet pelaamaan yhtään harjoitusottelua oman lohkomme joukkueita vastaan, joten vastustajista on ollut vähän tietoa. Katsotaan nyt, miten loppukausi etenee. Hyvää oli kuitenkin tänään se, että tällaisella huonommallakin pelillä joukkue hoiti täydet pisteet. HäSa 

                             Sarja 2020 Naisten kakkonen

 

 

 

 

 

 

               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

 

 

 

 

 


 

  

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi