• Otteluraportti Härmä - Loiske 1-1 (0-1)

Härmän kauden avaus kulki pelillisesti hyvin, mutta maalinteko tökki pahemman kerran. Vierailija Loiske oli koko ottelun altavastaajana, mutta Härmän tehottomuuden myötä kumpikin joukkue avasi pistetilinsä tämän kauden osalta 1-1 (0-1) tasapelin myötä. Vieraiden maalin teki Niko Kuhlberg ja Härmän tasoituksesta vastasi Ahmed Mohammed.

Härmä otti heti alkuvihellyksestä lähtien pelin hallintaansa ja Loiske laitettiin ahtaalle. Härmän saadessa pallon kontrolliin tippuivat vieraat nopeasti yhdeksällä miehellä puolustusasemiin. Maalipaikkoja Härmä sai avausjaksolla luotua enemmän kuin tarpeeksi. Ensimmäinen paikka saatiin jo minuutin pelin jälkeen, mutta Juuso Lindroosin vapaapotku vajaasta 30 metristä painui reilusti yli.
       6'minuutilla Atte Ekholm nousi hyvin keskeltä ja pelasi pallon oikeaan laitaan Ersin Ramadanille, jonka laukaus viuhui vasemmalta puolisen metriä ohi. Härmä ei antanut Loiskeelle yhtään tilaa avata, vaan prässäsi hyvin ylhäältä. 8'minuutilla hyvä prässi pakotti Loiskeen hätäiseen syöttöön, jonka Jussi Sorri katkoi ja pelasi pallon Lindroosille, mutta laukaus boksin rajoilta epäonnistui pahasti ja veto meni yli. 11'minuutilla prässi puri jälleen ja tällä kertaa Loiskeen palautus omalle maalivahdille epäonnistui täydellisesti. Sen seurauksena Valtteri Kaarna pääsi läpiajoon, mutta laukaus kolahti oikeaan tolppaan ja painui siitä päätyrajasta yli.
       Loiske loi ottelun ensimmäisen hyökkäyksensä 18'minuutilla ja heti kolisi. Maali oli katkeraa kalkkia, sillä ensin pallo näytti olleen sivurajasta yli, mutta peli sai jatkua. Sieltä peliväline toimitettiin maalille ja Loiske pääsi puskemaan pienen flipperin päätteeksi puskemaan kuudesta metristä. Sen pallon maalivahti Heikki Viitanen olisi vielä napannut, mutta Niko Kuhlberg jatkoi pallon sisään Viitasen nenän edestä. Tilanne vaikutti räikeältä paitsiolta, mutta lippu ei koskaan noussut ja Loiske siirtyi johtoon.
       Heti aloituksesta mentiin toiseen päähän ja paikka avautui vasemmalla laidalla hyvin pelanneelle Joona Tuunaiselle, mutta Loiske-vahti Tuomas Mäkinen torjui. Härmä jatkoi raivokasta painostusta ja 21'minuutilla Härmä sai sarjan loistavia maalipaikkoja. Laitapuolustaja Jonni Thusberg pääsi loistavan nousunsa päätteeksi yrittämään, mutta Mäkinen torjui Jonnin kovan laukauksen. Jatkopallo tuli suoraan Lindroosille, mutta sen laukauksen eteen ehti Loiske-puolustus. Siitä pallo kimposi Sorrille, jonka laukaus oli sen verran voimakas, että Mäkinen ei sitä pystynyt liimaamaan ja neljännen kerran pääsi yrittämään jälleen Lindroos, mutta nyt pallo lensi maalin yli.
       24'minuutilla Kaarna pelasi oivaltavan pallon Loiskeen linjan taakse, mutta Lindroosin yritys jätti toivomisen varaa. 31'minuutilla Tommi Ijäs pääsi päineen väliin Lindroosin antamaan sivuvapariin, mutta pusku painui metrin vasemmalta ohi. 33'minuutilla Ersin Ramadani yritti, mutta laukaus suoraan päin Mäkistä. Jakson loppuhetkillä paikat aukeni vielä Thusbergille (yli) ja Ramadanille, joka oli jo kiertänyt Mäkisen, mutta pallo katosi jaloista ratkaisevalla hetkellä. Tauolle lähdettiin Loiskeen 0-1 vierasjohdosta.

Toista jaksoa oli takana vain kaksi minuuttia, kun Lindroos haki tasoitusta, mutta vihainen maanuoliainen 16:sta metristä meni niukasti vasemmalta ohi. Toinen jakso oli Härmältä vaikeampi, eikä maalipaikkoja onnistuttu luomaan samalla sykkeellä mitä ensimmäisellä. Toisella jaksolla syöttöjen laatu laski, jonka myötä Loiske pystyi helpommin puolustamaan.
       61'minuutilla Härmä sai paikan tasoittaa vapaapotkusta, kun Lindroos revittiin nurin 17 metrissä. Pallon taakse asettui Atte Ekholm, jonka laukaus kimposi muurista sivuverkkoon. Vaikka Härmä ei toisella jaksolla samanlaista rummutusta saanutkaan aikaiseksi, oli Loiske silti puolustuskannalla. Vieraat hyökkäsivätkin ensimmäisen kerran toisella jaksolla 65'minuutilla, joka palkittiin kulmapotkulla, mutta siitä ei vaaraa Härmälle ollut.
       67'minuutilla Kaarna yritti paristakympistä, yli. 69'minuutilla vaihdosta kentälle tullut Ahmed Mohammed tiputti keskityksen takatolpalta Lindroosille neljään metriin, mutta jollain ilveellä siitäkin pallo lauottiin vielä ohi. Lopulta 80'minuutilla Härmän yritys palkittiin hienon hyökkäyksen päätteeksi. Tällä kertaa pallo ja miehet liikkuivat nopeasti ja Loiskeen puolustuksesta löytyi tilaa. Oikea laitapuolustaja Roope Koikkalainen oli noussut hyvin hyökkäykseen mukaan ja lähetti matalan pallon maalille. Mäkinen pääsi siihen sormineen väliin, mutta siitä peliväline kimposi suoraan Mohammedin jalkaan ja ”Ahma” antoi palaa sydämensä kyllyydestä tälläten pallon voimalla viidestä metristä tyhjiin, 1-1.
       Viimeisen kympin aikana Härmä ei saanut enää luotua maalipaikkoja ja lopussa omat paikkansa sai Loiske. Vieraat laukoivat ensimmäistä kertaa toisella jaksolla (ja toista kertaa koko ottelussa), kun pelikello näytti 90'minuuttia, mutta toppari Abdulla Al-Barkatin kaukolaukaus meni yli. Lisäajan viidennellä minuutilla Loiske loi vielä yhden paikan huikean pitkällä sivurajaheitolla, mutta sen Härmä onnistui selvittämään pienistä kommunikaatiokatkoksista huolimatta. Näin lopputulos kirjattiin 1-1 (0-1).

Härmän päävalmentaja Kari ”Kitu” Lindholm oli tyytyväinen peliin, mutta ei tulokseen.
       -Olen peliin ihan tyytyväinen, mutta tulokseen en. Olimme niin paljon pelaavampi joukkue, mutta tämä on tulosurheilua ja tulosta pitää kunnioittaa. Pallo liikkui tosi kivasti, mutta ensimmäisellä jaksolla meidän olisi pitänyt tehdä maalit. Toisella jaksolla meillä ei ollut enää niin montaa paikkaa. Pallo liikkui, me liikuimme ja vastustaja oli lopussa ihan puhki, mutta emme saaneet voittomaalia tehtyä. Eihän Loiske päässyt koko pelissä tilanteisiin. Ensimmäisellä jaksolla vastustajan ainoa paikka oli se mistä maali tuli, Lindholm miettii.

-Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin. Pojat uskalsivat pelata ja vain sillä tavalla peli kehittyy. Mielestäni pelimme oli monipuolista. Välillä haimme isompaa ja välillä pienempää, mutta futikseen kuuluva viimeisen kolmanneksen murtautuminen jäi tekemättä. Loiske puolusti keskustaa hyvin, eikä siellä ollut ihan hirveästi tilaa, Kitu arvioi.

Härmästä voi monelle antaa pelistä hyvän arvosanan. Laitapuolustaja Jonni Thusberg jaksoi koko ottelun tukea aktiivisesti hyökkäyksiä, mutta hoiti myös puolustusvelvoitteet kovalla asenteella. Topparipari Tommi Ijäs & Aare Turunen piti huolen siitä, että Loiske sai ottelussa vain 3-4 hyökkäystä. Keskikentän keskustassa peliä dominoi Atte Ekholm ja Jussi Sorri, joista etenkin jälkimmäinen jakoi läpi ottelun loistavia palloja, kunnes lihasvamma pakotti ”Sopen” vaihtoon 70'minuutilla. Kärjessä Juuso Lindroos pääsi kovalla prosentilla maalipaikoille, mutta ruuti oli vielä märkää. Päävalmentaja Lindholm ei kuitenkaan halua nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esille.
       -Joukkue puolusti hyvin ja olen siihen tyytyväinen. Kentällä oli paljon nuoria miehiä, joista osaa varmaan jännittikin, mutta pelissä se ei mielestäni näkynyt. Kaikki tekivät sen mitä oli sovittu ja asenne oli kohdallaan, joten olisi ehkä väärin nostaa ketään esille, Kitu päätti.

Härmän avauskokoonpano
    Heikki Viitanen(mv) ; Jonni Thusberg – Tommi Ijäs – Aare Turunen – Roope Koikkalainen ; Atte Ekholm – Jussi Sorri ; Joona Tuunainen – Valtteri Kaarna – Ersin Ramadani ; Juuso Lindroos
    Härmän vaihtopenkki
    Eero Viljanen (mv), Juuso Kemppainen, Hamid Daghdugh, Kalle Ojala, Antti Tapola, Ahmed Mohammed & Daniel Garro
    Härmän vaihdot
    60'min Ersin Ramadani vaihtoon – Ahmed Mohammed kentälle
    68'min Joona Tuunainen vaihtoon – Antti Tapola kentälle
    72'min Jussi Sorri vaihtoon – Daniel Garro kentälle
    77'min Juuso Lindroos vaihtoon – Hamid Daghdugh kentälle
    87'min Valtteri Kaarna vaihtoon – Kalle Ojala kentällE
    94'min Atte Ekholm vaihtoon – Juuso Kemppainen kentälle
    Ottelun maalit
    18'min 0-1 Niko Kuhlberg
    80'min 1-1 Ahmed Mohammed (Roope Koikkalainen)
    Ottelun varoitukset
    63'min Matias Riikonen, Loiske
    89'min Toni Vikman, Loiske