• Otteluraportti Härmä-NJS 1-3 (0-1)

Härmä pelasi eilen kalenterivuoden kolmannen harjoitusottelunsa ja tällä kertaa vastassa oli NJS. Uudenmaan Kolmosessa pelaava Nurmijärven Jalkapalloseura oli kova vastus, joka oli lopulta parempi numeroin 1-3 (0-1). Härmän maalin laukoi rangaistuspotkusta Joni Lindroos.

NJS pelasi kaudella 2015 Kakkosessa, mutta kausi päättyi putoamiseen. Nurmijärvellä on kuitenkin haettu paluuta Kakkoseen mahdollisimman pian ja tulevalle kaudelle seuralla onkin selkeä tavoite nousta. Viime kaudella NJS oli kovassa Uudenmaan lohkossaan kolmas. Kentällä näkyikin heti alkuvihellyksestä lähtien, että vastassa on joukkue, joka on tehnyt talvikauden ajan hartiavoimin töitä, jotta joukkue on valmis heti kauden alusta taistelemaan noususta.

-Selkeästi oli kaksi urheilullista joukkuetta vastakkain. Kolmosen tasolle meno oli vauhdikasta ja hyvä niin, Härmän päävalmentaja Matti Hiukka totesi.

Avausjaksolla NJS piti pelivälinettä enemmän hallussaan ja onnistui kerran maalinteossa, mutta muuten peli oli tasaista. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa maaleihin, mutta puoliajan ainoa maali nähtiin 12'minuutilla, kun NJS hyödynsi Härmän pallonmenetyksen. Puoliajalla Härmä teki kolme vaihtoa ja toisen puoliajan mittaan luonnollisesti lisää, kuten myös vastustaja. Pelin tempo pysyi vaihtojen myötä kovana läpi ottelun, joskin vaihdot tuntuivat sekottavan hieman enemmän Härmän peliä.

Toisella jaksolla Härmä tuli tasoihin tunnin jälkeen, kun Santeri Stenius kaadettiin boksissa ja Joni Lindroos tälläsi pallon varmasti sisään. Stenius pääsi puolittain läpi Pietari Palomäen loisteliaan pääjatkon jälkeen, joita Palomäki viljeli ottelun tiimellyksessä muutaman lisääkin. NJS laukoi voittomaalin 67'minuutilla ja se lauottiin tyylillä. Härmän maalissa pelannut Eero Viljanen jätettiin tyystin voimattomaksi todella kauniin kaukolaukauksen myötä. Lopussa Härmä haki riskitasoa nostaen tasoitusta, joka kostautui, kun yksi NJS:n nopeista hyökkäyksistä päättyi laukaukseen, joka vaihtoi sopivasti suuntaa Härmä-puolustajan jalasta ja painui verkkoon.

Lukemista huolimatta Härmän pääkäskijä Hiukka oli tyytyväinen otteluun.
       -Pääpaino pelissä oli tasapaino ja puolustuksen muodon säilyminen ja ne toimi eilen hyvin. Puolustussuuntaan tekeminen oli hyvällä tasolla, tehtiin hyvin ja jaksettiin tehdä hyvin pitkin peliä. Lopussa lähdettiin riskillä ottamaan ylempää kiinni ja vastustajalle alkoi tuleen enemmän tilaa. Puolustussuuntaan tekeminen oli kuitenkin kokonaisuudessaan hyvää ja jätti hyvän maun. Paljon tuli tietenkin vaihtoja, jotka sekottaa pelaamista, mutta tarkoitus oli, että kaikki pääsee omaa tasoaan mittaamaan Kolmosen kärkitason joukkuetta vastaan, Hiukka sanoo.

-Pallollista pelaamista pitää parantaa, siinä jäätiin jalkoihin ja siinä se ratkaiseva ero tuli. Peli oli hyvä testi ja siitä saatiin paljon informaatiota sen suhteen missä mennään. Luottavaisin mielin voidaan mennä eteenpäin, Hiukka päättää.

Härmän avauskokoonpano

Vaihtopelaajat: Vesa Virtanen, Severi Keskitalo, Juuso Kemppainen, Prince Mokuma, Joona Tuunainen, Ahmed Mohammed, Santeri Korpela, Heikki Viitanen(mv)
    Ottelun maalit
    12' 0-1 NJS
    59' 1-1 Joni Lindroos, rp