• Otteluraportti Loiske-Härmä 2-2 (2-1)

Härmä pelasi eilen Sääksjärven tekonurmella kaksijakoisen ottelun. Avausjakso oli nopeasta avausmaalista huolimatta kaikkea muuta kuin hyvä, mutta toinen jakso mentiinkin Härmän komennossa. Kumpikin onnistui maalinteossa kahdesti, joten pisteet menivät jakoon. Tasapelin myötä Härmän tappiottomien otteluiden putki kasvoi kuuteen.

Ensimmäinen maalipaikka avautui Loiskeelle kolmen minuutin jälkeen erikoistilanteen jälkitilanteesta. Keskikentältä lähetettiin korkea sateliittipallo boksiin, jota vihreäpaidat syystä tai toisesta tyytyivät vain ihailemaan ja Loiske pääsi puskemaan viidestä metristä, mutta osuma haastavaan palloon ei täydellinen ollut ja pallo meni metrin yli.

Muutama minuutti tästä ja syntyi ottelun avausmaali. Joona Tuunainen heitti sivurajaheiton oikealta ja Pietari Palomäki jatkoi sen päällään Jonni Thusbergille. Laituri ajoi JanPa-pelin tavoin vahvasti boksiin ja tällä kertaa laadukkaasta tarjoilusta sai nauttia Leevi Saikkonen, jonka ei suurta työtä tarvinut tehdä siirtääkseen pallon takatolpalta tyhjiin. Hyvä liike Leeviltä tyhjään tilaan ja hyvä tarjoilu Jonnilta, 0-1.

Numero 4 Thusberg on juuri lähettänyt syötön takatolpalle, josta Saikkonen siirsi pallon tyhjiin

Tasoitus syntyi 16'minuutilla Härmän kulmapotkun jälkeen. Oikeastaan ei voida puhua edes vastahyökkäyksestä, sillä se hyökkäys kesti lähemmäksi 45 sekuntia. Loiske tuli oikealta laidalta Akseli Tiensuun kuljettaessa palloa rauhaksiin ylöspäin. Siinä ajassa, kun Loiskeen miehet olivat ehtineet hyökkäyksen tueksi, lönkötteli Härmä kentällä aivan liian passiivisesti. Pallo ajautui lopulta boksiin ja taka-alueella oli kaksi oranssipaitaa täysin vapaana, joista Aki Sihvonen laittoi pallon sisään. Murheellista puolustamista ja peli 1-1.

Lisää tuli kymmentä minuuttia myöhemmin. Loiskeen Matias Riikonen laukoi kaukaa löysähkön kudin, joka muistutti enemmän pystysyöttöä linjan taakse kuin laukausta. Härmä-vahti Eero Viljaselle kävi tilanteessa jokaisen maalivahdin painajainen ja pallo lipsahti käsistä selän taakse ja lopulta aina viivan yli, 2-1. Maalivahdin työ on välillä raakaa, sillä virheet näkyvät tulostaululla välittömästi. Moinen lapsus käy maalivahdille noin kymmenen vuoden välein, joten seuraavat vuodet Eero voi torjua huoletta.

34'minuutilla Härmä toi pallon Saikkosen toimesta boksiin. Tilanne loppui lopulta siihen, että Loiskeen puolustaja pelasi palloa kummallakin kädellä. Nykytulkintojenkin valossa tilanne oli selkeä käsivirhe, sillä palloa ei pelattu käteen eikä se (ne) ollut luonnollisessa asennossa. Lentopalloilun jälkeen erotuomari Janne Määttänen otti pillin käteensä ja lähti viemään sitä kohti suutaan, mutta ei lopulta koskaan siihen viheltänyt ja peli jatkui keskikentällä Loiskeen purkupallon jälkeen.

Saikkosen ilme ja eleet kertoo kaiken. Käsipalloilu boksissa ei kuitenkaan poikinut Härmälle rankkaria.

Härmän avausjakso oli kaikkinensa kovin heikko. Ajatus ei ollut mukana, tekeminen kentällä perusasioita myöden puolittaista ja kaksinkamppailuissa tehoa oli ehkä neljänneksen verran normaaliin verrattuna. Toisaalta heikosta suorittamisesta huolimatta Härmällä ei juurikaan hätää alaspäin ollut, eikä Loiske saanut luotua paikkoja aikaiseksi. Olikin selvää, että mikäli toiselle puoliajalle Härmä alkaa pelaamaan tasollaan, niin pisteiden kerryttäminen on vielä täysin mahdollista.

Toisella jaksolla tekemisen laatu paranikin, mutta maalipaikkojen luominen ensimmäisen parikymppisen aikana oli vaikeaa. Loiske puolusti tunnollisesti pienellä kotikentällään ja etenkin keskustassa korkeat pallot meni järjestäen Loiskeelle. Puolustuskannalle pakotettu Loiske otti omaa aikaa huolella aina, kun heille siihen tilaisuus avautui. Härmä kuitenkin sai pallon aina nopeasti itselleen ja lähti rakentelemaan hyökkäyksiä.

Juuso Lindroos yrittää päästä vetopaikkaan

Laukauksia Härmä alkoi saamaan viimeisen 25 minuuttisen aikana. Ensin Valtteri Kaarna yritti kaukaa, mutta laukaus meni suoraan päin Tuomas Mäkistä. Paria minuuttia myöhemmin Thusberg ajoi oikealta boksiin ja laukoi, mutta Mäkisen ei tarvinut liikahtaa torjuakseen. Sitten oli Joni Lindroosin vuoro yrittää kaukolaukausta, joka näytti jo painuvan oikeaan alanurkkaan, mutta Mäkinen venytti sormenpäänsä väliin ja onnistui torjumaan laukauksen hienosti kulmapotkuksi.

86'minuutilla vahva painostus tuotti viimein tulosta. Tällä kertaa pallo pelattiin keskeltä maata pitkin hyökkäysalueelle ja Loiske ei pysynyt perässä. Vaihdosta kentälle tullut Santeri Stenius pelasi tilanteen täydellisesti ja vapautti Pietari Palomäen nokikkain Mäkisen kanssa. Tilanteen päätteeksi pallo löytyi maalin oikeasta alakulmasta ja Härmä tuli tasoihin. Nälkä kolmeen pisteeseen oli valtava ja pallo haettiinkin välittömästi maalista keskiympyrään ja rummutus jatkui Loiskeen päässä.

Kahta minuuttia ennen täyttä aikaa Saikkonen murtautui oikealta ja pisti matalan pallon vitosen viivalle, mutta Thusberg ei ehtinyt jalkoineen väliin. Seuraavaksi Thusberg oli lähellä onnistumista, kun keskityspallo meinasi tippua takakulmaan, mutta Mäkinen sai näpättyä pallon yli maalin. Lisäaikaa pelattiin neljä minuuttia ja Härmä sai jokaisella minuutilla tuotua pallon loistavasti boksiin, mutta se viimeinen ratkaisu vesitti haaveet voittomaalista. Lähellä käytiin, mutta tasapeliin oli tyytyminen. Loiskeella oli toisella puoliajalla yksi maalipaikka, mutta vapaapotku paristakympistä meni yli.

Joni Lindroos saa painetta kotijoukkueelta

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka oli pettynyt joukkueensa avausjaksoon.
       -Meillä oli hyvä lähtö, mutta sitten oma peli unohtui, eikä ollut yhtään niin hyvää tekemistä kuin aiemmin tällä kaudella. Emme pelanneet omilla vahvuuksillamme ja vastustajan molemmat maalit annoimme ihan lahjaksi. Tämä peli jäi vähän kaivelemaan. Lopussa olisimme huolellisemmalla pelillä voineet tehdä voittomaalinkin. Eivät nämä tasurit minua yleensä lämmitä. Menetetty voitto tämä ennemmin oli, ”Bägi” toteaa.

Tampereen Kolmosen juhannusviikon kaikki loput ottelut pelattiin eilen. Sarjakärkenä juhannusta pääsee viettämään HJS, joka kaatoi eilen kärkiottelussa NoPSin Pullerin tekonurmella 3-0 ja nousi pisteen turvin kärkeen. Kärkikaksikon takana on tasaista ja kolmantena on TP-T maalieron turvin. Sekä TP-T että Pallo-Sepot on kerännyt 17 pistettä, kaksikon takana viidentenä on Ilves-Kissat 16 pisteellä ja sijat 6-7 miehittää Ilves/2 ja Härmä 15 pisteellä. Härmän eilinen vastus Loiske on kahdeksantena 14 pisteellä, joten tasaista on keskikastissa. Peräpäässä PJK nosti eilen voiton myötä pistesaldonsa kahdeksaan ja nousi yhdeksänneksi. Sijoilla 10-11 olevat TPV/2 ja JanPa on kerännyt seitsemän pistettä ja sarjassa perää pitää TKT neljällä pisteellä.

Sarjaottelut jatkuu Härmän osalta ensi viikon tiistaina 27.kesäkuuta. Vastaan tulee PJK ja pelipaikkana toimii Pullerin tekonurmi. Ottelu alkaa klo 19:30.

Härmän avaus

Härmän vaihdot
    57min Joona Tuunainen vaihtoon – Vilppu Leinonen kentälle
    66min Juuso Lindroos vaihtoon – Santeri Stenius kentälle
    83min Kaarle Keskitalo vaihtoon – Antti Tapola kentälle
    86min Jussi Sorri vaihtoon – Jonas Ruohomäki kentälle
    Vaihdossa koko ottelun varamaalivahti Heikki Viitanen
    Ottelun maalit
    6'min 0-1 Leevi Saikkonen (Jonni Thusberg)
    16'min 1-1 Aki Sihvonen
    26'min 2-1 Matias Riikonen
    86'min 2-2 Pietari Palomäki (Santeri Stenius)
    Ottelun varoitukset
    51'min Iiro Riponiemi, Loiske