• Aleksi Topinoja palaa Härmään

  Härmän toppariosasto saa toukokuun lopussa kaivattua leveyttä, kun Aleksi Topinoja, 23, palaa luutimaan Härmän takalinjoille. Topinoja tuo tullessaan ison kasan taitoa ja kokemusta.

   

  Nuoresta iästä huolimatta Topinojan voi laskea jo kokeneeksi pelimieheksi. 17-vuotiaana FC Hämeenlinnassa Ykkösessä debytoinut Topinoja ehti kaikkiaan pelata Ykköstä 55 ottelua ja Kakkosta 40 ottelua. FC Hämeenlinnan tiputtua Kakkosesta vaihtoi mies Härmään, jossa on pelannut kaudesta 2015 eteenpäin.

   

  Ensimmäisellä Härmän kaudellaan Topinoja ehti pelata 12 sarjaottelua, kunnes tie vei Roveniemelle opiskelujen perässä. Opiskelut viivästyttivät Topinojan paluuta pelikentille myös viime kaudella, jolloin hän ehti pelata kaikkiaan kahdeksan Kolmosen ottelua Härmän paidassa.

  Hämeenlinnaan Topinoja palaa tänä vuonna toukokuun lopussa, kun opinnoista alkaa kesäloma. Tiukat opiskelut ovat pitäneet miehen pois seuratoiminnasta, mutta täysin ilman pallotuntumaa ei Topinoja Hämeenlinnaan palaa.
     -Yliopiston joukkueessa olen pelaillut pelejä. Höntsäpelejähän ne tietenkin on, mutta pallotuntumaa saanut ja tietysti omaa treeniä vetänyt, Topinoja kertoo.

   

  Hämeenlinnaan ja Härmään saapumisen mahdollisti kesätyöpaikka, jota Topinoja on yhdessä Härmän organisaation kanssa metsästänyt. Nyt kuviot alkavat olla selvillä, joten paluu kesäksi kotikaupunkiin häämöttää muutaman viikon päässä. Härmään Topinoja tulee jälleen hyvillä mielin.
     -Kyllähän se on hyvä jengi ja homma on mennyt taas eteenpäin, niinku joka vuosi. Kyllä sitä itsellä on polte futikseen vielä, että pakko päästä kesäks kentälle, Topinoja sanoo.

   

  Paluu opiskelujen ääreen Rovaniemelle koittaa syksyllä, mutta sitä ennen Topinoja ehtii vielä pelaamaan Härmän isännöimän paikallisottelun HJS:aa vastaan. Derbyjä toppari odottaa innoissaan.
     -Kyllähän niitä innokkaasti odottaa, kiva päästä pelaamaan paikallispelejä. Varmasti tulee tiukkoja kamppailuja ja vanhoja joukkuetovereita vastassa, niin mikäs sen parempaa.

   

  Topinoja elementissään eli ilmatilan herrana

   

  Kuvat Ari Kedonperä

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi