• Härmä korkkaa Kaurialan I-Kissojen kanssa

  Härmän vastus kovenee torstaina, kun vastaan asettuu sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Ilves-Kissat. Ottelu käynnistyy Kaurialan Pyhätössä kello 19.

   

  Vierailija Ilves-Kissat on vahva joukkue, jonka tavoitteet on ensi kauden suhteen Kakkosessa. Seuralla oli sama tavoite jo viime kaudellakin, mutta tuolloin Tampere United vei nousun neljän pisteen erolla I-Kissoihin. Joukkue ei viime kaudesta kuitenkaan ole heikentynyt lainkaan, joten tamperelaisia on lupa odottaa sarjan kärkikahinoihin myös tällä kaudella.

   

  Kausi alkoi Ilves-Kissojen osalta kangerrellen. Ensin kauden avauksessa TP-T yllätti Kissat 3-2 (2-1) ja sitten HJS kävi hakemassa vieraspisteet 0-1 (0-0) -voitolla. Kahden tappiollisen ottelun jälkeen Ilves-Kissat on kuitenkin korjannut kurssia ja kolmen edellisen ottelun saldona on täydet yhdeksän pistettä maalierolla 10-0. Muun joukkueen lisäksi myös viime kaudella Kolmosen maalipörssin voittanut Berat Grabovci on heräillyt ja osoituksena siitä hattutemppu edellisessä ottelussa PJK:n verkkoon, jonka I-Kissat kaatoi tylysti 0-6 (0-4). Kaikkiaan Grabovci on onnistunut neljässä pelaamassaan ottelussa viidesti.
     Maalintekovoimaa joukkueesta löytyy Grabovcin lisäksi myös Timor Inapshbalta. Taitava ja tekninen hyökkääjä tunnetaan ehkä paremmin futsal-parketilta, mutta myös jalkapalloviheriöillä kulkee. Inapshba on pelannut tällä kaudella viisi ottelua ja iskenyt niissä viisi maalia. Kaikkiaan Ilves-Kissat on viiteen otteluun iskenyt 12 maalia, joten kaksikon merkitystä ei voi väheksyä millään mittarilla.

   

  Ilves-Kissat on alkujaan perustettu Viipurissa vuonna 1932. Kaksi ensimmäistä vuotta seura tunnettiin nimellä Urheilu-Pojat, kunnes 1934 nimi muuttui Viipurin Ilvekseksi. Talvisodan jälkeen 1940 se siirtyi evakkoseurana Tampereelle ja koska siellä oli jo Ilves-niminen seura, niin Viipurin Ilves vaihtoi nimeä Ilves-Kissoiksi. Vuonna 1948 Ilves-Kissat nousi SM-sarjaan ja voitti mestaruuden kahta vuotta myöhemmin kaudella 1950.
     Nimellisesti Ilves-Kissat katosi jalkapallokartalta vuonna 1974, kun joukkue yhdessä Tampellan Pallon kanssa sulautui Tampereen Ilveksen jalkapallotoimintaan. Sisarseura Kissalan Pojat jäivät kuitenkin alasarjoihin vaalimaan Ilves-Kissojen perinnettä ja vuonna 1986 entiset pelaajat ja tukijat perustivat Ilves-Kissat uudelleen ja nimeksi tuli Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat ry.
     Joukkue tahkosi alimpia sarjatasoja miltei 20 vuotta, kunnes kaudella 2004 johto päätti lähteä nostamaan seuraa tosissaan ylöspäin. Kausi päättyi nousuun Kutosesta, jonka jälkeen Vitosessa meni kolme kautta, kunnes kauden 2007 päätteeksi joukkue nousi ylivoimaisesti Neloseen. Siellä ei mennyt kuin yksi kausi ja Kolmoseen Ilves-Kissat palasi kaudeksi 2009. Ensimmäinen yrittämä ei vielä nousua tuottanut, mutta kauden 2010 päätteeksi Ilves-Kissat juhli nousua.
     Paikan vakiinnuttaminen Kakkosessa on kuitenkin osoittautunut haasteelliseksi. Ensimmäinen visiitti 2011 Kakkosessa jäi ranskalaiseksi. Uusi yrittämä 2014 kesti kaksi vuotta, jonka jälkeen tie toi takaisin Kolmoseen. Kolmoseen paluun jälkeen kaudesta 2009 eteenpäin Ilves-Kissat on kuulunut aina sarjan kärkipäähän.

   

  Härmä on ollut vaikeuksissa Ilves-Kissojen kanssa, eikä ole onnistunut voittamaan lähihistoriassa yhtäkään sarjaottelua. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat kaudella 2009, jolloin Hämeenlinnassa tasattiin pisteet 3-3 -tasapelin myötä. Tampereella Ilves-Kissat jätti kuitenkin Härmän nollille ottaen 2-0 -voiton.
     Kaudella 2010 Ilves-Kissat otti täydet kuusi pistettä Härmältä 2-4 (1-3) ja 8-0 (2-0) -voittojen myötä. Samat kuusi pistettä se otti myös viime kaudella, kun ensin Härmä sai kyytiä Pullerin tekonurmella 1-5 (0-1) ja vierasottelussa 6-2 (3-2).
     Sarjassa pisteitä ei liikaa ole siis kertynyt, mutta muutama voitto muista kohtaamisista löytyy. Kaudella 2011 Suomen Cupissa Härmä kaatoi Ilves-Kissat 3-1 (1-0) neljännen kierroksen ottelussa ja talven harjoitusottelussa Pullerin tekonurmella Härmä oli parempi 2-0 (2-0) -lukemin.

   

  Kahdessa edellisessä ottelussa maalien makuun päässyt Aaro Forss uskoo, että huomenna edessä ”äijävääntö”, johtuen myös osaltaan pelialustasta. Luonnonnurmella pelaaminen on oma maailmansa verrattuna tekonurmiin, joka etenkin Hämeenlinnassa on loistava.
     -Itseasiassa aika isokin ero. Varsinkin nyt, kun nurmi on tässä vaiheessa kautta tosi huonokuntoinen. Huonoilla nurmilla korostuu se tekeminen ja vääntäminen ja semmonen oikea äijäasenne. Tosi kova joukkuehan siellä on vastassa ja siellä on erityisesti vaarallinen kärkikaksikko. Tosi tiukka vääntö varmasti tulee ja siinä korostuu just semmonen äijäasenne, semmonen vääntäminen ja raastaminen. Semmosta pitää löytyä tosi paljon jengiltä. Jos vaan pelataan omaa peliä ja otetaan se äijäasenne siihen mukaan, niin ei varmasti ole mitään ongelmia ottaa pisteitä pois, Forss pohtii.

   

  Härmän terveystilanne otteluun lähdettäessä on hyvä ja päävalmentaja Matti Hiukalla on hyvät nappulat aseteltavaksi vihreän veran shakkilaudalle. Lisäpalasen palettiin tuo Aleksi Topinoja, joka on esittänyt treeneissä hyviä otteita. Myös kaksi edellistä ottelua avannut ja niissä maaleilla kiittänyt Forss on viihtynyt taas jalkapallokentillä ja on pelikunnossa, vaikka ei tiistain pallollisiin harjoituksiin osallistunutkaan. Maaleja mieheltä on lupa odottaa myös jatkossa.

     -Ihan hyvin on lähtenyt käyntiin. Odottelen vaan, että pääsee vielä parempaan kondikseen ja pelituntumaa saa lisää päälle. Uskon, että vieläkin parempia näyttöjä tulee tässä pelikentillä.

     -Tosi hyvällä fiiliksellä menty meneen. Pitkän tauon jälkeen futista on kyllä tosi kiva pelata ja kyllähän tää joukkuemeininki on ihan tosi mukavaa tollasen yksilölajin puurtamisen jälkeen, pikajuoksuradat taakseen jättänyt Forss ilakoi.

   

  Forssin mietteet kuulet kokonaisuudessaan alta

   

  Aaro Forss on ollut tällä kaudella vauhdissa. Kuva Ari Kedonperä
   

  Härmä – Ilves-Kissat | Kaurialassa torstaina 1.6. klo 19:00
  Liput 5€
  -alle 18v veloituksetta
  -OP Redi-kortilla veloituksetta
  -OP Omistajajäsenet, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ja siviilipalvelusta suorittavat puoleen hintaan (2,50€)
  -Ottelukahviosta löytyy kahvia, pullaa, mehua, karkkia ja grillistä Hakalan Lihavalmisteiden tuhtia Tukkijätkää.
   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi