• Härmä pieksi Loiskeen 9-1

Härmä aloitti kalenterivuoden harjoitusottelut rytinällä, kun samassa sarjassa pelaava Sääksjärven Loiske kaatui Pullerin tekonurmella lopulta luvuin 9-1 (1-0). Avausjaksolla lukemat pysyivät tasaisina, mutta toisella jaksolla joukkueiden kuntopohjassa näkyi jo valtava ero, jonka myötä lukematkin repesivät rumiksi.

Ottelu noudatti käsikirjoituksen kannalta alusta loppuun samanlaista kaavaa. Härmä otti heti alkuvihellyksestä pelin haltuunsa ja Loiske joutui ensiminuutista lähtien puolustuskannalle. Loiske ei ottelussa juurikaan organisoituja hyökkäyksiä saanut aikaiseksi, vaan kaikki vieraiden maalipaikat tuli lähinnä yksilövirheistä. Joukkueena Härmä onnistui puolustamaan Loiskeen hyökkäykset mallikkaasti.

Avausmaali syntyi 13’minuutin jälkeen, kun topparina pelannut Jussi Sorri lähetti pystysyötön oikeaan laitaan. Loiske-puolustaja epäonnistui katkossa ja perään kirmasi oikeana laitapuolustajana pelannut Iiro Lintula, jonka tarkka syöttö löysi boksista vitosen viivalta Pietari Palomäen, eikä tämä erehtynyt. Härmän alakerta meni uusiksi tovia myöhemmin, kun Sorrin nivunen alkoi vihoittelemaan ja hänen paikkansa topparina otti keskustan pohjalla aloittanut Joni Lindroos. Vaihdosta keskikentälle tuli nuori Severi Keskitalo. Härmä jatkoi maalipaikkojen rakentelua, mutta ei enää avausjaksolla onnistunut palloa pussiin pistämään. Paikkansa saivat niin Antti Tapola, Prince Mokuma, Palomäki ja Kaarle Keskitalo, mutta vieraiden maalivahti torjui kaikki yritykset.

Toiselle jaksolle Härmä teki vaihtoja ja yksi kentälle tulleista oli Vesa Virtanen, joka otti Lindroosin paikan topparina. Toista jaksoa oli pelattuna vain muutama minuutti, kun Virtasen iso viisari heilahti voimalla ja Härmä siirtyi 2-0 johtoon. Härmän kulmapotku tuli boksista kaikkien läpi ja ”Wesse” moukutti taka-alueelta järisyttävän pommin yläriman kautta sisään. Myös kolmas maali tuli kulman jälkitilanteesta, tällä kertaa toisen topparin Tommi Ijäksen toimesta. Ijäs pääsi ensin yrittämään jalalla, mutta se laukaus blokattiin. Pallo ajautui sopivasti omille ja hyvän keskityksen päätteeksi Ijäs nikkasi pallon päällään maaliin, 3-0.

Tässä vaiheessa viimeistään Loiskeelta loppui jalat ja selkäranka katkesi. Ison virheen seurauksena Ahmed Mohammed tarjoili Palomäelle tyhjän maalin ja Pietu nautiskeli illan toisensa sisään, 4-0.
       Vain hetkeä myöhemmin Palomäki viimeisteli hatun täyteen ja teki sen tyylillä. Leevi Saikkonen oli pitelemätön laidallaan ja nousun päätteeksi lähetti pallon boksiin, jonka Palomäki jatkoi takavasaralla verkkoon, 5-0.
       Seuraavaksi oli Antti Tapolan vuoro saada onnistuminen tilille. Palomäki jatkoi ykkösellä pallon hyvin oikeaan laitaan, Tapola ajoi boksiin haastaen vastustajan ja laukoi lopulta etukulmasta pallon sisään, 6-0.
       Loiske pisti pallon jälleen keskiympyrästä peliin ja noin 30 sekuntia myöhemmin Palomäki tarjoili Santeri Steniukselle ja nyt oli Santerin vuoro saada maali tililleen. Härmän kahdeksannen laukoi jälleen Palomäki kliinisellä viimeistelyllä.
       Loiske sai laihaa lohtua ottelun loppupuolella ja onnistui rikkomaan kuparisen Härmän pahan pallonmenetyksen seurauksena. Aloituksesta mentiin kuitenkin välittömästi toiseen päähän ja jälleen muuttuivat lukemat. Vasempana pakkina toisella jaksolla pelannut Jonas Ruohomäki päätti hyvän nousunsa hyvään laukaukseen, jonka myötä saatiin ottelun loppulukemat 9-1.

Päävalmentaja Matti Hiukka kiitteli pelaajien työmoraalia.
       -Ensimmäinen ajatus, mikä toivottavasti pelaajillekin tulee ottelusta mieleen, on se, että ei me ihan turhaan harjoitella sarjatasoon nähden suht paljon. Vastustaja jäi toisella puoliajalla ihan selkeästi jalkoihin ja toisaalta meillä sitten oli myös hyvä työmoraali. Vaikka peli oli jo tuloksellisesti ratkennut, niin töitä jaksettiin tehdä itselle ja joukkueelle. Totta kai yhdeksän tehtyä maalia on hyvä määrä, on vastassa kuka tahansa. Vastustaja parantaa varmasti sarjaa kohden, mutta tässä vaiheessa tammikuuta meidän oma tekeminen on ihan hyvällä tasolla, Hiukka toteaa.

-Tyytyväisyyteen ei tietenkään ole aihetta, vaan työnteko jatkuu. Maanantaina on ennen treenejä pieni palaveri ja tästäkin tuloksesta pitää ottaa ne oikeat asiat esiin. Matkan varrella ollaan ja työnteko jatkuu, Hiukka lisää.

Hiukka ei vielä viime vuoden puolella juurikaan pelillisiä asioita harjoituksissa käynyt läpi, vaan taktiikan opettaminen on alkanut tammikuussa. Ottelussa Härmä oli kuntopohjan lisäksi myös taktisesti edellä.
       -Tuloksesta voisi tietenkin alkaa revittelemään, että ollaan tehty just niitä asioita, mitä ollaan harjoiteltu. Taktisesti on pääpaino ollut koko joukkueen puolustuspelaamisessa ja sitä on käyty läpi, mutta jokaiseen harjoitukseen kuuluu silti maalintekoharjoitus. Jotain malleja käydään hyökkäyspelaamisen osalta läpi, mutta puolustuspelaaminen on ollut pääpaino. Hyökkäyspelaamista ei tulla kiveen hakkaamaan muutenkaan, meillä on sen verran luovaa kaveria siellä, että kyllä sieltä oikeita ratkaisuja tulee löytymään, Hiukka sanoo.

Härmän avauskokoonpano
    Eero Viljanen ; Kaarle Keskitalo – Tommi Ijäs – Jussi Sorri – Iiro Lintula ; Leevi Saikkonen – Joni Lindroos – Prince Mokuma – Antti Tapola ; Pietari Palomäki – Santeri Stenius
    Vaihdosta kentälle
    Ahmed Mohammed, Vesa Virtanen, Jonas Ruohomäki, Santeri Keskitalo
    Ottelun maalit
    1-0 Pietari Palomäki, 2-0 Vesa Virtanen, 3-0 Tommi Ijäs, 4-0 Pietari Palomäki, 5-0 Pietari Palomäki, 6-0 Antti Tapola, 7-0 Santeri Stenius, 8-0 Pietari Palomäki, 8-1 Loiske, 9-1 Jonas Ruohomäki