• Jalkapallo on palannut kaupunkiin

HJS:n ja Härmän välinen paikallisottelu veti Kaurialaan huimat 1642 katsojaa, jonka myötä Tampereen piirin Kolmosen yleisöennätys laitettiin heittämällä uusiksi. Yleisömäärä osoittaa, että Hämeenlinnasta löytyy kiinnostusta lajiin ja näyttääkin siltä, että hiljaisempien vuosien jälkeen jalkapallo on palannut kaupunkiin. Ottelu tarjosi ennätysyleisölle kaksi maalia, joista kummastakin vastasi Härmä ja näin Härmän tappioton putki sai jatkoa.

HJS oli järjestänyt ottelulle upeat puitteet onnistuneen ottelutapahtuman muodossa. Tunnelma Kaurialassa oli kohdillaan jo reilusti ennen ottelun alkua, kun HJS-päivän tarjonta imi ihmisiä porteista sisään jo yli tunti ennen ottelua. Jo kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua oli selvää, että yleisöennätys menee uusiksi, kun laskurit porteilla olivat olleet käytössä jo yli 1300 kertaa. Lopulta yleisömääräksi muodostui 1642 katsojaa, joka on Kolmosen mittapuulle ainutlaatuinen määrä. Siitä iso kiitos HJS:lle sekä jokaiselle katsojalle, joka Kaurialaan tuli ottelusta nauttimaan.

1000 ihmistä vetävä pääkatsomo oli täynnä

Ottelu sai lentävän lähdön ja avausmaali oli lähellä jo kolmannella peliminuutilla. Härmä iski nopeasti vastaan HJS:n kulmapotkun jälkeen ja lopulta Jonni Thusberg petasi Aaro Forssille paikan takatolpalle, mutta laukaus viuhui läheltä ohi. Ottelun alussa HJS toi aktiivisesti palloa Härmän päätyyn ja Vihreät ei saanut kunnolla pelistä kiinni. Etenkin oikeaa laitaa pitkin HJS tuli aktiivisesti ja piti Härmän puolustuksen kiireisenä, mutta kunnon paikoille ei kotijoukkue päässyt.
       Ottelun ensimmäinen varoitus nousi 12'minuutilla Tommi Ijäkselle, joka liukui oikeassa laidassa Juuso Huhtapellon nurin. HJS puski vielä tovin päälle, jonka jälkeen alkurynnistys saatiin kuriin ja Härmäkin pääsi rakentelemaan hyökkäyksiä. Hyökkäysten rakenteleminen oli tosin jälleen haastavaa, sillä maata pitkin pelaaminen Kaurialassa on edelleen vaikeaa johtuen murheellisen surkeasta kentästä.
       Ottelu oli pitkään keskikentän taistoa ja pystypallojen hakemista, jotka kummatkin puolustukset selvitti varmasti. Ensimmäisellä nelivitosella nostettiin vielä yksi varoitus, kun HJS:n Jere Suomalainen kohteli kaltoin Valtteri Kaarnaa 29'minuutilla.
       38'minuutilla Eero Viljanen joutui pitkästä aikaa torjuntatöihin, kun Eetu Tapanainen yritti pienestä kulmasta. Laukaus oli laadukas ja Viljanen joutui torjumaan sen eteensä, mutta Aleksi Topinoja ehti paluupalloon ennen valkopaitoja ja putsasi pallon pois.
       Avausmaali syntyi 42'minuutilla. Kaarnan oiva syöttö löysi oikealla laidalla leveydessä olleen Thusbergin. Jonni otti pallon haltuun, vei HJS:n puolustajan Eppu Kallion sille kuuluisalle kebab-kioskille, kavensi sisään ja laukoi terävän laukauksen kohti etukulmaa. Ville Kalervo oli laukauksessa hyvin mukana, mutta pallo painui silti sisään, kun kimmokkeet olivat Härmälle suotuisat. Pallo kolahti tolpasta Kalervon kautta sisään ja Härmä pääsi tuulettamaan ottelun avausmaalia.
       Härmä pelasi viimeiset minuutit hyvin, eikä HJS päässyt yrittämään enää pikaista kavennusta, jonka myötä tauolle lähdettiin Härmän 1-0 -johdossa.

Toinenkin jakso alkoi terävästi. Takana oli vain 12 sekuntia, kun Härmä sai kulmapotkun. Ijäksen pusku jäi kuitenkin hipaisuksi ja seuranneesta maalipotkusta mentiin toiseen päähän, jossa Viljanen otti todellisen gamesaverin. Tapanainen pääsi yrittämään tasoitusta lähietäisyydeltä, mutta Viljanen otti huiman jalkatorjunnan ja pallo lipui niukasti tolpan ohi kulmapotkuksi. Usein moinen torjunta antaa omalle joukkueelle entisestään virtaa ja niin kävi nytkin.
       51'minuutilla syntyi Härmän toinen maali. Väkivahva Forss toi pallon väkisin vasemmalta boksiin ja löysi syötöllään vapaana maalin edustalla päivystäneen Leevi Saikkosen. Pallo haltuun, kroppa maalia kohti ja varma sijoitus oikeaan alanurkkaan. Maali oli Saikkoselle kauden ensimmäinen sarjassa ja paljon maukkaampaan paikkaan se ei olisi voinut enää syntyä.
       Kolmas varoitus nousi minuutti maalin jälkeen, kun Kaarna omien sanojensa mukaan ”yritti vähän pelotella” Mikko Kalervoa. Ottelun hyvin viheltänyt Veli-Matti Kanerva ei joutunut kahdesti miettimään ja keltainen nousi empimättä.
       Härmän toisen maalin jälkeen pelin kulku ei enää juurikaan muuttunut. Härmä puolusti johtoaan ja HJS:n yritys meni pitkän räiskimiseksi. Lukuisat kukkupallot kuitenkin jäivät kerta toisensa jälkeen äärimmäisen jykevästi läpi ottelun pelanneisiin toppareihin Topinojaan ja Ijäkseen. Härmällä ei missään vaiheessa ollut enää mitään hätää, sillä puolustuspelaamisessa ei riskejä otettu ja ne harvat pallot mitkä puolustuslinjan ohitti päätyi, varmasti Viljasen käsiin.
       Loppua kohden HJS:n otteista alkoi paistamaan turhautuminen, jonka myötä nähtiin myös ottelun neljäs varoitus. Vaihdosta kentälle tullut Joona Tuunainen ehti palloon ennen Huhtapeltoa ja laittoi pallon voimalla rajojen ulkopuolelle. Huhtapelto kuitenkin ajoi purun jälkeen turhautuneena Tuunaisen kumoon, jonka seurauksena mies itse sai varoituksen ja HJS:n painejakso päättyi. Viides ja viimeinen varoitus nostettiin minuutti ennen täyttä aikaa Prince Mokumalle, joka liukui Mika Jussilaa jaloille. Viidestä varoituksesta huolimatta ottelu oli kokonaisuudessaan siisti.
       Lisäajan viidennellä minuutilla soi lopulta pilli ja Härmä otti ensimmäisen kiinnityksen Hämeenlinnan Herruuteen. Kolmen pisteen myötä Härmällä on nyt kasassa 11 pistettä ja matkaa sarjaa johtavaan NoPSiin on vielä yhdeksän pistettä. Härmä on pelannut nyt neljä tappiotonta ottelua putkeen ja myös putki Kaurialassa sai jatkoa, sillä edellisen kerran Härmä on hävinnyt Kaurialassa 10.6.2015.

Avausmaalin iskenyt Thusberg pääsi kertaamaan onnistumistaan Hämeen Sanomille.
       -Sovimme, että pidän itseni leveänä ja kavennan sieltä sisään. Valtteri antoi hyvän passin ja sain pallon juuri siihen, mihin sen pelissä haluan. Hienoa oli tuulettaa maalia ja samalla kaupungin herruutta, Jonni Thusberg kommentoi maaliaan pelin jälkeen.

-Puhuimme eilen harjoituksissa, että tunnetaso saa mennä mieluummin yli, kuin jäädä vajaaksi. Pelimme oli hyvin keskittynyttä. Halusimme olla tiiviinä, koska HJS:n laidat kaventavat taskuihin todella hyvin. Sen lisäksi annoimme rehellisesti sanottuna hieman tarkempaa huomiota Markus Joenmäen pelin avaamiselle. Pallollisena pelasimme nopeasti pystyyn ja se oli tänään toimiva taktiikka, kertoo puolestaan Härmän päävalmentaja Matti Hiukka HäSassa.

Hiukan virkaveli, HJS:n Lauri Hakanen ei turhia selitellyt tappion jälkeen.
       -Härmä oli tänään parempi ja ennen kaikkea tehokkaampi molemmissa bokseissa. Meilläkin oli omat mahdollisuutemme, mutta ehkä tänään ei ihan paras päivämme ollut. Jaksoimme uskoa omaan tapaamme pelata, eikä tämä koko kauden mittakaavassa muuta mitään. Yksi taisto on hävitty, Härmälle onnittelut voitosta ja tiistaina jatketaan taas, Hakanen mietti jo tulevaa.

Härmän ottelut sarjassa jatkuvat viikon päästä toisella paikallisottelulla, kun JanPa saapuu Kaurialaan perjantaina. Ottelu alkaa klo 19.00. Sitä ennen Härmä kuitenkin jatkaa matkaansa Eurooppaan maanantaina, kun edessä on bussimatka Turkuun ÅIFK:n vieraaksi Regions Cupin 4.kierroksen otteluun.

Härmän avauskokoonpano

Härmän vaihtopenkki
    1 Heikki Viitanen, 8 Vilppu Leinonen, 10 Juuso Lindroos, 13 Prince Mokuma, 15 Joona Tuunainen, 19 Antti Tapola & 44 Santeri Stenius
    Härmän vaihdot
    57'min Giscard Mosamete vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle
    70'min Kaarle Keskitalo vaihtoon – Vilppu Leinonen kentälle
    72'min Leevi Saikkonen vaihtoon – Prince Mokuma kentälle
    78'min Aaro Forss vaihtoon – Juuso Lindroos kentälle
    89'min Jonni Thusberg vaihtoon – Antti Tapola kentälle
    90+2'min Valtteri Kaarna vaihtoon – Santeri Stenius kentälle
    Ottelun maalit
    42'min 0-1 Jonni Thusberg (Valtteri Kaarna)
    51'min 0-2 Leevi Saikkonen (Aaro Forss)
    Ottelun varoitukset
    12'min Tommi Ijäs, Härmä
    29'min Jere Suomalainen, HJS
    52'min Valtteri Kaarna, Härmä
    79'min Juuso Huhtapelto, HJS
    89'min Prince Mokuma, Härmä