• Jonas Ruohomäki jatkaa Härmässä

  Jonas Ruohomäki, 24, jatkaa Härmässä kaudella 2017. Lempinimen ”Pikkutaikuri” omaavaa Ruohomäki on pelannut Härmän vihreässä paidassa jo kaudesta 2010 lähtien.

   

  Ruohomäki lukeutuu Härmän nykymiehistön kokeneimpaan kaartiin ottelumäärissä ja pelivuosissa mitattuna. Kahdeksannen kauden Härmässä aloittava Jonas debytoi kaudella 2010 ja sai vastuuta kymmenessä ottelussa. Uran avausmaali Kolmosessa syntyi kyseisellä kaudella, kun tuolloin 17-vuotias Ruohomäki onnistui syyskierroksen toisessa ottelussa TP-T:ta vastaan maalinteossa.

     Kausi 2011 oli tilastojen valossa debyyttikauden kaltainen. Otteluita Kolmosessa tuli kaikkiaan kymmenen ja vastustajan verkko heilui kerran. Tällä kertaa maali syntyi Raumalla Pallo-Iirojen kakkosjoukkuetta vastaan.
   

  Ensimmäisellä Kakkosen kaudella 2012 Jonas sai vastuuta 13:sta ottelussa ja jälleen kerran maalisarakkeesta löytyi numero yksi. Uran ensimmäisen maalinsa Kakkosessa Ruohomäki iski TPV:ta vastaan Kaurialassa kesäkuussa. Toisella Kakkosen kaudella 2013 Ruohomäki jäi maaleitta ja vastuuta tuli kymmenessä ottelussa.

   

  Kakkosen kausien aikana Ruohomäen rooli oli enemmän vaihdosta kentälle -tyyppinen, sillä 23:ssa ottelussa Jonas löytyi avauksesta seitsemän kertaa. Sarjatason vaihtuessa takaisin Kolmoseksi kaudelle 2014 Ruohomäki kuitenkin alkoi olemaan vakiokasvo avauskokoonpanon ilmestyessä pukukopin seinälle. Otteluita kertyi 16, joista avauksessa 14 kertaa, ja maaleja syntyi kaksi. Lisäksi miehelle kertyi viisi Regions' Cupin ottelua ja näissä kertyi tehot 4+1 ja Suomen Cupissa Ruohomäki ehti pelata yhden ottelun. Kauden 2014 kokonaissaldo nousikin ottelumäärien osalta lukuun 22 ja näistä 20 kertaa Ruohomäki oli avauksessa.

   

  Kaudella 2015 Ruohomäki nähtiin Kolmosessa kentällä 14 ottelussa, joissa tehoja syntyi 2+1. Regions' Cupissa sekä Suomen Cupissa kertyi kummassakin kaksi ottelua per cup ja Regionsissa Pikkutaikuri heilutti kertaalleen verkkoa. Viime kaudella Ruohomäki nähtiin kuitenkin vain yhdessä Kolmosen ottelussa, jossa minuutteja kertyi yhdeksän. Lisäksi tilastoihin kertyi kaksi Suomen Cupin ottelua ja niissä minuutteja yhteensä 17.
     Ruohomäki pelasikin viime kauden Sami Keräsen valmentamassa Härmä/2:ssa Vitosessa ja paukutti kahdeksassa pelaamassaan ottelussa seitsemän maalia. Miksi mies sitten viime kauden vietti Vitosessa?
     -Loukkaantumisen takia lähinnä. Rupes meneen hermo siihen, että ei pysynyt kunnossa ja oli vielä opiskeluja aika paljon Lohjalla, niin ei päässyt treenaamaan, Jonas kertoo.

   

  Pikkutaikurin pelipaikka löytyy yleensä keskikentän laidalta, mutta mies on nähty myös laitapuolustajan roolissa. Jonas on vikkeläkinttuinen peluri ja etenkin spurtit lähtevät räväkästi. Maalipaikan siunaantuessa mieheltä löytyy rauhallisuutta ja pallo harvoin lähtee taivaan tuuliin.

  Jonas, miksi jatkat Härmässä?
     -No miksen jatkais? Täällä on asiat hoidettu hyvin, koko joukkue, seura ja tiimi, kaikki kunnossa. Täällä on hyvä poppoo. Ja Lindroosin veljekset on täällä totta kai, Jonas kertoo. Lopun lisäykseen saattaa osaltaan vaikuttaa kommentteja takapiruna kuunnellut Joni, vaikka Jonas vakuuttaakin, että miehen läsnäololla ei ole vaikutusta.

   

  Mitkä ovat kauden tavoitteet henkilökohtaisella tasolla?
     -Henkilökohtaisella tasolla on tietenkin se, että saa ittensä kuntoon ja pitää ittensä kunnossa, ettei olis koko ajan romuna. Peliminuutteja paljon.

   

  Entä joukkueelle?
     -Joukkueelle sijat 1-3. Sellainen kliseinen lause tähän väliin, että jokaista peliä lähdetään voittaan.

   

  Mitä mieltä olet Härmän valmentaja Matti ”Bägi” Hiukasta?
     -Kyllähän se nyt saamari tuo vähän erilaista meininkiä tähän hommaan. On oikeasti sitä yritystä ja tahtoa, ja vielä tulee sellasta tietoa myös mitä ei välttämättä aikasemmin ole muilta valmentajilta tullut.

  Mitä fiiliksiä kauden paikallispelit herättää?
     -Onhan se nyt nättiä, kun tuntee suurimman osan vastustajista. Nättiä päästä kattoo ja kokeilee vähän niitä vastaan. Ja tietenkin toivotaan, että yleisömäärät on lähempänä tuhatta.

  Kumpaa odotat (HJS vai JanPa) enemmän?
     -Kyllä se varmaan HJS on. Toki molempia odotetaan, mutta HJS siksi, kun ne on Hämeenlinnasta.


  Jonas Regions' Cupissa TamU-k:ta vastaan 2015

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi