• Jonni Thusberg siirtyy Hakaan

  Härmän laituri Jonni Thusberg, 20, jatkaa loppukauden kahta sarjaporrasta ylempänä, kun kausi jatkuu Ykkösessä pelaavan Valkeakosken Hakan riveissä.

   

  Kaudella 2014 Härmän edustuksessa debytoinut Thusberg ehti pelata kolmen ja puolen kauden aikana kaikkiaan 57 virallista ottelua. Kolmosessa otteluita kertyi 48, joissa tehoja on syntynyt 11:n maalin ja 11:n syötön verran. Regions Cup -otteluita Thusberg ehti pelata seitsemän tehoilla 2+2 ja Suomen Cupia kaksi ottelua tehoilla 2+0, joten kaikkiaan 57:ssä ottelussa Jonni iski 15 maalia ja antoi 13 maalisyöttöä.

   

  Uransa Härmässä Thusberg aloitti vasempana laitapuolustajana, josta nousi viime kaudeksi vasemmaksi laituriksi ja tällä kaudella pelipaikkana on toiminut keskikentän oikea kaista. Tämän kauden aikana Jonni on pöllyttänyt vastustajan verkkoa seitsemän kertaa ja alustanut viisi maalia. Maukkaimmaksi maaliksi Härmän paidassa tämän kauden osalta jäi kenties paikallisottelussa HJS:aa syntynyt osuma, joka jäi myös voittomaaliksi.

   

  Haka on yksi Suomen menestyneimpiä jalkapalloseuroja, vaikka onkin viime vuodet tahkonnut Ykköstä. Historian saatossa joukkue on voittanut yhdeksän Suomen mestaruutta ja myös Suomen Cup on tullut Valkeakoskelle 12 kertaa. Ykköstä Haka on pelannut kaudesta 2013 eteenpäin. Hakaan Thusberg lähtee loppukauden mittaisella lainasopimuksella.
     -Kolmosessa olisi voinut mennä paremminkin, mutta ihan hyvillä mielin lähden Hakaan. Uskon, että pystyn lunastamaan pelipaikan siellä, etten palaa enää Kolmoseen, Jonni sanoo.

   

  Jonni Thusberg viilettää jatkossa Ykkösessä. Kuva Ari Kedonperä

  Siirron yksi iso mahdollistaja oli Härmän ja Hakan yhteistyö A-nuorten osalta. Talvikaudella Thusberg pelasi Haka/Härmä YJ:n paidassa SM-karsintaotteluita siihen asti, kunnes jalkavamma pakotti miehen pakkolomalle. Thusberg ehti kuitenkin vakuuttaa Haka-valmentaja Keith ”Keke” Armstrongin ja viimeiset kolme viikkoa Jonni on ollut Hakan treenivahvuudessa.
     -Ympäristö alkaa tulla tutuksi pikkuhiljaa. Alussa oli vähän totuttelemista, mutta parempaan päin ollaan menossa, kun pääsen mukaan Ykkösen rytmiin. Uskon, että kehityn aika paljon kovemmassa pelitempossa, ja muut pelaajat ovat parempia. Palloa pitää liikuttaa nopeasti, ja tilaa on vähän, Thusberg uskoo.

   

  Seurana Härmä on innoissaan, että pystyy tarjoamaan nuorille pelaajille ponnahduslautaa ylöspäin, vaikka pelikentältä Thusberg on tietenkin iso menetys. Yhden lähtö avaa kuitenkin heti seuraavalle paikan avauksessa. Härmä toivookin, että Thusberg ei jää ainoksi tapaukseksi, joka pääsee Härmän kautta ylöspäin.
     -Tämä oli yksi esimerkki miten nuoret pelaajat pääsevät Härmän kautta eteenpäin. Hakassa seurataan muitakin nuoria pelaajiamme, joten Jonni ei ole välttämättä ainoa pelaajamme, joka menee meiltä sinne talven aikana testeihin, Härmän monitoimimies Marko Högstedt toteaa.

  Härmä toivottaa suuresti tsemppiä Jonnille Ykkösen valloitukseen!

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi