• Kaksijakoinen kausi päättyy huomenna

  Härmän kausi päättyy huomenna lauantaina Pullerin tekonurmella tamperelaista TKT:ta vastaan. Tampere-Satakunnan viimeinen kierros alkaa kello 13, mutta sarjassa ei enää panoksia ole. Härmän lopullinen sijoitus tulee olemaan seitsemäs, sillä matkaa ylöspäin on viisi pistettä ja alaspäin neljä. TKT löytyy tällä hetkellä putoamisviivan alapuolelta, mutta se viiva on kosmeettinen, sillä Tampereen piirin joukkueista ei putoa yksikään. TKT:n lopullinen sarjasijoitus tulee olemaan sijojen 8-11 välillä.

   

  Viimeistä kertaa pelattavan Tampere-Satakunnan Kolmosen ykköseksi tällä kaudella tiensä raivasi sarjanousija Tampere United. Ensi kaudella Satakunta pelaa yhdessä Turun piirin kanssa perustetussa Länsi-Suomen Kolmosessa. Tampereen Kolmonen on määrä pelata 12 joukkueen voimin. Tampere Unitedin noustessa Kakkoseen ja Satakuntalaisten siirtymisen myötä kaikki jäljelle jäävät Tampereen piirin Kolmosen joukkueet säilyttävät paikkansa ja Nelosesta paikkaa tarjotaan myös sarjan kolmannelle, joka on varmuudella Janakkalan Pallo. Tampereen Nelosen vei näytöstyyliin HJS, joka ei ennen päätöskierrosta ole menettänyt yhtäkään pistettä. Toisen suoran nousijan paikan otti viime kaudella sarjaporrasta alemmaksi tippunut TPV/2. JanPan kolmossijan myötä ensi kaudella on tiedossa entistä kutkuttavampi Kolmonen paikallisotteluiden muodossa, mikäli JanPa paikan Kolmosessa ottaa vastaan.

   

  Härmän kulunut kausi on ollut jälleen vaikea. Kauteen Härmä lähti Kari Lindholmin alaisuudessa, mutta kesäkuussa Lindholm jätti tehtävänsä päävalmentajana ja Härmä jatkoi kauttaan ilman virallista päävalmentajaa. Valmennusvastuussa loppukauden on ollut Jouko Salminen, joka sai vetoapua kesä-heinäkuun Marko Högstedtiltä ja siitä eteenpäin Juha Lempiseltä. Vesa Virtanen on toiminut pelaajavalmentajan roolissa.

   

  ”Jokke” Salminen myöntää, että kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo.
     -Tosi vaikea kausi ollut kaikkien hässäköiden kanssa, mutta muutamia katastrofi-pelejä lukuun ottamatta tämä on ollut lopulta ihan mukavakin matka. Maaleja on päästetty tällä kaudella pirun paljon, kun pelaajat on vaihtunut niin paljon joka matsiin. Silloin kun meillä on peli kulkenut, se on kulkenut kaikilla, mutta se on ollut myös toisinpäin. Selkä on nitkahtanut helposti. Esitykset kotona on ollut positiivisia, mutta vieraissa on ollut vaikeampaa. En tiedä mikä siinä on, jotain henkimaailman juttuja nuo vieraspelit on tällä kaudella ollut, Jokke pohtii.

   

  Salmisen puheille löytyy pohjaa myös tilastoista. Edellinen kotitappio on tullut 11.toukokuuta Pullerin tekonurmella Ilves-Kissoille, jonka jälkeen kotipeleistä on tullut aina vähintään piste. Vieraskentillä on puolestaan ollut huomattavasti vaikeampaa, etenkin syyskierroksella. Syyskierros alkoi vierasottelulla Loisketta vastaan, josta irtosi kolme pistettä 1-0 -voitolla, mutta sen jälkeen loput neljä vieraspeliä on otettu nenään rumalla 4:24 maalierolla. Kokonaisuudessaan Härmän vierassaldoksi tämän kauden osalta jäi kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja seitsemän tappiota maalierolla 16:38. Kotona Härmä on ennen viimeistä ottelua kerännyt kymmenen pistettä enemmän viiden voiton, kolmen tasapelin ja kahden tappion myötä. Kummatkin kotitappiot Härmä kärsi alkukaudesta, ensin sarjanousija Tampere Unitedille ja sitten sarjassa toisena olevalle Ilves-Kissoille. Kummatkin tappiot olivat runsasmaalisia, jonka myötä maaliero kotikentälläkin on ainakin toistaiseksi pakkasen puolella (19:20).

   

  Myös ottelukohtaiset kokoonpanot kertovat karua pohjaa Joken puheille pelaajiston vaihtuvuudesta. Härmä ei ole päässyt pelaamaan yhtäkään ottelua samalla avauksella ja etenkin vaihtuvuus alakerrassa on ollut suuri ongelma. Kenttäpelaajista avaukseen on vaihtunut neljä tai useampi pelimies peräti 12 otteluun. Pienin vaihtuvuus avauskokoonpanossa nähtiin kauden toisessa ottelussa EuPaa vastaan, kun avauksesta vaihtui vain yksi mies, jonka jälkeen joka otteluun on vaihtunut vähintään kaksi pelaajaa avaukseen. Kahdesti Härmä on joutunut vaihtamaan peräti kuusi miestä avaukseen, kevätkierroksella TP-T:tä vastaan ja syyskierroksella Tampere Unitedia vastaan.

   

  Tälläkin kaudella A-nuoret ovat saaneet paljon vastuuta edustuksessa, joka on tietenkin positiivinen asia, mutta samalla myös kuormittava, sillä A-nuoret pelasivat menestyksekkäästi myös ikäluokkansa Ykköstä. Neljässä edustuksen ottelussa avauskokoonpanossa on ollut enemmän A-nuoria kuin aikuispelaajia ja kolmessa ottelussa suhde on ollut tasan. Paikoin edustusta on piinannut raju pelaajapula ja esimerkiksi surkuhupaisalla Valkeakosken reissulla (PS-44 – Härmä 8-1) kokoonpanossa oli ainoastaan neljä aikuispelaajaa. Kaikkiaan edustuksen mukana kauden mittaan minuutteja virallisissa peleissä on kellottanut 19 eri A-nuorta.

   

  Härmän ja TKT:n kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi TKT:n 2-0 -voittoon, joten kausi halutaan päättää revanssiin. Hervannan keskuskentällä heinäkuun ensimmäinen päivä pelattu ottelu ratkesi viimeisen kymmenminuttisen aikana, kun TKT:n Mikko Laaja onnistui kahdesti. Pullerin tekonurmella Härmällä on ollut jostain syystä vaikeuksia ja edelliset kuusi siellä pelattua sarjaottelua on poikinut ainoastaan yhden voiton (13.5.2015 6-1 PJK:ta vastaan). Myös viime kausi päättyi kotiotteluun TKT:ta vastaan, jolloin Härmä oli Kaurialassa parempi 4-1 -lukemin, joten samanlaista kauden päätöstä haetaan myös kaudelle 2016.

   

  Kauden päätös Härmä – TKT, Pullerin tekonurmella klo 13:00

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi