• Kauden päätösottelu Pirkkalassa lauantaina

  Kolmosen kausi päättyy huomenna, kun kaikki 12 joukkuetta aloittavat päätöskierroksen kello 13. Härmän kauden viimeinen ottelu potkaistaan käyntiin Pirkkalassa keskuskentän tekonurmella. Härmä voi vielä kohentaa sarjasijoitustaan yhden pykälän, joten täysin ilman panoksia ei Härmä otteluun lähde.

   

  Härmä on majaillut sarjataulukossa kuudennella sijalla jo kolmatta kuukautta. Lopullinen sijoitus voi parantua vielä yhden sijan, sillä viidentenä oleva NoPS on kerännyt pisteen Härmää enemmän. NoPS kohtaa päätöskierroksella sarjapaikastaan taistelevan JanPan Liinalammilla. Myös Härmällä on osansa putoamistaistoon, sillä kauden päätteeksi sarjasta tippuu varmuudella vain viimeinen. Sijoille 10 ja 11 päätyneille tarjotaan paikkaa Kolmosessa täydennysjärjestelyn kautta ja PJK on juuri sillä viimeisellä sijalla maalieron turvin.

   

  PJK:n kausi on ollut haastava ja voittoja on kertynyt koko kauden aikana vasta kolme. Tasapeleillä pistemäärää on kerrytetty kahden pisteen verran, joten kaikkiaan PJK:lla on koossa 11 pistettä. Jumbopaikalta PJK:n kuitenkin pitää pois maaliero, joka PJK:lla on -32 ja JanPalla -53. Voitolla PJK siis säilyttäisi sarjapaikkansa Kolmosessa mikäli täydennysjärjestelyn kautta paikka kelpaa. Myös tasapeli tai tappiokin riittää mikäli JanPa ei pisteitä NoPSilta saa.

   

  Kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin 27.6. ja pelipaikkana toimi Pullerin tekonurmi. Siellä Härmä oli parempi 5-2 (4-1) -luvuin. Härmän maalintekijöinä kunnostautuivat Pietari Palomäki ja Jonni Thusberg kahdesti ja kerran Aleksi Topinoja. Näistä herroista mukana on enää Palomäki. PJK:lta onnistui Markus Lindroos ja Miika Sainio.

   

  PJK lähtee päätöskierrokselle kolmen ottelun tappioputkessa. Kaikki kolme tappiota ovat olleet niukkoja yhden maalin tappioita ja etenkin kaksi viimeistä ottelua varmasti kolkuttelevat takaraivossa. Ensin TP-T onnistui iskemään voittomaalin PJK:n verkkoon 86'minuutilla ja viime viikolla TKT otti täydet pisteet PJK:lta 88'minuutin maalilla. Härmä on pelannut kolme edellistä ottelua tappioitta, vaikka peliesitykset eivät kahdessa edellisessä ottelussa ole silmiä hivellyt.

   

  Kausi halutaan kuitenkin aina päättää voittoon ja sillä asenteella myös Härmä lähtee matkaan. Voittoja Härmä on kerännyt tämän kauden sarjassa kymmenen, mutta siihen tilastoon halutaan vielä yksi lisäys, jotta kausi saadaan pakettiin hyvillä mielin.

     -Nopeasti on aika mennyt viime vuoden marraskuusta tähän päivään. Paljon on tapahtunut, hyviä ja niitä huonojakin juttuja, mutta ne kaikki kuuluu jalkapalloon. Huomenna pitää olla valmis taistelupeliin mitä nämä syksyn pelit yleensä on. Vastustaja tappelee sarjapaikasta, joten kova tahto pitää olla tuloksentekoon. Meidän pitää kunnioittaa sitä työtä mitä ollaan tähän asti tehty ja löytyä aito halu voittaa ja päättää kausi voittoon, ja lähteä siitä sitten reilun kuukauden tauolle, päävalmentaja Matti Hiukka sanoo.

   

  Huomiseen otteluun löytyy muutamia poissaoloja. Kätensä JanPa-ottelussa loukannut Valtteri Kaarna on sivussa myös kauden viimeisestä ottelusta, jonka lisäksi vahvuudesta puuttuu laitapuolustaja Vilppu Leinonen ja sekä todennäköisesti läpi viikon sairastellut hyökkääjä Ahmed Mohammed.
     - A-ikäiset on ollut kovassa kuormituksessa viime viikot, aika tiuhaan tahtiin on ollut pelejä. Nyt on viimeisen viikonlopun aika ja se pitää runtata kunnialla kausi päätökseen. A-nuorilla on sunnuntaina tärkeä peli, joten sitä pitää miettiä myös huomenna peluutuksessa. Vaihtuvuutta joukkueeseen tulee tämän kauden jälkeen ja huomenna on viimeinen tämän joukkueen yhteinen tapahtuma. Lähdetään voittamaan se peli itselle, Hiukka toteaa.

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi