• Matkalla Eurooppaan–seuraava pysäkki Jyväskylä

  Härmä jatkaa Regions Cupin otteluita lauantaina Jyväskylässä, kun Nelosen Harjun Potku pyrkii pysäyttämään Härmän €urojunan matkan. Ottelu pelataan Viitaniemen kentällä klo 16 alkaen.

   

  Vastustaja Harjun Potku oli lähellä viime kauden päätteeksi nousua Kolmoseen, mutta lopulta luu jäi käteen maalieron turvin. Sekä Äänekosken Huima että Harjun Potku pelasivat kautensa 14-0-4 saldolla, mutta Huiman maaliero oli parempi ja näin Potkun ottelut jatkuvat tällä kaudella Nelosessa.
   

  Joukkueen sivun kun avaa palloliiton tulospalvelusta, lukee seuran nimen kohdalla ”Blue Eyes Team”. BET on perustettu vuonna 1975, alun perin tukemaan toiminnallaan Jyväskylässä sijaitsevan Haukkalan sairaalan lasten- ja nuortenpsykiatrian osastoa, josta nimi juontaa juurensa. Nykyisinkin Blue Eyes Team ja seuran edustusjoukkueena toimiva Harjun Potku kunnioittavat seuran historiaa ja pyrkivät lahjoittamaan nettisivujen ja peliasujen mainoksista sekä yhteistyökumppaneilta saadusta tuesta osan hyväntekeväisyyteen.

   

  Harjun Potku on tiivis ja hyvähenkinen joukkue, jolle jalkapallo on mukava harrastus hyvässä porukassa. Joukkueen sopimusuutiset ja raportit Facebookissa ja kotisivuilla ovat värikästä luettavaa, joissa vastuu jätetään lukijalle. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, etteikö joukkueesta löytyisi laatua. Joukkueen runko koostuu kokeneista pelimiehistä, jotka ovat pelanneet ilmeisen pitkään yhdessä. Potkun kotisivuilta löytyvän suppean pelaajalistan nuorin pelaaja on syntynyt vuonna 1994. Joukkueurheilussa yhteishengen merkitystä ei koskaan pidä vähätellä, sillä parhaimmillaan henki nostaa koko joukkueen tasoa.

   

  3.kierrokselle tiensä Potku selvitti kaatamalla Äänekosken tekonurmikentällä Urhon 0-1 (0-0). Ottelun ainoan maalin laukoi Miikka Huisko 59'minuutilla. Erikoisen ottelusta tekee se, että Potkun Arttu Maliniemi katseli suoraa punaista korttia jo seitsemän peliminuutin jälkeen. Myös Oskari Luoma sai suoran punaisen vielä lisäajan kolmannella minuutilla. Nelosen kautensa Potku avasi maanantaina 1-1 -tasapelillä Jämsänkosken Ilvestä vastaan ja tässäkin ottelussa nähtiin Potkun toimesta suora punainen, tällä kertaa Jarkko Viinasen toimesta. Näin ollen Potkulla on peräti kolme miestä pelikiellossa Härmää vastaan.

   

  Härmä eteni 3.kierrokselle voittamalla Vitosen Urjalan Palloseuran 8-2 (4-2). Leevi Saikkonen iski ottelussa hattutempun ja loput maalit jakautuivat Santeri Steniukselle, Ahmed Mohammedille, Valtteri Kaarnalle, Antti Tapolalle ja Pietari Palomäelle.

   

  Härmälle huominen ottelu on tilaisuus nostaa tekemisen tasoa. Sarja on alkanut kahdella tappiolla, joissa Härmä vielä kummassakin on jäänyt nollille. Palautumisaikaa Härmälle ei ihan liikaa jää, sillä eilisen sarjaottelun ja huomisen Regions Cupin otteluiden avauspotkujen välille jää alle 48 tuntia.
     -Uusi mahdollisuus tulee nopeasti siinä mielessä, että ei voi jäädä enää murehtimaan. Aurinko on noussut tällekin päivälle ja huomenna on uusi mahdollisuus. Edessä on varmaan kova taisto. Ei me sielläkään tulla varmasti helpolla pääsemään. Pelaamiseen toivoisin rentouttavaa vaikutusta. Johtajuutta pitää löytyä ja yhdessä oman pelin pelaamista, päävalmentaja Matti Hiukka sanoo.

   

  Huomisesta reissusta jää pois Jussi Sorri, joka eilen joutui tulemaan vaihtoon kramppien takia. Muutamia muutoksia on luvassa avauskokoonpanoon.
     -Kyllä varmaan jotain muutoksia tulee. Jotkut joutuvat pelaamaan sen paria peliä tähän tahtiin, mutta muutoksia tulee varmaan olemaan kokoonpanossa ja avauksessa, Bägi paljastaa.

   

  Tavoitteet huomiselle ovat valmentajalla selvät.
     -Cup-peli kun on, tyylillä ei niin väliä, voitosta pelataan. Se on päivän selvä asia ja sitä sieltä lähdetään hakemaan. Tyylipisteitä ei lähdetä hakemaan, vaan jatkopaikkaa.

   


  Kuva Harjun Potkun luomasta Facebook-tapahtumasta ottelulle

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi