• Mosamete odottaa torstaita: Vastassa ei ole mikään helppo joukkue

  Härmän laitapuolustaja Giscard Mosamete, 20, odottaa innoissaan torstaita. Miehellä on alla rikkonainen kausi, mutta viimeinen kuukausi on sujunut vammoitta ja ”Sisu” on tikissä paikallisottelun alla, josta odottaa paljon.


   

  Mosamete on pelannut kuluneella kaudella kahdeksassa ottelussa. Alkukausi meni pipariksi vammojen takia ja ensimmäinen Kolmosen ottelun tällä kaudella Mosamete pelasi vasta kauden seitsemännessä ottelussa TPV/2:ta vastaan, ja sekin ottelu päättyi vammaan viitisen minuuttia ennen taukoa. Kauden ensimmäisessä paikallisottelussa Mosamete löytyi avauksesta ja vastuuta tuli 57 minuuttia, mutta seuraavien kahden kuukauden aikana peliminuutteja ehti kertyä vammojen takia vain 41 minuuttia.
     -En ole ikinä pelannut näin rikkonaista kautta. Tämä on ensimmäinen kausi, jossa on tullut näin paljon takaiskuja. Ei loistava kausi, mutta tällä hetkellä yritän keskittyä siihen, että saisin pelata seuraavankin pelin. Se on hirveän masentavaa, kun on koko ajan injussa. Kova työ treenikentällä jää palkitsematta, kun ei pääse peleissä esiintymään. Treeneissä tehdään asioita kovaa ja hyvin, ja sitten kun tulee näytönpaikka, niin paikat ei ole kestänyt. Onhan se ollut rankkaa, Mosamete kertaa.

   

  Nyt kuitenkin mies on päässyt kuntoon ja viimeisessä neljässä ottelussa Mosamete on pelannut kymmentä minuuttia vaille kaikki peliminuutit. Huomionarvoista tästä kaudesta on myös se, että tämä on ensimmäinen kausi, kun Mosamete on löytynyt kunnossa ollessaan säännöllisesti avauksesta. Kauden kahdeksasta esiintymisestä ainoastaan 1.6. pelattu Ilves-Kissat -ottelu on toistaiseksi ainoa, jonka Mosamete on aloittanut vaihtopenkiltä.
     -Tosi hyvä fiilis ollut nyt, kun päässyt taas kuntoon, Mosamete toteaa.

   

  Viime viikolla syntyi myös miehen uran ensimmäinen maali miesten tasolla. Se tuli Ilves-Kissoja vastaan rangaistuspotkusta heti ottelun alkupuolella kymmenen minuutin pelin jälkeen. Valinta rankkarin vetäjäksi tuli yllätyksenä, sillä laukojaa ei oltu sovittu etukäteen.
     -Treeneissä ollu ”Bägin” (valmentaja Matti Hiukka) kanssa läppää siitä, että mä olen loistava rankkarinvetäjä. En ole missannut yhtäkään rankkaria ja oon ottanu ”Jokerin” (valmentaja Jouko Salminen) siihen mukaan todistaan, että näin todella on. Seinäjoella kun oltiin Regions Cupin pelissä, niin vedin rankkarin pilkkukisassa ja sekin meni sisään, mutta Ilves-Kissoja vastaan vetäjä valittiin sillä hetkellä. Ei ennen peliä puhuttu yhtään, että kuka vetää rankkarin jos sellanen tulee. Bägi komensi vetämään ja mä menin tekeen työni loppuun. Samaan paikkaan vedin mihin Seinäjoella, Mosamete valottaa.

   

  Perjantain ottelussa Härmälle tuomittiin avausjaksolla toinenkin rankkari, mutta sen laukoi Mosameten velipoika Prince Mokuma.
     -”Frans” on kans älyttömän kova rankkarinvetäjä. Ennen rankkaria kuulu sieltä taustalta Kissojen pelaajilta, että se vaihtaa kulmaa. Enhän mä enää sitä toista vetänyt, vaan Frans. Ei ne edes erottanut meitä, vaikka toisella on keltaiset hiukset ja toisella ei, ”Sisu” nauraa.

   

  Paikallisottelu sytyttää

   

  Kauden ensimmäinen paikallisottelu keräsi huimat 1642 katsojaa. Se ottelu onkin jäänyt vahvasti Mosameten mieleen.
     -Se oli aivan uskomatonta. Kentällä oli hyvä fiilis ja kun katto ympärille ja siellä oli niin paljon ihmisiä, niin ei sitä voinut yksinkertaisesti uskoo. Kopista asti oli kova motivaatio, että ”tänään on pääpäivä ja mennään kovaa”, sitten kun näki vielä kaikki ihmiset katsomossa, niin ei se fiilis ainakaan tippunut tippaakaan. Sellanen ihmismäärä katsomossa ja kaikki kattoo just sua, kun sulla on pallo jalassa, niin olihan se aivan uskomatonta, Mosamete fiilistelee.

   

  Samanlainen lataus on Giscardilla tiedossa myös torstaina. Moni pelaaja ja valmentaja usein ennen paikallisotteluita painottaa, että se on yksi ottelu muiden joukossa, jossa on jaossa kolme pistettä, mutta Mosamete sanoo suoraan, että paikallisotteluissa on kyseessä enemmän.
     -Kyllä naapuriseuraa vastaan pelaaminen sytyttää ”normaalia” sarjaottelua enemmän, se on ihan fakta. Kyllä tällaset pelit on enemmän, kun vaan yksittäinen sarjapeli. Jos pitää valita, niin mieluummin sitä häviää jollekin tamperelaiselle joukkueelle, kuin naapuriseuralle, jolle haluaa näyttää, että ollaan parempia, Sisu toteaa rehellisesti.

   

  HJS:lla on loppukaudeksi vielä valtavat panokset, kun joukkue johtaa sarjaa kuudella pisteellä ja on kiinni sarjanousussa. Härmä löytyy keskikastista ja se tosiasia, että panokset sarjan suhteen ovat muualla mihin niitä kauden alla aseteltiin, on paikoittain näkynyt myös edellisissä otteluissa.
     -Ilves-Kissat -ottelussa oltiin niin paljon parempia ekalla puoliajalla. Ei ne pysynyt meidän perässä, taisivat päästä kaks kertaa meidän boksiin ekalla puoliajalla. Sitten homma jotenkin lässähti ja toinen puoliaika meni vähän miten meni. Ei olla nyt pystytty viime aikoina pelaamaan sitä parasta futista mitä pystytään koko peliä ja sille tielle pitää tulla käännös. Nyt uskon, että kaikki lähtee antaan kaikkensa torstain peliin ja pelataan kaksi sellaista puoliaikaa, mitä Ilves-Kissat -pelin eka jakso, Mosamete sanoo.

     -Vastassa ei ole mikään helppo joukkue, mutta kuten ollaan joukkueessa todettu, niin sillon pelataan loistavaa futista, kun vastus on oikeasti hyvä. Mä en todellakaan osaa sanoa miten peli tulee menemään, mutta sen tiedän varmasti, että me tullaan antaan kaikkemme siinä pelissä. Tämä kun on vielä kaiken lisäks Härmän juhlaottelu, Sisu päättää.

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi