• Muistojen Maanantai: Härmä-FC Hämeenlinna 5.6.2013

  Härmä on sosiaalisessa mediassa viettänyt maanantaisin teemapäivää "Muistojen Maanantai", jossa on kaiveltu arkistoista esiin pätkiä Härmän 50-vuotiselta taipaleelta. Tällä kertaa Muistojen Maanantai yltää myös kotisivuille asti, sillä päivälleen neljä vuotta sitten Kaurialassa miteltiin Härmän ja FC Hämeenlinnan välinen paikallisottelu. Derbyviikko on hyvä aloittaa muistelemalla edellisiä kaupungin paikallispelejä.

  Kaudella 2013 sarjataso oli Kakkonen, jossa Hämeenlinnasta pelasivat Härmä ja FC Hämeenlinna. Kolminkertainen sarja takasi kolme paikallisottelua, joista ensimmäinen pelattiin keskiviikkona 5.6.2013 Kaurialassa. Edellisen kerran Hämeenlinnassa paikallisottelusta vastasivat AC Täysosuma ja FC Hämeenlinna kaudella 1999. Yleisöä löysi paikalle hienot 1068 silmäparia, jotka saivat todistaa viihdyttävän ottelun, joka päättyi 0-0.

  Hämeen Sanomien artikkeli ottelusta alla.

  Kaupungin herruus jäi ratkaisematta

  Hämeenlinnan Härmä ja FC Hämeenlinna kohtasivat keskiviikkona ensimmäisen kerran miesten Kakkosessa ja edellisestä Hämeenlinnan paikallistaistostakin oli ehtinyt kulua jo 14 vuotta. Ottelu oli varsin viihdyttävä, mutta maalit jäivät Kaurialan illassa uupumaan.

  Tunnelmasta tulos ei ainakaan ollut kiinni, sillä Kaurialaan oli saapunut 1068 katsojaa, mikä on Kakkosen mittakaavassa melkoisesti.

  Kumpikin joukkue olisi kaivannut kipeästi lisäystä pistepotteihinsa, mutta lopulta tyytyminen molemmilla oli vain yhteen. Päävalmentajat eivät siis olleet tyytyväisiä ainakaan lopputulokseen.

  – Olisimme ehdottomasti tarvinneet enemmän pisteitä. Mielestäni taistelimme kuitenkin tänään hyvin, kommentoi Härmän valmentaja Janne Hyökyvaara.

  FC Hämeenlinna luotsi Tomi Uusitorppa oli Hyökyvaaraa synkemmillä mielin.

  – Meidän tavoitteemme ovat ihan muualla kuin keskikastissa, joten pisteitä pitäisi alkaa ottaa enemmän. Olemme pelillisesti kaukana siitä, mitä haluaisin, Uusitorppa sanoi.

  Hukattu rankkari

  Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta varsin varovainen ja hermostunut, kuten paikallispelissä melkein odottaa sopi.

  Alkukankeuden jälkeen peli pysyi edelleen melko tasaisena, mutta FC Hämeenlinna jalka liikkui hiukan liukkaammin. Vaikein pideltävä Härmälle tuntui olevan Aleksi Latvanen, joka pakotti energisellä pelillään vastustajan rikkeisiin.

  Ottelun jännittävin paikkakin syntyi, kun Latvanen kuljetti palloa rangaistusalueelle ja Härmän Ilkka Turunen kumosi hänet ruohikon pintaan.

  Tilanteesta seurannutta rangaistuslaukausta asettui ampumaan Berat Grabovci, mutta veto osui tolppaan ja Härmän maalivahti Tommi Viik nappasi kimpoilevan pallon itselleen.

  Rankkarin jälkeen mentiin hetki vauhdilla päästä päähän ja molempien joukkueiden kannattajat saivat huokailla hyvä tilanteita. Laukaukset suuntautuivat kuitenkin jatkuvasti maalin ohi.

  – Tämä oli kiva tapahtuma, mutta maaleja olisi tietysti saanut tulla. Meidän maalivahdille menee kiitokset rangaistuspotkun selvittämisestä, Hyökyvaara sanoi.

  Toinen jakso avonaisempi

  FC Hämeenlinna tuli puoliajalta pirteästi ja pyöritti peliä Härmän maalilla. Tästä on osoituksena myös ottelun kulmatilasto, jonka FC Hämeenlinna voitti 16–2. Ottelun loppua kohden Härmä sai jälleen otetta pelitapahtumista.

  – Pääsimme toisella jaksolla paremmin mukaan. Oikeastaan ottelussa olisi voinut käydä miten vaan, sillä toinen jakso oli avonaisempaa peliä. Otimme ihan hyvin keskikenttää haltuun ja tuntui jopa, että jaksoimme ehkä vastustajaa paremmin. Se on aika yllättävää, Hyökyvaara naureskeli.

  FC Hämeenlinnalla on puolestaan edessä syöttelyharjoituksia.

  – Erittäin hampaatonta peliä meiltä viimeisellä kolmanneksella. Harhasyöttöjä oli liikaa ja ensimmäiset kosketukset palloon huonoja, Uusitorppa analysoi omiensa tekemisiä.

  Yhdellä pisteellä FC Hämeenlinna kohenteli kuitenkin asemiaan Kakkosen läntisen lohkon neljänneksi ja Härmäkin nousi pois putoajan paikalta. (HäSa)

  Kuvia historiallisesta ottelusta. Kuvat Ari Kedonperä.

  Pääkatsomossa riitti yleisöä

  FC Hämeenlinnan hyökkäyspäästä löytyi mm. Berat Grabovci (nykyinen seura Ilves-Kissat) ja Jere Suomalainen (HJS)


  Härmän kapteenistoon 2017 kuuluvat Joni Lindroos ja Jussi Sorri vastakkain. Taustalla ohjeita huutaa nykyisin JanPassa pelaava Harri Suhonen.


  Härmässä tätä nykyä pelaava Aleksi Topinoja muodosti kovan taisteluparin kapteeni Anssi Laineen kanssa. Laine on ripustanut nappulakengät naulaan.


  Nykyisin Veikkausliigassa Ilveksessä pelaava Eero Tamminen laukoo ja Hakaa edustava Juho Saarinen yrittää ehtiä tielle.


  Samuli Kaasalainen (nykyinen seura Ikaalisten Urheilijat) näyttää monottavan Joni Lindroosia.


  Nykyinen JanPan laituri Jukka Suhonen liukuu pallon pois Jussi Ojalalta.


  Ilkka Turunen (nyk.seura JanPa) kaataa Aleksi Latvasen (HJS) boksissa ja pallo viedään pilkulle

  Tommi Viik (nyk.seura Pallo-Sepot) kuitenkin torjuu Berat Grabovcin laukauksen

  Kentällä väänsi myös HJS:n nykyinen vastuuvalmentaja Lauri Hakanen.

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi