• Otteluennakko Härmä-HJS

  Huomenna on aika pelata kauden toinen Hämeenlinnan paikallisottelu. Härmä lähtee Kaurialan nurmelle haastajan roolissa ja yrittää laittaa kampoihin sarjaa johtavalle HJS:lle. Ottelu alkaa kello 19 ja matsi on samalla Härmän 50 vuotisjuhlaottelu.

   

  Kentällä kaksi saman kaupungin joukkuetta. Toisella ei ole enää sarjassa liiemmin panoksia, mutta toinen pelaa noususta sarjaporrasta ylemmäksi. Toisella on meno viime aikoina sakannut paikoittain pahastikin, kun taas toinen on edennyt voitosta voittoon ja tehnyt senkin joka viikko vain vakuuttavammin. Siinä on lähtökohdat huomiseen otteluun pelillisten ja tuloksellisten asioiden kannalta, mutta kuten paikallisotteluiden kulahtanut klisee tietää, niin sarjataulukot ja aiemmat ottelut voi paikallismatsiin heittää romukoppaan.

   

  Kliseistä huolimatta fakta on se, että HJS on ollut hurjassa vireessä ja porskuttaa seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Edellisen tappion HJS on kärsinyt Härmälle kesän ensimmäisessä kohtaamisessa, jonka jälkeen seuraavista kymmenestä ottelusta on saldona yhdeksän voittoa ja yksi tasapeli. HJS johtaa sarjaa kuudella pisteellä, kun kierroksia on jäljellä neljä, joten nousun suhteen avaimet on HJS:lla tukevasti omissa käsissä.

   

  HJS ei ole heinäkuun jälkeen juurikaan vastustajille saumoja jättänyt. Tietynlainen käännekohta oli 28.7. pelattu ottelu Ilves-Kissoja vastaan, jossa HJS nousi toisella jaksolla 0-2 -tappioasemasta 3-2 -voittoon Aleksi Latvasen hattutempulla. Seuraavat viisi ottelua on noudattanut samaa kaavaa, jossa HJS on hallinnut peliä alusta loppuun, eikä vastustajalle ole annettu minkäänlaisia saumoja yllättää. Siitä kertoo myös tulokset; JanPa-HJS 0-4, HJS-TP-T 4-1, HJS-Loiske 4-0, PJK-HJS 0-6 ja HJS-TKT 6-0. Pisimpään näissä otteluissa HJS:n kyydissä pysyi PJK, jota vastaan HJS siirtyi johtoon ”vasta” 34. peliminuutilla.

   

  Joukkueiden kokoonpanotilanteet otteluaattona näyttäisi olevan erilaiset. HJS:n ennakko tietää kertoa, että yli kuukauden sivussa ollut hyökkääjä Juuso Huhtapelto on toipunut pohjevammastaan pelikuntoon. Härmällä puolestaan miestä tippuu toisensa jälkeen, jonka lisäksi toppari Aleksi Topinojan korttitili täyttyi viime perjantaina Lamminpäässä ja näin ”Topin” ottelut tämän kauden osalta on pelattu. HJS-ottelu olisi jäänyt joka tapauksessa viimeiseksi, sillä opinnot pohjoisessa kutsuvat jälleen. Toppariosastolle Härmälle jää siis jäljelle Tommi Ijäs, joka nyt saa uuden kaverin rinnalleen. Ennen Topinojan saapumista Ijäksen toppariparina hääri Jussi Sorri, mutta ”Sope” lähti uusiin haasteisiin jo heinäkuun alussa.

   

  Härmässä jyllää paha flunssaepidemia, jonka lisäksi vammojakin on riesana. Muun muassa keskikentän väsymätön uurastaja Joni Lindroos oli sivussa vamman takia Ilves-Kissat -ottelusta ja ennuste huomista ajatellen ei näytä hyvältä. Härmän päävalmentaja Matti Hiukka on huolissaan pelaajatilanteesta ottelun alla.
     -Toppariosio tuottaa päänvaivaa, kuten muutkin osa-alueet. Loukkaantumisia ja flunssaa liikkeellä, joten katsotaan nyt minkälainen kokoonpano saadaan kasaan. Yritetään kaivaa jostain 11 tervettä miestä, tällä hetkellä on vielä aika kiikun kaakun, ”Bägi” harmittelee.

   

  Kauden ensimmäisen paikallisottelun voittanut Härmä lähtee otteluun altavastaajana, mutta Hiukka toivoo, että joukkueesta löytyy roihua torstaina, vaikka sarjassa ei enää panoksia olekaan.
     -Sarjataulukkoa katsomalla panokset on tämän kauden osalta aika vähissä. Sarjataulukko myös näyttää, että huomenna on vastassa kovin vastus mitä voi tulla. Jos vertaa viime pelien tuloksia, niin siellä (HJS:lla) on nollaa päästettyä maalia ja reippaasti tehtyjä. Meillä on tehtyjä, mutta myös päästettyjä. Oletusarvo on, että pelissä nähdään jokunen maali. Riittääkö meillä kiusaajan rooli motivaatioksi, sen näyttää torstai, Hiukka pohtii.

   

  Lähtökohdat Härmän kannalta otteluun eivät siis ihanteelliset ole. Sitä ei kuitenkaan kannata käyttää tekosyynä jättää ottelu väliin, sillä ensi kaudella tätä herkkua ei välttämättä enää tarjolla ole. Kauden ensimmäisen kohtaamisen näki huimat 1642 silmäparia, mutta ottelun taso ei heikosta kentästä johtuen noussut vielä kovin korkeaksi. Huomenna pelialusta on kunnossa, joten Kaurialassa nähdään varmasti viihdyttävä ja kiivas kamppailu, jossa palloa pelataan tällä kertaa myös maatakin pitkin.

   

  Ensimmäisen kohtaamisen sankareiksi nousivat maaleillaan Jonni Thusberg ja Leevi Saikkonen, jotka sittemmin ovat lähteneet ylemmille sarjatasoille. Kenelle sankarinviitta kelpaa huomenna? Kuka on perjantaina työpaikkojen kahvipöytien kuumin puheenaihe? Juhliiko Härmä juhlaottelussa vai ottaako HJS revanssin? Tervetuloa Kaurialaan jännittämään vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin!

  Lue myös:
  Tietoa paikallisottelusta katsojille

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi