• Otteluennakko Härmä-Ilves2

  Härmän osalta kauden viides Kolmosen sarjaottelu pelataan huomenna Pullerin tekonurmella. Vieraita Härmä saa Tampereelta Ilves/2:n saapuessa vieraaksi. Ottelu alkaa klo 19.00.

   

  Se ei liene enää kenellekään epäselvää, että Härmän kausi on alkanut täysin vastoin odotuksia. Neljän ottelun jälkeen pisteitä on koossa vain kolme, jotka tuli 1-0 -kotivoitolla Pallo-Sepoista kaksi viikkoa takaperin. Kolme muuta ottelua Härmä on hävinnyt maalierolla 1:8.
  Jo kurkistus tilastoihin kertoo sen, miltä osa-alueelta Härmän suurimmat ongelmat löytyy.
     Neljään otteluun kaksi tehtyä maalia on auttamatta liian vähän ja toinen näistä syntyi rangaistuspotkusta perjantaina, joten pelitilannemaaleja Härmä on onnistunut kauden ensimmäisen 360 minuutin aikana tekemään ainoastaan yhden. Positiivista kaiken kurimuksen keskellä on kuitenkin se, että maalipaikkoja Härmä onnistuu luomaan ottelusta toiseen riittävän määrän. Kompastuskivi on kuitenkin ollut viimeistely, joka on ontunut isosti.
     Puolustussuuntaan Härmän peli on toiminut kohtalaisesti kolme ja puoli ottelua. Perjantaina toinen jakso NoPSia vastaan ei kuitenkaan enää edes kohtalaista arvosanaa ansaitse, sillä nokialaiset iskivät pallon Härmän verkkoon toisella nelivitosella neljästi ja Härmän puolustuspelaaminen oli kaukana edes kohtalaisesta tasosta.

   

  Vieraaksi saapuva Ilves/2 on kerännyt neljästä ottelusta seitsemän pistettä. Kausi alkoi murskaavalla 1-11 -voitolla Janakkalan Pallosta samaisella Pullerin tekonurmikentällä, jossa huominenkin ottelu mitellään. Maalinteko ei muodostunut ongelmaksi seuraavassakaan ottelussa, kun Loiske kaatui kotiavauksessa 4-3 (4-0). Avaustappion Ilves/2 kärsi kolmannella kierroksella PJK:n vieraana 3-2 (1-1), kun PJK kampesi viimeisen puolituntisen aikana rinnalle ja ohi. Viikko sitten kauden toinen tappio oli lähellä TKT:ta vastaan, mutta lopulta pisteet jaettiin 2-2 (1-1) -lukemin. TKT siirtyi ottelussa johtoon 88'minuutilla, mutta Ilves/2 kampesi vielä tasoihin 90+3'minuutin osumalla.

   

  Kaikkiaan Ilves/2 on siis iskenyt 19 maalia ensimmäisessä neljässä ottelussa. Päästettyjä maaleja on yhdeksän, joka on yhden enemmän kuin Härmällä. Ratkaisijoita Ilves/2:lta löytyy laajalta rintamalta. Elias Kuusela on onnistunut maalinteossa viidesti, Juho Heikkinen neljästi, Matias Sarlin kolmesti ja Santeri Kallio kahdesti. Maalin mieheen ovat tehneet Valtteri Hiilloskorpi, Julius Järvinen, Miska Rautiola, Niko Willandt ja Jesse Vuori.
     Härmän maalit ovat iskeneet Antti Tapola ja Juuso Lindroos.
   

  Juuso Lindroos upotti rankkarin NoPSin verkkoon viime perjantaina. Tässä Linkku valmistautuu laittamaan rankkarin sisään viime kaudella Ilves/2:sta vastaan. Sisään meni. Kuva Ari Kedonperä

  Huomenna vastassa on nuori ja liikkuva joukkue, sillä Ilves/2 pelaa Kolmosta pääasiallisesti seuran junioreilla. Avausottelu JanPaa vastaan osoitti, että mikäli kentällä annetaan vähänkin liikaa tilaa, niin tamperelaiset osaavat pelata pallon maalintekopaikkaan ja pistää pelivälinettä sisään kovalla prosentilla. Tilaa Ilves/2 saa luotua aktiivisella liikkeellä, joten huomenna Härmän pitää saada liike kohdilleen heti alusta alkaen, muuten pelistä tulee turhan vaikea. On huomattavasti helpompaa pelata, kun pelitempoon pääsee heti alusta asti mukaan.
     Härmän päävalmentaja Matti Hiukka on ehtinyt perehtyä tulevaan vastustajaan ja tietää minkälainen vastus huomenna kentällä on.
     -Nuorekas, innokas, pelaava ryhmä. Vauhtia riittää. Se on taas tietenkin meille uus viikko, uus peli ja uus mahdollisuus kääntää kurssia. Edessä varmaan hyvätasoinen peli. Meidän pitää saada oma peli raiteilleen ja päästä voittoihin kiinni ja saada onnistumisia. Uskallusta pitää olla, rohkeutta pitää löytyä ja taas kovan työn kautta pitää lähteä liikkelle, ”Bägi” sanoo.

   

  Härmän terveystilanteeseen ei juurikaan muutoksia ole tullut, mutta Hiukka lupailee, että muutoksia kokoonpanoon on tulossa. Muutaman pitkäaikaisen poissaolijan lisäksi huomisesta pelistä on sivussa Ahmed Mohammed, joka sai A-nuorten viime lauantain ottelussa kahden varoituksen myötä ulosajon.
     -Jos katsoo viime pelin lopputulosta 5-1, niin tuskin ihan samalla avauskokoonpanolla lähdetään. Edellisestä pelistä ei sen enempää tarvi alkaa miettimään, vaan tämä viikko on tärkeä ja varmasti nähdään muutoksia kokoonpanossa.

   

   


  Ottelusta liveseurantaa Härmän Twitterissä
  Kotiotteluiden tietopaketti katsojalle

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi