• Otteluennakko Härmä-JanPa

  Paikallista jalkapalloväkeä hemmotellaan kesän kolmannella paikallisottelulla tänään, kun Härmä isännöi Kaurialassa Janakkalan Palloa. Viikko sitten Härmä nujersi samalla kentällä HJS:n ja jatkoi tappiottomien otteluiden putkea sarjassa neljään otteluun. Myös JanPa pääsee otteluun onnistumisia alla, sillä kaksi edellistä ottelua on tuottanut neljä pistettä ilman päästettyjä maaleja.

   

  Heti alkuun tietoa ottelutapahtumasta. Lippuluukulla ja Härmän kahviossa käy vain käteinen, mutta tänään Kaurialasta löytyy myös Fresnon ylläpitämä anniskelualue ja siellä käy myös kortti. Lippujen hinnat löytyy http://www.hmlharma.fi/liput

   

  Sarjataulukossa Härmä ja JanPa on peräkkäisillä sijoilla. Härmä on kahdeksantena 11 pisteellä ja JanPa pykälän alapuolella seitsemällä pisteellä. Härmän kausi alkoi tuloksellisesti heikosti, mutta neljä edellistä ottelua on mennyt ilman tappioita. Edellisen tappion jälkeen (12.5. NoPSille 5-1) Härmä on ottanut täydet pisteet TPV/2:lta ja HJS:lta ja pelannut kotiotteluissa tasapelit Ilves/2:ta ja Ilves-Kissoja vastaan. Ensimmäiset kierrokset maalinteko tuotti tuskaa, mutta nyt palloa on saatu jo sisäänkin asti, vaikka etenkin tasapeleihin päättyneissä kotiotteluissa paikkoja tuhlattiin runsaasti, vaikka maalejakin syntyi.
     Härmän sisäisen maalipörssin kärjessä on kaksikko Aaro Forss & Jonni Thusberg kolmella maalilla. Kertaalleen ovat onnistuneet Pietari Palomäki, Juuso Lindroos, Leevi Saikkonen, Antti Tapola ja Joni Lindroos, joten maalinteko ei ole jäänyt yhden tai kahden pelaajan harteille. Tehotilaston kärjessä on kapteeni Palomäki, joka maalinsa lisäksi on alustanut kuusi osumaa.
     Maalinsuulla ykkösvahdin paikan on pelannut itselleen Eero Viljanen. Viime kaudella Viljanen sai maistella Kolmosta muutamassa ottelussa, mutta on tällä kaudella ottanut hyvillä otteilla torjuntavastuun itselleen ja on pelannut seitsemässä sarjaottelussa. Näistä on kertynyt kolme nollapeliä ja etenkin viimeisin ottelu HJS:aa vastaan oli vakuuttava todiste siitä, että ensi viikolla 21-vuotta täyttävälle veräjänvartille vastuu sopii jatkossakin.
     Härmän päävalmentaja Matti Hiukka pääsee painimaan jälleen positiivisen ongelman kanssa kokoonpanoa miettiessä. Joukkueen terveystilanne on hyvä ja kilpailu pelipaikoista kovaa. Maanantaina Härmä kävi Turussa voittamassa Regions Cupin ottelun ja siellä myös pienistä vammoista kärsinyt Jussi Sorri teki paluun pelaavaan kokoonpanoon. Myös pitkään erinäisten vammojen kanssa paininut Jonas Ruohomäki nähtiin kentällä toista kertaa tällä kaudella, kun ”Pikkutaikuri” tuli vaihdosta tunnin pelin jälkeen ja lopulta alusti Härmän kolmannen osuman.
     -Tiukkaan tahtiin tässä on pelattu, kun nyt on kolmas ottelu viikokon. Viime peleissä on saatu tulosta aikaan, ja nyt alkaa näkyä niitä asioita, joita talvella on harjoiteltu. Pitää silti todistaa joka pelissä, että ansaitsemme voittoja, kävelemällä ei tule mitään, Hiukka toteaa päivän Hämeen Sanomissa.


  Härmän liukas laituri Leevi Saikkonen iski kauden avausosumansa viikko sitten HJS:n verkkoon
   

  Vierasjoukkue JanPan meno on ollut viime vuosina vakuuttavaa. Janakkalan Pallo on perustettu vuonna 1964, mutta edustusjoukkueen osalta 2000-luvulla tuli kymmenen vuoden tauko. Kauden 2002 päätteeksi JanPasta loppui väki ja pillit täytyi laittaa pussiin alkukaudesta 2003. Jalkapallokartalle joukkue palasi 2012 ja sarjatasona oli Kutonen. Heti ensimmäinen kausi toi nousun Vitoseen, jossa joukkue taisteli joka vuosi noususta. Ensimmäisellä Vitosen kaudella 2013 JanPa oli lohkonsa kolmas ja kaudella 2014 toinen. Nousukarsintaottelu FC Teivoa vastaan ei kuitenkaan päättynyt onnellisesti, kun JanPa menetti toisella puoliajalla 1-0 -johtonsa 1-2 -tappioksi ja nousu jäi vielä haaveeksi.
     Kauden 2015 JanPa voitti viidellä pistellä lohkonsa ja nousi sarjaporrasta ylemmäksi Neloseen. Viime kaudella joukkue esitti siellä ennakkoluulottomia otteita, jonka myötä lopullinen sarjasijoitus oli kolmas ja sillä aukesi täydennysjärjestelyn kautta paikka Kolmoseen. Vauhti on ollut siis hurjaa, kun sarjataso on vaihtunut viidessä vuodessa Kutosesta Kolmoseen. Sen toteaa Härmä-TV:n haastattelussa myös JanPaa kaudesta 2013 asti valmentanut Jari Tiitta.
     -Vähän ehkä liiankin kovaa vauhtia menty. Viime vuonna tultiin kolmanneks ja saatiin täydennyspaikka Kolmoseen ja poikien kanssa mietittiin, että mitä tehdään. Onhan tää tietysti aika monelle sellanen ennen kokematon paikka pelata miesten Kolmosessa, niin päätettiin lähtee Kolmoseen mukaan, Tiitta pohtii.

   

  JanPan kausi alkoi karmivalla tavalla, kun Ilves/2 kylvetti JanPaa Pullerin tekonurmella peräti 1-11 (1-4). Loppuvihellyksen jälkeen moni oli valmis tuomitsemaan joukkueen välittömästi takaisin Neloseen, mutta kasvot joukkue pesi jo heti seuraavassa ottelussa hakemalla 0-2 (0-0) -vierasvoiton TPV/2:lta.
     -Se avauspeli sattu varmaan meille kaikille tosi huonoon aikaan. Ei ollut meidän valmennus valmis, eikä ollut meidän kenttäpelaajatkaan valmiina siihen ensimmäiseen otteluun. Ei oikein tiedetty mitä toi Kolmonen vaatii ja mitä siellä pitää tehdä, että siellä pärjää ja menestyy. Sen jälkeen vähän ollaan muuteltu taktisia juttuja tohon pelaamiseen ja varsinkin nyt nää viimeset edesottamukset, TKT-peli oli kohtalaisen mallikas peli (2-0 voitto JanPalle) ja Pirkkalassa oltiin todella vajaalla nipulla ja saatiin sieltä väännettyä se 0-0 -tasuri, kertoo Tiitta.
     -Ehkä se vaatimustaso mitä täällä Kolmosessa vaaditaan, se varmaan tuli meille monelle, sekä valmennukselle että tuli myöskin pelaajille tosi yllätyksenä. Nyt jätkät laittaa ihan erilailla itteensä likoon.

   

  Vaikka JanPalla paljon ensikertalaisia Kolmosen tasolle onkin, löytyy joukkueesta myös aimo annos kokemusta. Valtavaa roolia sekä kentällä että kopissa näyttelee 28-vuotias Harri Suhonen, joka palasi FC Hämeenlinnan raunioilta kasvattiseuraansa kaudeksi 2015. FC Hämeenlinnan kapteeninakin toiminut Suhonen ehti pelata valkopaidoissa kaikkiaan 106 sarjaottelua (69 Ykkösessä ja 37 Kakkosessa). Kokemusta tuo myös jo ikämiespeleihinkin ehtineet Ilkka Turunen ja Kalle Aaltonen, jotka myös kummatkin ovat edustaneet Härmää.
     Keskikentän pohjalta JanPalta löytyy 1994 -ikäluokkaa edustava Aleksi Ahde, joka on SJK:n kasvatteja. SJK:n edustusjoukkueeseen tie oli tukossa, mutta Kakkosesta löytyy kokemusta Kerho 07:n (SJK/Akatemian) ja AC Kajaanin muodossa kausilta 2013-2014. Hyökkäyspäästä JanPalta löytyy vaarallisuutta Jussi Länsimaan, Jukka Suhosen ja Eero Jortikan muodossa. Etenkin Jortikka on näytellyt suurta palasta JanPassa ja on iskenyt valtavat maalimäärät viime vuosina. Viime kaudella Jortikka oli Tampereen Nelosen maalipörssin kakkosnimi 25 osumalla ja Vitosessa pari vuotta sitten osumia syntyi 20. Tällä kaudella Jortikka on pelannut viisi ottelua ja iskenyt neljä nyyttiä.


  Viime kaudet Härmässä pelannut Kalle Aaltonen on tänään vastustajan paidassa
   

  Illan ottelussa Härmän on syytä olla etenkin erikoistilanteissa tarkkana, joissa JanPa on vaarallinen. Erikoistilanteiden antamisesta on viime kaudet vastannut kapteeni Markus Paloposki, jonka laadukkaat pallot löytää omia kovalla prosentilla. Näistä palloista on päässyt nauttimaan etenkin vahva pääpelaaja toppari Juha-Pekka Tuomi, joka kahden edelliskauden aikana on iskenyt 12 maalia ja niistä valtaosan Paloposken erikoistilanteista. Tällä kaudella Tuomi onnistui heti kauden avausottelussa ja tuttuun tapaansa erikoistilanteesta.
     Kaurialan kentän kunto on viime aikoina puhututtanut suuresti. Alusta on väriltään vihreä, mutta kovin kuoppainen ja maata pitkin pelaaminen kentällä on äärimmäisen haastavaa. Illan paikallisväännössä isoa roolia tulee näyttelemään tahtotila, sillä kaksinkamppailuja kentällä riittää aivan varmasti. JanPa tulee otteluun varmasti täynnä nälkää ja haluaa jatkaa onnistumisten putkea.
     Härmälläkin lähtökohdat otteluun on hyvät, sillä jokainen pelaaja joutuu laittamaan pelistä toiseen parastaan ja kilpailemaan peliajasta, joten asennepuolen luulisi olevan Vihreillä kohdillaan. Jalkoja hyökkäyspäästä pitää taas löytyä, sillä se on ollut iso ase Härmälle. Sen tiedostaa myös JanPan pääkäskijä Tiitta.
     -Vaarallinen nippu tulee olemaan, varsinkin hyökkäyssuuntaan. Se hyökkäysnelikko/viisikko mikä siellä on, niin on todella taitavia poikia. Sitten tietysti Aaron (Forss) nopeus ja Jonnin (Thusberg) leikkaukset sieltä reunalta, niin kyllä niitten kanssa täytyy hereillä olla, se on ihan selvä asia. Mutta jos Kauriala on niin huonossa kunnossa, niin ei siellä taitojalkapallolla kyllä juhlita.
     -Kyllä me lähdetään, sanotaan et kampoihin pistämään. Se on meidän juttu. Kyllä mä toivon, että me saadaan hyvä viihdyttävä ottelu aikaseks ja toivon mukaan tehdään maalejakin, mutta ei meidän päähän, Tiitta toteaa.

   

  Härmän viisi viimeistä 2-2-1 12:10 8p
  Pe 09.06. HJS - Härmä 0-2 (0-1) | Jonni Thusberg & Leevi Saikkonen
  To 01.06. Härmä - I-Kissat 2-2 (1-1) | Oma Maali & Aaro Forss
  Ti 23.05. TPV/2 - Härmä 0-4 (0-1) | Pietari Palomäki, Forss, Thusberg & Oma Maali
  Ke 17.05. Härmä - Ilves/2 3-3 (1-2) | Forss, Joni Lindroos & Thusberg
  Pe 12.05. NoPS - Härmä 5-1 (1-1) | Juuso Lindroos
  JanPan viisi viimeistä 1-1-3 4:12 4p
  To 08.06. JanPa - TKT 2-0 (1-0) | Akseli Metsä-Ketelä(2)
  Ke 31.05. PJK - JanPa 0-0
  Pe 26.05. JanPa - Loiske 1-3 (1-1) | Eero Jortikka
  Su 21.05. TP-T - JanPa 5-1 (0-1) | Jortikka
  Pe 12.05. HJS - JanPa 4-0 (1-0)
  Edellinen keskinäinen
  23.9.2001 Nelonen, JanPa - Härmä 2-5 (1-2)

  Härmä-TV:n haastattelussa JanPan pävalmentaja Jari Tiitta   

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi