• Otteluennakko Härmä-Loiske

  Viimeistä viedään kotiotteluiden osalta huomenna, kun Härmä isännöi Kaurialassa Loisketta. Härmä lähtee otteluun jatkamaan Kaurialan tappiotonta putkea, sillä edellisen kerran Kaurialan Pyhätöstä on poistuttu tappio niskassa 10.6.2015. Ottelu alkaa iltavalaistuksessa klo 19.

   

  Pitkä tovi on siis vierähtänyt Kaurialassa ilman tappiota. Kotitappioita Härmä on muutaman vuoden aikana kärsinyt, mutta ne on tullut Pullerin tekonurmella. Kaurialassa edellisestä 19:sta ottelusta Härmä on voittanut 15 ja pelannut neljästi tasan sen jälkeen, kun FC Jazz/2 10.6.2015 haki pisteet 1-2 -vierasvoitolla. Huomenna edellisestä Kaurialan tappiosta tulee kuluneeksi siis 834 päivää ja sitä putkea ei haluta rikkoa.

   

  Huomisessa ottelussa nähdään myös yhden ajanjakson päätös, kun Härmän ikänestori Vesa Virtanen, 39, pelaa uransa viimeisen ottelun Kaurialassa. Kaudella 1994 ensimmäiset miesten ottelunsa pelannut ”Wesse” on ehtinyt tahkota alasarjoissa uransa aikana ison määrän minuutteja, mutta tällä kaudella peliminuutit on ollut tiukassa. Siitä huolimatta kaudesta on jäämässä hyvä maku.
     -Pelata olisi tietenkin halunnut enemmän, mutta sillain on hyvät fiilikset, että treenikentällä on ollut mukava treenata, kun siellä on ollut tekemisen meininki. Treenaamisen suhteen fiilis on pysynyt hyvänä, vaikka välillä motivaatiota on koeteltu, kun minuutteja ei ole tullut. Tietysti ollaan ”Bägin” kanssa asiasta keskusteltu ja pitkin kautta häneltä palautetta saanut, että olen hyvänä esimerkkinä ollut nuoremmille treenikentällä. Tällaisella kokemuksella se rooli tulee luonnostaankin, että kun treeneihin mennään, niin siellä keskitytään täysillä ja tehdään asiat niin hyvin kuin osataan, Wesse kertoo.

   

  Siitä kiitosta antaa myös päävalmentaja Matti Hiukka. Huomenna numero 7 löytyykin avauskokoonpanosta.
     -Asenne ja tapa millä Wesse on ollut mukana, vaikka vähemmän pelannut, ansaitsee täyden kunnioituksen. Wesse avaa huomenna ja toiveissa on, että joukkue kunnioittaa viimeisiä vanhan liiton miehiä hyvällä esityksellä, jotta Wesse voi lähteä hyvillä mielin pois Kolmosen tasolta, Hiukka sanoo.

   

  Siihen jatkuuko ura alemmilla sarjatasoilla ja/tai ikämiehissä, ei Wesse vielä vastausta osaa antaa.
     -En ole vielä päättänyt mitään sen asian suhteen. Ne on semmoisia pelejä, mitä ehtii pohtimaan pitkälti ensi vuoden puolella. Niistä ei tarvi tässä kohtaa päätöksiä tehdä, Wesse sanoo.

   

  Viimeiseen kotiotteluun mies lähtee innolla. Virtanen uskoo, että Kaurialan pitkä tappioton putki saa jatkoa ja sarjataulukkoon Härmälle lisätään kolme pistettä lisää.
     -Tietysti hyvät fiilikset, kun Bägi lupas, että viimeiseen kotipeliin pääsee avaukseen. Kaurialassa ei vielä tällä kaudella ole tullut avauksessa oltua, joten odottavat fiilikset.
     -En näe mitään syytä, että huomennakaan hävitään (Kaurialassa). Mitään ihmereseptiä voittoon ei ole, vaan sama resepti millä muutkin pelit on voitettu. Yhdessä tehdään kovasti töitä ennaltasovitun systeemin mukaisesti, sillä ne pisteet on tällä kaudella tullut. Silloin, kun yhdessä tekemisestä on lipsuttu, niin pisteitä on menetetty, Wesse tietää.

   

  Wesse Virtanen elementissään Loisketta vastaan kaudella 2014
   

  Huominen vastustaja on päässyt pelaamaan paineettomasti jo pidemmän aikaa, sillä sarjapaikka varmistui jo hyvissä ajoin hyvän kevätkauden myötä. Syyskierroksella tulostaso on tippunut ja kesätauon jälkeen Loiske ehti pelata kuusi ottelua putkeen ilman pisteitä, kunnes katkaisi tappiokierteen PJK:n vieraana 8.syyskuuta 2-3 (1-2) -voitolla. Viime viikolla Loiske tasasi pisteet kotonaan TKT:n kanssa 1-1 (0-1)-luvuin, joten Kaurialaan joukkue tulee kahden tappiottoman ottelun siivittämänä. Sama kahden ottelun pikkuputki on myös Härmällä, mutta sillä erotuksella, että kumpikin ottelu on päättynyt Härmän voittoon. Viime viikolla kaatui JanPa 2-3 (0-1) ja sitä ennen HJS 2-1 (1-0).

   

  Sarjataulukossa Loiske on kaksi sijaa Härmää alempana. 20:sta ottelusta voittoja on kertynyt kuusi, tasapelejä kolme ja tappioita 11. Maaleja Loiske on tehnyt 31 ja päästänyt 40. Härmä on kerännyt 13 pistettä enemmän kymmenellä voitolla, neljällä tasapelillä ja kuudella tappiolla. Härmän maaliero on plussan puolella, kun vastustajan verkko on pöllynnyt 46 kertaa ja omissa on soinut 34.

   

  Aiempien kausien kohtaamiset ovat olleet tasaisia ja myös kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 2-2 (2-1) -pistejakoon Sääksjärven tekonurmella. Härmä sai otteluun loistavan alun, kun Leevi Saikkonen laukoi Härmän johtoon Jonni Thusbergin esityöstä jo kuudennella minuutilla. Tauolle lähdettiin silti Loiskeen johtoasemasta, kun tehokas kotijoukkue käytti paikkansa hyväksi Aki Sihvosen ja Matias Riikosen toimesta. Toisella jaksolla Härmä jahtasi raivoisasti tasoitusta, joka syntyi lopulta neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Pietari Palomäen lapikkaasta, jolle oivan esityön teki Santeri Stenius. Lisäajalla Härmällä oli vielä hyviä paikkoja ottaa täydetkin pisteet, mutta sillä kertaa viimeistely ontui ja joukkueen oli tyytyminen pistejakoon.

   

  Loiskeen paras maalintekijä on Tomi Lahtinen, joka on osunut 16:sta pelaamassaan ottelussa 11 kertaa. Tässä kuussa Loiskeelta on noussut esiin Matias Keskitalo, joka on kolmessa edellisessä ottelussa onnistunut maalinteossa ja tehnyt 3/5 Loiskeen syyskuun maaleista. Härmän tehokkain pelaaja on ollut Pietari Palomäki, joka johtaa joukkueen sisäisiä pörssejä niin maali- kuin syöttöpörssin saralla. Kauden kaikissa 20:ssa ottelussa pelannut ”Pietu” on nakuttanut ihan komeat 9+12 tehot eli pistekeskiarvo kohoaa yli yhden per peli.

   

  Härmä sai edellisessä ottelussa jobinpostia, kun keskikentällä vahvaa kautta pelannut Valtteri Kaarna loukkaantui JanPaa vastaan. Kenttään liukastunut ”Vade” tuli huonosti alas ja sen seurauksena käteen tuli murtuma, joka pitää miehen sivussa loppukauden otteluista. Kaarna on toiminut useissa otteluissa kapellimestarina pelinrakentelun suhteen ja on alustanut tällä kaudella kahdeksan osumaa, joten huomenna joku pääsee täyttämään niitä saappaita.

   

  Vaikka Härmällä ei sarjassa suurempia panoksia enää jäljellä olekaan, kannattaa silti huomenna suunnata vielä nauttimaan paikallisesta jalkapallosta, sillä seuraavaan kotiotteluun kun on sitten taas pitkä aika.

   

  Härmä viisi viimeistä
  13.09. JanPa – Härmä 2-3 (0-1) | Giscard Mosamete, Tommi Ijäs & Juho Nordström
  07.09. Härmä – HJS 2-1 (1-0) | Aaro Forss & Prince Mokuma
  01.09. I-Kissat – Härmä 4-3 (1-3) | Mosamete(rp), Pietari Palomäki & Mokuma(rp)
  24.08. Härmä – TPV/2 4-4 (3-3) | Santeri Stenius(3) & Juuso Lindroos
  16.08. Ilves/2 – Härmä 3-1 (1-0) | Palomäki

  Loiske viisi viimeistä

  15.09. Loiske – TKT 1-1 (0-1) | Matias Keskitalo
  08.09. PJK – Loiske 2-3 (1-2) | Keskitalo, Akseli Tiensuu & Joonas Liemula
  01.09. Loiske – TP-T 1-2 (0-1) | Keskitalo
  25.08. Loiske – JanPa 1-2 (1-1) | Janne Lahdenpohja
  18.08. HJS – Loiske 4-0 (2-0)

  Edelliset keskinäiset ja Härmän maalintekijät

  21.06.17 Loiske – Härmä 2-2 (2-1) | Leevi Saikkonen & Palomäki
  21.07.16 Loiske – Härmä 0-1 (0-0) | Ahmed Mohammed
  13.04.16 Härmä – Loiske 1-1 (0-1) | Mohammed
  21.07.15 Härmä – Loiske 2-1 (1-0) | Juuso Lindroos & Jere Suomalainen
  24.04.15 Loiske – Härmä 2-2 (1-2) | Joni Lindroos & Suomalainen
  14.08.14 Härmä – Loiske 2-2 (0-2) | Jussi Ojala & Kalle Aaltonen
  16.05.14 Loiske – Härmä 1-0 (1-0)

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi