• Otteluennakko Härmä-TKT

  Tällä viikolla Tampereen Kolmonen taittui puolivälin yli ja lauantaina on myös Härmän vuoro aloittaa syyskierros. Kaurialaan vieraaksi tulee kauden avausottelussa Härmältä pisteet korjannut TKT ja ottelu alkaa klo 15.00.

   

  Härmän ja TKT:n tilanne näytti vielä neljän kierroksen jälkeen aika samalta, mutta sen jälkeen joukkueet ovat lähteneet eri poluille. Neljän kierroksen jälkeen Härmällä oli pisteitä kasassa kolme ja TKT:lla neljä. Huomiseen otteluun lähdettäessä Härmän pistetili on kuitenkin karttunut 18 pisteeseen asti ja TKT on kerännyt kaikkiaan seitsemän pistettä. Sarjasijoitus Härmän osalta tällä hetkellä on kuudes ja TKT:n yhdestoista.

   

  Härmä on painellut sarjassa ilman tappioita seitsemän ottelua putkeen. Edellisen kerran ilman pisteitä on poistuttu kentältä 12.toukokuuta NoPSin vieraana, jonka jälkeen joukkue on onnistunut ottamaan neljä voittoa ja kolme tasapeliä. Samaan aikaan, kun Härmä on pelannut tappiotonta putkea, on TKT:lla ollut päällä tappioputki. Kisatoverit kärsi viisi tappiota putkeen, mutta sai katkaistua kierteensä viime lauantaina TP-T:n kustannuksella (2-4 voitto), jonka myötä pistetili nousi seitsemään. TKT on pelannut yhden ottelun vähemmän, kun viidennen kierroksen ottelu Ilves-Kissoja vastaan siirrettiin.

   

  Tuloksellisesti murheellinen alkukausi aiheutti Härmälle takaa-ajajan roolin sarjan kärkisijoja ajatellen. Kärkipaikkaa pitää hallussaan HJS 28 pisteellä ja kahden pisteen päässä väijyy NoPS. Joukkueet ovat vuorotelleet sarjan kärjessä viimeiset viimeiset viisi viikkoa. Kolmannelta sijalta löytyy Pallo-Sepot 23 pisteellä. Painetta kärkikolmikolle takaa antaa Ilves/2 (19p), Ilves-Kissat (19p) ja Härmä (18p), Loiske (17p) ja TP-T (17p) ja kuten pisteistä voi päätellä, niin keskikasti on tasainen. Sijoilla 4-8 olevat joukkueet ovat kahden pisteen sisällä toisistaan. Ilves-Kissat on pelannut vasta 10 ottelua ja kaksi rästipeliä pelataan kuukauden sisällä.

   

  TKT:n yksi iso ongelma kuluneella kaudella on ollut puolustuspelaaminen, sillä kauden avausottelun jälkeen omissa on soinut keskimäärin 3.2 kertaa per peli. Maaleja TKT on tehnyt sarjassa toisiksi vähiten, 14 kihautusta, joten myös sillä puolella on parannettavaa. Härmä sai maalihanat auki vasta kauden kolmannessa ottelussa, jonka jälkeen palloa on saatu vastustajan verkkoon 2.75 per ottelu keskiarvolla. Omissa on kauden aikana soinut 17 kertaa, mutta mukaan mahtuu myös neljä nollapeliä.

   

  Tehojen puolesta kevätkierrokselta esiin Härmästä nousi kapteeni Pietari Palomäki, joka avasi kaikki 11 ottelua ja iski niissä 6+8 tehot. Toisena tehopörssistä löytyy myös 11 ottelua pelannut Jonni Thusberg 5+4 tehoilla. TKT:n paras maalintekijä on kolmella osumalla Pekka Peltola (8 ottelua) ja kahdesti ovat osuneet Joonas Liemula (6 ottelua), Kalle Sintonen (8 ottelua), Ville Korpela (7 ottelua) ja Antti Niininen (5 ottelua). Kauden avausottelu päättyi Härmän kannalta murheellisesti, kun Niininen onnistui tuikkaamaan pallon verkkoon lisäajan toisella peliminuutilla, joten huomenna kentällä on varmasti nälkäinen Härmä, joka haluaa ottaa revanssin.

   

  Sen allekirjoittaa myös kapteeni Palomäki.
     -Ehdottomasti. Kyllä siitä ensimmäisestä pelistä jäi aika paljon hampaankoloon, ihan ei saatu ittestämme kaikkea irti ja lopussa vastustaja sai maalin. Nyt lähdetään ehdottomasti hakemaan kolme pistettä.

   

  Kapteeni uskoo, että syyskierroksesta tulee hyvä.
     -Kauden alku oli tahmea. Ei oikein maalinteko luistanut. Ei meidän peli huonoa ollut, mutta ei saatu maaleja. Sitten lähti pikku hiljaa rullaamaan ja nyt ollaan oikealla tiellä. Tietenkin muutamia harmittavia tasureita tullut, mitkä olis pitänyt pystyä kääntään voitoks, mutta tappioita ei ole tullut pitkään aikaan, niin nyt ollaan oikeilla raiteilla.

   

  Myös henkilökohtaisella tasolla miehen peli on alkanut kulkemaan, kuten tilastoista voi päätellä.
     -Alku oli tahmea ihan yhtä lailla itellä. Ensimmäistä maalia sai odotella liikaa, mutta se on lähtenyt nyt omaltakin kohdalta käyntiin, Palomäki toteaa.

  Kapteeni on pitänyt viime kuukausina vastustajan puolustuksen alati varpaillaan
   

  Jatkuuko Palomäen pistetehtailu huomenna? Kuittaako Härmä kauden avausottelun velat? Tuleeko kahdeksas tappioton ottelu putkeen? Sääennusteiden mukaan huomenna pitäisi olla komea keli, joten kannattaa tulla Kaurialaan saamaan vastaukset kysymyksiin. Muistathan, että ottelulipulla saa ilmaisen kahvin Idänpään Nesteeltä, joten tikettiä ei kannata heittää roskiin kun se on käsiinsä saanut, vaan käydä nauttimassa myöhemmin kupponen kahvia. Kahvikupposen ottelulipulla saa vuoden loppuun asti.

  Kauden ensimmäinen kohtaaminen
  19.04. TKT - Härmä 1-0 (0-0)
  90+2min 1-0 Antti Niininen

   

  Härmä viisi viimeistä
  27.06. Härmä - PJK 5-2 (4-1) | Palomäki(2), Thusberg(2) & Topinoja
  21.06. Loiske - Härmä 2-2 (2-1) | Saikkonen & Palomäki
  16.06. Härmä - JanPa 3-0 (2-0) | Ju.Lindroos & Palomäki(2)
  09.06. HJS - Härmä 0-2 (0-1) | Thusberg & Saikkonen
  01.06. Härmä - I-Kissat 2-2 (1-1) | Oma Maali & Forss
  TKT viisi viimeistä
  01.07. TP-T - TKT 2-4 (0-2) | Liemula(2), Niininen & Oma Maali
  21.06. PJK - TKT 4-1 (0-0) | Korvenpää(rp)
  13.06. TKT - Loiske 1-4 (0-3) | Sehic
  08.06. JanPa - TKT 2-0 (1-0)
  30.05. TKT - HJS 2-4 (2-3) | Peltola(2)

   

  Härmä – TKT Kaurialassa

  Lauantaina 8.7. klo 15.00

  Liput 5€

  • Peruslippu 5€
  • Alle 18 vuotiaat ilmaiseksi
  • OP Redikortilla ilmaiseksi
  • OP Omistajajäsenet puoleen hintaan
  • Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ja siviilipalvelusta suorittavat puoleen hintaan
    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi