• Otteluennakko Härmä-UrPS

  Lauantaina Härmän kausi 2017 tärähtää virallisesti käyntiin, kun Pullerin tekonurmella alkaa eurokenttien metsästys kello 18.50 alkaen. Vastustajana on Vitosessa pelaava Urjalan Palloseura.

   

  Mikä on Regions' Cup?

  Kilpailuun voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen aikuisten joukkueet, jotka osallistuvat piirien viralliseen kilpailutoimintaan eli joukkueet, jotka pelaavat Kolmosessa tai alemmassa sarjassa.

   

  Palkinnot
  Suomen Regions’ Cupin voittaja saa paikan UEFA Regions’ Cupiin kesällä 2018 ja 5000€ palkintorahaa ja hävinnyt finaalijoukkue 1000€.

     Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) järjestää toistaiseksi kansainvälisen kilpailunsa (UEFA Regions Cup) kahden vuoden välein parillisina vuosina, ja kansallinen palkitsemisjärjestelmä on suunniteltu tämän rytmin mukaan. Lähtökohtana Suomen Regions' Cupin kilpailun läpiviemiseen ja palkitsemiseen pidetään säännöllisyyttä, ja valmiutta tarvittaessa reagoida muutoksiin UEFA:n suunnalta.

   

  Tämän kauden voittajalle on siis jälleen euroglooriaa tarjolla. Härmän ensimmäinen pysäkki matkalla kansainvälisiä pelejä on edessä lauantaina, kun vuonna 1964 perustettu UrPS tulee kylään. Joukkueet pelasivat Regions' Cupin ensimmäisen kierroksen ottelun myös kaudella 2014, jolloin Härmä oli etevämpi Saharan kentällä pelatussa ottelussa luvuin 0-4 (0-1).

   

  Tuolloin Härmän kokoonpanosta löytyi kolme nykymiehistön pelaajaa, mutta muutoin pakka on muuttunut rajusti. Kaudella 2014 UrPSia vastaan avauksesta löytyivät herrat Juuso Lindroos, Jonas Ruohomäki & Vesa Virtanen, joista kaksi jälkimmäistä onnistuivat myös maalinteossa. Ruohomäki pääsi nautiskelemaan Jan-Erik Isosompin hyvän tarjoilun päätteeksi ottelun avausmaalin ja ottelun toisesta maalista vastasi ”Wesse” Virtanen, joka siirsi Jan-Markus Jakobssonin ylärimaan kolahtaneen kaukolaukauksen karat sisään. Viimeiset kaksi maalia viimeisteli tuolloin Tommi Ojala sekä Isosomppi.

  Wesse Virtanen pääsee yrittämään kulmapotkusta maalintekoa kauden 2014 kohtaamisessa. Tilannetta seuraa maalivahdin edessä Jonas Ruohomäki, Atte Koivuniemi ja Juuso Lindroos. Kuva Ari Kedonperä
   

  Härmän ja UrPSin välinen historia juontaa juurensa kuitenkin jo paljon kauemmaksi. Edellisen kerran sarjapisteistä joukkueet ovat taistelleet kaudella 2006, jonka päätteeksi Härmä nousi Kolmoseen ja UrPS tippui Vitoseen. Seurojen kenties kiihkein keskinäinen ottelu pelattiin kaudella 1977, jolloin Härmä haki Urjalasta 0-1 -vierasvoiton ja varmisti nousun III divisioonaan ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana.
     Hämeen Sanomat raportoi tuolloin mm. ”Peli alkoi kovalla härmäläispainostuksella, jota kesti aina ensi jakson loppuun saakka. Pelin toinen puolikas alkoi samalla härmäläisvauhdilla, mutta Urjalan onnistui rikkoa Härmän kuviot välillä suorastaan törkeillä otteilla. Mauri Saarinen oli Urjalan paras pelaaja, joka suorastaan kerjäsi punaista korttia ja saikin sen. Mies olisi pitänyt ajaa kentältä jo silloin, kun hän kävi rinnuksista kiinni päätuomaria. Sakari Nieminen käytti pelissä myös nyrkkejään.”
     Forssan Sanomien uutisesta löytyi myös mainintaa kiihkeästä ottelusta:
  ”Härmän voittomaali syntyi jo 10 minuutin pelin jälkeen UrPS:n puolustuksen käsivirheestä tuomitun rangaistuslaukauksen tuloksena.
     Sinänsä varsin selvästä tilanteesta tuomittu rankkari kuumensi urjalalaisten muutenkin varsin lämpimät tunteet ilmiliekkeihin, joita hämeenlinnalaiset eivät suinkaan yrittäneet sammuttaa.
  Jokioislainen erotuomari Eino Tuomi joutui ajamaan UrPS:n Mauri Saarisen kentältä ja antamaan urjalalaisille kolme ja härmäläisille yhden varoituksen.”

   

  Menneet ovat kuitenkin menneitä, eikä niillä ole käytännön merkitystä huomiseen otteluun. Kumpikin seura on tahkonnut kunnioitettavan ajan alasarjoja ja seurojen historiat täynnä värikkäitä vaiheita. Fakta on kuitenkin se, että huomiseen otteluun Härmä lähtee ennakkosuosikkina, kuten Kolmosen joukkueen kotikentällä Vitosen joukkuetta vastaan kuuluukin. Kolme vuotta sitten joukkueiden välisessä Regions' Cupin ottelussa UrPS pelasi Nelosta ja oli etenkin ottelun alussa lähellä avausmaalia Härmän uinuessa. Huomenna Härmän on pelattava alkuvihellyksestä lähtien, jotta katastrofit vältetään. Tuoreessa muistissa on edelleen kauden 2014 Suomen Cup, jolloin lähtö tuli avauskierroksella Pullerihallissa, kun Vitosessa pelannut FC Pisa voitti Härmän 1-0.

   

  Viime kaudella UrPS sijoittui Vitosen 1.lohkossa kolmanneksi 33 pisteellä ollen pisteen edellä Härmä/2:sta. Joukkueen viime kautta voi kuvailla sanalla ailahtelevainen, sillä 18 ottelun jälkeen voittoja oli kertynyt 11 ja tappioita 7, joten UrPS ei pelannut ainuttakaan tasapeliä. Ailahtelevaisuudesta kertoo myös maalisuhde; tehtyjä maaleja 45 ja päästettyjä 49. Joukkueen paras maalintekijä oli kymmenellä osumalla Henri Ojala ja Eero Lepistö onnistui yhdeksän kertaa. Ojala näytteleekin UrPSissa isoa roolia, sillä pelaamisen ohella mies toimii joukkueen päävalmentajana. Kentällä Ojala vastaa joukkueensa erikoistilanteista ja pystyy luomaan niistä järjestäen vaarallisia tilanteita joko itse laukomalla tai tarkalla keskityksellä. Maaliensa lisäksi Ojala alustikin toistakymmentä UrPSin maalia, joten miehen pelaamista kannattaa seurata tarkemmalla silmällä.

  Juuso Lindroos antaa painetta UrPS-kapteenille. Kuva Ari Kedonperä

  Ketä Härmästä sitten kannattaa huomenna seurata? Kokoonpanon terveystilanne on suht hyvä, sillä nilkkavammaa potenut Jonni Thusberg ja polvivammaa viimeiset kolme kuukautta kuntouttanut Juuso Lindroos alkavat lähestyä pelikuntoa, joten kaksikon mahdollinen paluu tositoimiin on seuraamisen arvoinen asia.
     Harjoitusotteluissa 12 maalia paukuttaneen Pietari Palomäen pelaaminen on epävarmaa, kuten myös Jonas Ruohomäen, jotka kummatkin kärsivät lievästä reisivammasta.
     Pitkäaikaisten poissaolijoiden listalta löytyy Iiro Lintula, joka loukkaantui harjoitusottelussa Kontua vastaan vakavasti. Leikkaushoitoa vaatinut säären murtuma pitää nuoren ja lupaavan pelimiehen pitkään pois pelikentiltä.


  Videohaastattelussa päävalmentaja Matti Hiukka


  Sekä pelaaja Jonas Ruohomäki    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi