• Otteluennakko Härmä–PS-44

  Härmä jatkaa piste- ja maalimetsästystä torstaina Pullerin tekonurmella, kun vieraaksi saapuu Pallo-Sepot 44. Joukkueiden kaudet ovat alkaneet erilaisissa merkeissä, sillä Härmä on hävinnyt kummatkin ottelunsa, kun taas Sepot puolestaan ovat napanneet täydet kuusi pistettä.

   

  Viime kaudella joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran seitsemännellä kierroksella ja otteluun lähdettiin erikoisista asetelmista, sillä kummankin voittotili oli tuolloin avaamatta. Härmä onnistui nappaamaan tuolloin kauden avausvoittonsa ja Sepot sai voittotilinsä auki kahdeksannessa ottelussa, jonka jälkeen susilauma alkoikin marssimaan voitosta voittoon. Alkukankeuden jälkeen Sepot ottivat viime kaudella lopulta 10 voittoa ja sijoittui sarjassa viidenneksi.
     Viime kauden toinen kohtaaminen onkin härmäläiskantilta sellainen, jonka jokainen varmasti haluaa unohtaa. Retki Apian kentälle oli alusta loppuun kärsimystä ja loppuvihellyksen raikuessa tulostaululla oli lukemat 8-1 Seppojen hyväksi.

  Joukkueiden keskinäiset kolmelta viime kaudelta
  30.08.2016 PS-44 – Härmä 8-1 (4-0) | Ahmed Mohammed
  25.05.2016 Härmä – PS-44 2-1 (1-1) | Jussi Ojala & Ersin Ramadani
  19.09.2015 PS-44 – Härmä 2-3 (0-1) | Jere Suomalainen(2) & Juuso Lindroos
  24.06.2015 Härmä – PS-44 0-4 (0-2)
  27.09.2014 PS-44 – Härmä 2-2 (0-2) | Vesa Virtanen & Juuso Lindroos
  04.07.2014 Härmä – PS-44 0-5 (0-3)

   

  Kauden avausottelussa PS-44 kävi hakemassa pisteet PJK:lta 1-2 (1-1) -voitolla. Sepot sai kaudelle loistavan alun, sillä Tuomas Laesterä vei joukkueensa jo viiden minuutin jälkeen johtoon. PJK tuli tasoihin kymmenisen minuuttia ennen avausjakson loppua, mutta Laesterä onnistui toistamiseen neljä minuuttia ennen täyttä aikaa ja pisteet lähtivät Seppojen mukaan.
     Kotiavauksessa Sepot kaatoi TKT:n 2-0 (1-0). Tällä kertaa maalinteossa onnistuivat Leevi Lundell ja rankkarista Teppo Tenkanen. TKT:ta vastaan maalissa avannut joukkueen kapteeni Niko Julin joutui astelemaan vaihtoon jo vartin jälkeen pienen tällin jäljiltä ja Seppo-maalille meni avausottelussa torjunut Tommi Viik. Härmässä Viik ehti pelata kausien 2010-2015 aikana yli sata sarjaottelua. Nähtäväksi jää pääseekö entinen Härmä-kapteeni tolppien väliin tutulla Pullerin tekonurmella.

  Nykyinen Seppo-vahti Tommi Viik Härmän kapteenina kauden 2015 kohtaamisessa

  Sepoilta ei ihan liiaksi ns. omia pelaajia löydy, mutta yhteistyö Hakan kanssa takaa otteluihin riittävästi pelaajia. Omia sopimuspelaajia Sepoilta löytyy kotisivujen pelaajalistauksen mukaan 13 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin verran. Oman mielenkiintonsa huomiseen otteluun tuo Hakan ja Härmän A-nuorten yhteisjoukkue, jolla talvella tapeltiin paikasta A-nuorten SM-sarjaan. Se jäi saavuttamatta, mutta pelit jatkuvat nyt A-nuorten Ykkösessä. Kentällä saatetaankin hyvin nähdä pelaajia, jotka ovat tänä vuonna taistelleet pisteistä joukkuekavereina, mutta nyt pelaavat toisiaan vastaan.

   

  Härmän alkukausi on ollut tahmea ja se näkyy sarjataulukossa. Kaksi ottelua, kaksi tappiota ja nolla tehtyä maalia. Avausottelussa TKT:ta vastaan paikkoja oli mm. neljän läpiajon verran ja kerran kapteeni Pietari Palomäki nikkasi pallon ylärimaan. Kotiavauksessa maalipaikkoja ei saatu samalla tapaa luotua, mutta Palomäki kolautti kerran TP-T:n tolppaa ja mahtui tähänkin otteluun yksi sössitty läpiajo.
     Helpotusta maalinteon tuskaan Härmä sai lauantaina, kun matka Regions Cupissa jatkui neljännelle kierrokselle. Jyväskylässä Viitaniemen tekonurmikentällä pelatussa ottelussa Härmä onnistui maalinteossa kahdesti, kun avausjaksolla pallon pömpeliin laittoi Jonni Thusberg ja ottelun loppuhetkillä onnistui myös kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa edustuksessa pelannut Aaro Forss. Loppulukemat kirjattiin Härmälle 0-2 (0-1).

  Viime kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Härmän kapteenina toimi Jussi Sorri

  Härmän päävalmentaja Matti Hiukka uskoo, että apina joukkueen selästä saadaan karisteltua pois, ennen kuin siitä kasvaa gorilla.
     -Ei ole tarvetta mihinkään isompiin pelillisiin muutoksiin. Jos vilkaisee nimilistaa, niin kyllä siellä on potentiaalia maalintekoon, kunhan vaan sellainen rento ja päättäväinen tekeminen löytyy. Kyllä se kuitenkin harjoituspeleissä on näkynyt se pallollinen pelaaminen, ei se sieltä mihinkään kadonnut ole. Rohkeus pelata pitää vaan löytyä ja saada sitä kautta luotua enemmän maalintekopaikkoja, ”Bägi” toteaa kiteytettynä Härmä-TV:n haastattelussa.

   

  Entä onko Veikkausliigan maalikuninkuudenkin urallaan voittanut Hiukka jo itsekin kohta kentällä jos maalinteko ei ala luistaa?
     -No kyllä tuossa varmaan sitäkin asiaa on mietitty. Se voi olla aika lähellä, että painetaan siitä lisenssin kohdasta enteriä ja valmiina kehiin. No, vitsit vitsinä. Tästä ryhmästä löytyy ne ratkaisijat, että niin syvällä ei uida kuitenkaan.

   

   


  Kotiotteluiden infopaketti katsojalle
  Artikkelin kuvat: Ari Kedonperä

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi