• Otteluennakko JanPa-Härmä

  Kausi vetelee viimeisiään, mutta vielä on kolme ottelua jäljellä. Seuraava niistä pelataan keskiviikkona, kun Härmä matkaa vierasotteluun Turenkiin, jossa vastaan asettuu sarjapaikastaan taisteleva JanPa. Ottelu alkaa Liinalammin kentällä klo 19.

   

  Alkujaan ottelu oli tarkoitus pelata sunnuntaina, mutta seurat yhteistyössä anoivat siirtoa keskiviikolle, joka palveli paremmin molempia joukkueita. Pelipäivän siirto ei ole ainoa asia, joka on sujunut seuroilta hyvässä yhteistyössä, sillä Janakkalan Pallossa pelaa Härmästä lainalla Jonas Ruohomäki, joka nähdään keskiviikkona kentällä. Yleensä lainalla oleva pelaaja ei omaa seuraansa vastaan pelaa, mutta Ruohomäen pelaamattomuuden ei nähty palvelevan ketään, joten ”Pikkutaikuri” pääsee esittelemään osaamistaan Liinalammin sametilla.

   

  Härmässä vuodesta 2010 asti pelannut Ruohomäki on ehtinyt pelata JanPan paidassa tällä kaudella seitsemän ottelua ja iskenyt niissä kolme maalia. Härmän paidassa Ruohomäki ehti ennen lainalle lähtöään esiintyä neljässä sarjaottelussa. Huomista ottelua Jonas odottaa innolla, joskin hieman erikoisin fiiliksin.
     -Kyllähän se tuntuu aika erikoiselta pelata Härmää vastaan. Siellä on porukkaa kenen kanssa tässä nyt seitsemän vuotta pelannut samassa joukkueessa ja nyt yhtäkkiä pelaa niitä vastaan. Hauska se on päästä vääntämään, Jonas toteaa.

   

  Ruohomäen pelipaikka JanPassa on vaihdellut laitapuolustajasta hyökkääjään ja myös keskikentän keskusta on tullut tutuksi.
     -Riippuu huomisesta pelipaikasta, mutta jos oon kärjessä, niin Ijästä (Tommi) vastaan on hieno voittaa pari pääpalloa. Lindroosin Juuson ja Keskitalon Kaarlen kanssa kun on kans pelannut pienestä asti samassa joukkueessa, niin ihan mielellään niidenkin kanssa ottaa vääntöä, Ruohomäki pohtii.

   

  Aika JanPassa on ollut Jonaksen mieleen ja se on vastannut odotuksia.
     -Hyvät fiilikset tästä on jäänyt. Tämä järjestely sopii hyvin tähän elämäntilanteeseen, ettei elämä ole pelkkää futista, mutta sitten on myös tarpeeksi kovatasoisia pelejä, ettei ole vaan potkimista. Peliaikaa on tullut ja maalin makuunkin päässyt kolmesti, Jonas kertoo.

  Huomiseen otteluun Jonas asettaa ennakkosuosikin aseman ns. emoseuralleen Härmälle.
     -Härmähän siihen ennakkosuosikkina lähtee, mutta jos JanPa saa pidettyä pakan tiiviinä ja oman pään puhtaana, niin se olisi jo lähtökohtaisesti hyvä. Sitten kun pääsis iskeen vastaiskuista maalin tai pari ja sitä kautta pisteet, niin ensi kaudellekin olisi paikallisottelut lähempänä, Ruohomäki toteaa ja viittaa tiukkaan putoamistaistoon, jossa jokainen piste on huipputärkeä.

     -On hienoa, että Härmä antaa mahdollisuuden pelata huomenna, vaikka yleensä lainamiehet eivät omaa seuraa vastaan pelaa. Huomenna sitten näkee kannattiko antaa lupa, mutta lupaan olla tuulettamatta maalia, Jonas lisää loppuun naurahtaen.

  27.6. pelattu ottelu PJK:ta vastaan jäi Jonakselle viimeiseksi tämän kauden osalta Härmän pelipaita päällä. Kuva Ari Kedonperä

  JanPa löytyy sarjataulukosta viimeiseltä sijalta maalieron turvin. Kausi on ollut haastava, sillä voittoja on kertynyt vasta kolme ja tasapeleillä pistetiliä on kerrytetty kahden pojon verran. Joukkue on tasapisteissä PJK:n kanssa ja TKT on kerännyt pisteen enemmän, joten jokainen ottelu on JanPalle äärimmäisen tärkeä sarjapaikan kannalta. Maalierovertailussa JanPa jää auttamatta kolmikosta heikoimmaksi, joten sarjanpaikan säilyttämiseen JanPa tarvitsee lisäpisteitä.

   

  Kotikentällä JanPa on ollut vaikeuksissa ja ottanut vasta yhden voiton, kun TKT kaatui Liinalammilla 8.kesäkuuta. Kyseinen ottelu on ainoa, jossa JanPa ylipäätään on ollut johtoasemassa kotikentällään, joten kauden kahteen viimeiseen kotiotteluun JanPa varmasti haluaa esittää parastaan ja pestä kasvojaan uskolliselle kotiyleisölle.

   

  Motivaatioetu menee sarjatilanteen myötä myös JanPalle, mutta kuten viime viikon ottelu osoitti, pystyy Härmä paineettomassa tilassa pelaamaan hyvää jalkapalloa, mikäli vain asenne kentällä on kunnossa. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Härmä ei JanPalle Kaurialassa juurikaan saumoja jättänyt, vaan otti hallitun 3-0 (2-0) -voiton halliten peliä alusta loppuun. Aiempi kohtaaminen toimii varmasti kaiken muun ohella hyvänä lisämotivaattorina JanPalle, sillä kukaan ei halua hävitä samalle joukkueelle kauden kumpaakin ottelua. Vaikka Härmä sarjataulukon puolesta otteluun ennakkosuosikkina lähteekin, niin helppoa iltapuhdetta ei varmasti ole tiedossa.

   

  Härmältä puuttuu ottelusta varmuudella kahdessa edellisottelussa maalinteossa onnistunut Prince Mokuma, jonka korttitili tuli täyteen HJS-ottelun loppuhetkillä. Lisäksi maalivahti Heikki Viitanen puuttuu vahvuudesta, joka ei lyhyellä varoajalla saanut työasioitaan ottelun uudelle ajankohdalle sopivaksi, joten torjuntavastuu jää Eero Viljaselle. Loppukauden ajan Härmän osalta voi jokaisen ottelun alla spekuloida myös toppariosastolla, sillä puhtaita toppareita Härmällä on kauden viimeisiin otteluihin jäljellä vain Tommi Ijäs. HJS-otteluun päävalmentaja Matti Hiukka heitti toppariksi joukkueen tehokkaimman hyökkääjän Pietari Palomäen, mutta nähtäväksi jää luutiiko ”Pietu” taas topparina, vai saako joku muu sauman näyttää kyntensä.


  JanPa – Härmä
  Keskiviikkona 13.9. klo 19 Liinalammi

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi