• Otteluennakko Loiske-Härmä

  Härmä jatkaa Kolmosen otteluitaan huomenna Sääksjärven tekonurmella, jonne se matkaa Loiskeen vieraaksi. Hyvässä vireessä oleva Härmä lähtee jatkamaan tappiottomien otteluiden putkea ja sitä kautta nostamaan sarjasijoitusta.

   

  Härmän tahmea alkukausi on näkynyt sarjasijoituksessa pitkään. Viidennen peliviikon jälkeen Härmä oli peräti putoamisviivan alapuolella, mutta viiden ottelun tappioton putki on nostanut Härmän sarjataulukossa nyt viidennelle sijalle. Matkaa kärkeen on yhdeksän pistettä ja teoriassa Härmällä on mahdollisuus lähteä juhannuksen viettoon sarjakolmosena, mikäli huomenna täydet pisteet Sääksjärveltä lähtee matkaan ja TP-T sekä Ilves/2 menettävät pisteitä omissa otteluissaan. Huominen vastus Loiske on taulukossa kahdeksantena pisteen Härmää perässä.

   

  Loiske aloitti kautensa Härmän tapaan kahdella tappiolla, mutta on sen jälkeen pystynyt ottamaan voittoja tasaiseen tahtiin. Kotikentällään Loiske hävisi kauden avausottelun NoPSille, mutta sen jälkeen kotikentällä tappiot on vältetty. Joukkueen vaarallisuudesta kotikentällä kertoo 19.5. pelattu ottelu HJS:aa vastaan, joka päättyi Loiskeen 1-0 -voittoon.

   

  Loiskeen viiden ottelun kuntopuntariin mahtuu vain yksi tappio, joten huomenna Härmä saa tehdä jälleen täyden päivätyön, jotta pistetili karttuu. Loiskeen kantavia voimia on tällä kaudella ollut kokenut 33-vuotias Tomi Lahtinen, joka on äitynyt kovaan vireeseen. Vastustajan verkko on heilunut kahdeksan kertaa ja sillä maalimäärällä irtoaa Tampereen Kolmosen maalipörssin jaettu ykkössija. Futsal-kentiltäkin tuttu Lahtinen osaa viimeistellä sekä päällä että jalalla, joten miehen kanssa on syytä olla erityisen tarkkana etenkin boksissa, jossa hän on äärimmäisen vaarallinen. Viime kaudet Loiskeen maalintekovastuusta isoa roolia näytellyt Niko Kuhlberg on siirtynyt pelailemaan Seiskaan VehUn riveihin, mutta Lahtinen on astunut Kuhlbergin saappaisiin mainiosti. Tulitukea Lahtiselle on antanut neljällä osumalla 29-vuotias Juho Mäkiniemi. Taitava hyökkäyspään taitaa myös maalinteon ja on esiintynyt edukseen ottelusta toiseen. Kokemusta löytyy myös Kakkosesta kaudelta 2011 FC Kiiston paidasta.

   

  Maalissa torjuntavastuun on kantanut Härmälle tuttu veskari Tuomas Mäkinen, joka pelasi Härmässä kaudella 2012. Loiske on onnistunut pitämään vastustajan nollilla kahdesti. Viime kaudella Loiske päästi 22 ottelussa 61 maalia, mutta tällä kaudella yhdeksässä ottelussa vastustaja on onnistunut 15 kertaa, joten tilastojen valossa Loiskeen puolustuspelaaminen on mennyt askeleen eteenpäin. Osansa siihen on tuonut hyvää kautta pelaava laitapuolustaja Jani Hammar, joka on uurastanut kaikki yhdeksän ottelua isoilla minuuteilla. Topparipari on pysynyt Loiskeella vakiona ja keskuspuolustuksesta ovat vastanneet Tomi Vikman sekä kookas Joel Mattjus, joka on vahvan pääpelaamisen myötä uhka myös kentän toisessa päässä.

   

  Härmä sai edellisessä ottelussa hieman tummia pilviä kokoonpanon ylle, kun tärkeä toppari Aleksi Topinoja joutui jättämään JanPa-ottelun väliin. Alkulämpöihin mies kyllä osallistui, mutta lopulta pelaaminen ei jalkavamman takia ollut mahdollista. Myös väkivahva ja nopea Aaro Forss asteli avausjaksolla pienen reisivamman takia vaihtoon. Kahden tärkeän palasen pelaaminen huomisessa ottelussa on hyvin epävarmaa, mutta tällä kaudella Härmä ei ole yhteen tai kahteen poissaoloon kaatunut ja miehille löytyy pätevät korvaajat. Myös laitapuolustaja Giscard Mosamete on potee jalkavammaa ja prosentit sille, että ”Sisu” kokoonpanossa huomenna nähdään, on pienet.

   

  Härmän tehopörssin kärjessä yhdeksän ottelun jälkeen on kapteeni Pietari Palomäki 3+7 tehoilla. Vaikka maalihanat on välillä ollutkin tukossa, on ”Pietu” ollut silti valtava apu kentällä ottelusta toiseen. Härmän kannalta positiivista JanPa-ottelussa oli myös viime kausien maalitykin Juuso Lindroosin onnistuminen. Joulukuussa futsal-parketilla tullut polvivamma vesitti ”Linkun” talvikauden ja ihan sitä samaa Lindroosia ei vielä tällä kaudella ole nähty mitä aiempina vuosina, mutta ottelu ottelulta mennään koko ajan oikeaan suuntaan. Keskikentän keskustassa avauksen paikkaa ovat tiukasti pitäneet Joni Lindroos & Valtteri Kaarna, jotka pelaavat ottelusta toiseen kovalla tasolla. Kaksikkoa ei ole pidellyt kentällä viimeisen kuukauden aikana mikään ja homma on rullanut. Alakerta on toiminut loistavasti, josta osoituksena neljään edelliseen otteluun kolme nollapeliä.

   

  Viimeisenä lukkona on häärinyt 1996 syntynyt Eero Viljanen, joka on osoittanut kuluneen kauden aikana taitonsa ja on ottanut vahvasti ykköstorjujan paikan itselleen. Viljanen itse antaa tunnustusta puolustuslinjalle.
     -Vaikea alku oli kaudelle, mutta nyt on alkanut kulkemaan koko ajan paremmin. Alettu tekemään maaleja, mikä oli alkukaudesta suuri ongelma meille ja nolla alkanut pysymään omassa päässä. Puolustus on suurin syypää siihen, etenkin topparipari Tommi (Ijäs) ja Allu (Topinoja). Ne on hoitanut käytännössä katsoen kaikki pallot, mitä meidän päähän on tullut. Ei ole itse joutunut paljon torjumaan palloa. HJS-pelissä se yks tärkeä, mutta muuten ei ole ollut mitään hätää, Eero kertoo
   


  Aleksi Topinoja palasi Härmän takalinjoille toukokuun lopussa ja on ollut itse varmuus


  Härmän maalivahdeilla on ollut tällä kaudella viime vuosiin verrattuna hieman erilaiset oltavat, kun Kari Järvinen tuli Härmän maalivahtivalmentajaksi. Siitä on ollut iso hyöty koko veskarikolmikolle.
     -Joku kun on ohjaamassa, niin se on erilaista ja kivempaa. Saadaan aikaa omille jutuille ja jos jossain on selvästi kehitettävää, niin niihin asioihin voi treenien aikana paneutua. Kari on tehnyt joka kotipelistä muistiinpanot ja antanut aina pelin jälkeen tarkan palautteen ottelusta. Tilanteita kun ei välttämättä itse muista ysikymppisen jälkeen, niin palautteesta saa hyvin selville mitä on tullut tehtyä oikein ja mitä väärin. Positiivinen lisä ollut ehdottomasti, Eero kehaisee.

   

  Laadukkaan maalivahtivalmennuksen lisäksi iso kehittäjä on tietenkin itse pelaaminen. Täksi kaudeksi junioripeleistä yli kasvanut Viljanen on tyytyväinen siihen, että on kyennyt ottamaan torjuntavastuuta itselleen.
     -Miesten pelit on aina erilaisia mitä junnupelit. Nyt kun on saanu pelejä alle, niin siinä tulee koko ajan paremmaksi ja varmemmaksi. Pari hyvää peliä kun on saanut alle, niin saa itsevarmuutta pelaamiseen. Pelaamisen kautta sitä kuitenkin eniten kehittyy jalkapalloilijana, Eero toteaa.  Juuso Lindros on pitänyt Loiskeen puolustuksen viime kausina kiireisenä
   

  Viime vuosina Härmä ja Loiske on pelannut äärimmäisen tasaisia otteluita. Härmän Kolmoseen paluun jälkeen 2014 keskinäisiä otteluita on kertynyt kuusi, joista Loiske on voittanut yhden, Härmä kaksi ja loput kolme on pelattu tasan. Viime kaudella joukkueet pelasivat kauden avausottelun Pullerin tekonurmella ja siitä lopputulemana oli pistejako 1-1 (0-1) -lukemin. Sääksjärveltä Härmä kuitenkin onnistui hakemaan pisteet loppuhetkien maalilla 0-1 (0-0). Kummatkin maalit Loisketta vastaan laukoi viime kaudella Ahmed Mohammed.
     Kaudella 2015 kevätkierroksella pisteet jaettiin Sääksjärvellä 2-2 (1-2), mutta Kaurialassa Härmä oli vahvempi 2-1 (1-0) -lukemin. Kaudella 2015 kummassakin ottelussa maalinteossa onnistui Lindroosin veljekset, Joni ensimmäisessä ja Juuso jälkimmäisessä.
     Veskari Viljanen uskoo, että huomennakin mennään tiukan kaavan kautta.
     -Varmasti tiukka peli tulossa, kun joudutaan vääntämään siellä niiden pikkusella tekonurmella. Toiveissa alkuun on nopea maali, ettei tule väkinäistä puurtamista hyökkäyspeliin, kun ne varmaan sumputtaa aika kovaa alhaalla. Ne voitti HJS:nkin siellä, ettei tää mikään helppo peli tule meillekään olemaan, Viljanen muistuttaa.

   

  Loiske viisi viimeistä 3-1-1 10:6 10p
  Ti 13.06. TKT – Loiske 1-4 (0-3) | Tomi Lahtinen(2), Juho Mäkiniemi(2)
  La 10.06. Loiske – PJK 2-2 (1-0) | Mäkiniemi, Lahtinen
  To 01.06. TP-T – Loiske 2-0 (1-0)
  Pe 26.05. JanPa – Loiske 1-3 (1-1) | Lahtinen, Joel Mattjus, Iiro Riponiemi
  Pe 19.05. Loiske – HJS 1-0 (1-0) | Lahtinen
  Härmä viisi viimeistä 3-2-0 14:5 11p
  Pe 16.06. Härmä – JanPa 3-0 (2-0) | Juuso Lindroos, Pietari Palomäki(2)
  Pe 09.06. HJS – Härmä 0-2 (0-1) | Jonni Thusberg, Leevi Saikkonen
  To 01.06. Härmä – I-Kissat 2-2 (1-1) | Oma Maali, Aaro Forss
  Ti 23.05. TPV/2 – Härmä 0-4 (0-1) | Palomäki, Forss, Thusberg, Oma Maali
  Ke 17.05. Härmä – Ilves/2 3-3 (1-2) | Forss, Joni Lindroos, Thusberg
  Edelliset keskinäiset
  21.7.2016 Loiske – Härmä 0-1 (0-0)
  13.4.2016 Härmä – Loiske 1-1 (0-1)
  21.7.2015 Härmä – Loiske 2-1 (1-0)
  24.4.2015 Loiske – Härmä 2-2 (1-2)
  14.8.2014 Härmä – Loiske 2-2 (0-2)
  16.5.2014 Loiske – Härmä 1-0 (1-0)

   

  Ottelun kulkua voit seurata Härmän Twitterissä

  Kuvat Ari Kedonperä

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi