• Otteluennakko NoPS-Härmä

  Härmän kauden neljäs sarjapeli pelataan huomenna Menkalan tekonurmikentällä Nokialla, jossa isäntäjoukkueena toimii kolmen kierroksen jälkeen sarjan piikkipaikkaa pitävä NoPS. Ottelu alkaa klo 19.00

   

  NoPSin alkukausi on sujunut loistavasti. Kolmen ottelun jälkeen pistesarake näyttää yhdeksää eli jokainen ottelu on päättynyt nokialaisten voittoon. NoPS aloitti kautensa Loiskeen vieraana, josta irtosi 1-2 (0-1) voitto. Kotiavauksessa jalkoihin jätettiin PJK tylysti 4-0 (1-0) ja viime viikolla vierasottelu TKT:ta vastaan päättyi samoihin numeroihin. Kolmen ottelun jälkeen NoPS on iskenyt kymmenen maalia ja omissa on soinut vain kerran, kun avausottelussa Juho Mäkiniemi onnistui yllättämään Manu Kiljusen.
     Kiljunen on vartioinut NoPSin maalia kaikissa kolmessa ottelussa ja ollut viimeinen lukko NoPSin pitävässä puolustuksessa. Hyökkäyspäässä kolmeen otteluun kolme maalia ovat onnistuneet iskemään Joona-Petteri Valkama ja Pekka Äijälä, jotka ovat tuttuja nimiä NoPSin maalintekijäluettelossa. Viime kaudella kyseinen kaksikko miehitti nokialaisten maalipörssin kahta ensimmäistä sijaa, Äijälä yhdeksällä maalilla ja Valkama toisena seitsemällä. Tämän kauden loput neljä maalia on kirjattu Jaakko Ahokkaalle(2), Jesse Kuusistolle ja Daniel Opokulle.

   

  Härmä on toistaiseksi tehnyt sarjassa vasta yhden maalin, joka syntyi kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä viime torstain kotiottelussa PS-44:ää vastaan. Vapauttavan kauden avausmaalin laukoi tyylillä sisään Antti Tapola. Härmän kausi alkoi kahdella tappiolla, jonka jälkeen voittotili saatiin auki, mutta aikaisempiin kausiin poiketen yksi suurimmista eroista kentällä on ollut joukkueen puolustuspelaaminen.
     Härmän kaikissa sarjaotteluissa torjunut Eero Viljanen on joutunut kaivamaan pallon selkänsä takaa kolmesti, mutta kun joukkueen maalinteko on takunnut, ei hyvä puolustuspelaaminenkaan ole auttanut pistetilin kartuttamisessa. Jos vertailukohtana käyttää viime kautta, niin kolmen kierroksen jälkeen vastustaja oli ehtinyt osua Härmän maaliin yhdeksän kertaa. Kolmen pelin otannalla voi siis todeta, että eteenpäin on menty.

   

  Härmän ja NoPSin välisissä otteluissa kotivoitot ovat olleet lähihistoriassa kiven alla. Edellisen kerran kotijoukkue on korjannut täyden pistepotin 17.6.2010, jolloin Härmä kaatoi NoPSin 3-1 (2-0) Aaro Forssin kahdella ja Ukri Soirilan yhdellä maalilla. Sen jälkeen seuraavat yhdeksän 2010-luvun kohtaamista on päättynyt joko pistejakoon tai vierasvoittoon.
     Viime kaudella joukkueet eivät saaneet selvyyttä paremmuudesta keskinäisissä otteluissa. Nokialla 6.5. pelattu ottelu päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen 3-3 (1-0) -pistejakoon. NoPS siirtyi lisäajan alussa 3-2 johtoon, mutta Tatu Mäkelä toi Härmän vielä tasoihin. Kahdesta muusta maalista vastasivat Antti Tapola ja Joni Lindroos.
     Härmän isännöimä ottelu päättyi myös tasapeliin. Maalittoman avausjakson jälkeen kumpikin osui toisella jaksolla kahdesti ja peli päättyi 2-2 (0-0). Tapola oli maalinteossa myös Kaurialassa ja toisenkin osuman iski Lindroos, mutta tällä kertaa Juuso Lindroos.

   

  Kauden avausmaalin Härmälle iskenyt Tapola on onnistunut NoPSia vastaan hyvin ja kaudella 2014 miehen uran ensimmäinen maali Härmän paidassa syntyi niin ikään NoPSia vastaan. Mistä miehen hyvät otteet NoPSia vastaan johtuu?
     -En tiedä mikähän siihen olis selitykseks. Jotenkin niitä vastaan on helppo pelata, sopii mun pelityylille. Jotenkin ne paikat avautuu aika herkästi, Tapola miettii.

   

  Huomisesta ottelusta maalinsylkijä odottaa tiukkaa ottelua, joka päättyy Härmän kannalta onnellisesti.
     -Tosi tiukkaa vääntöö odotettavissa. Totta kai lähdetään täysillä pelaamaan ja nöyrinä töitä tekemään, mutta kyllä mä uskon, että ollaan sen verran motivoituneempia ja tehdään duunia sen verran, että saadaan ne kolme pistettä. Se on selkeä homma, mitä mennään huomenna tekemään. Se on mukava pelata, kun äijät pelaa hyvin. Etenkin viime pelin eka puoliaika, siel äijät paino duunia ihan erilaisella asenteella mitä aikasemmissa peleissä. Jännitys on kadonnut, Tapola kertoo.

   

  NoPSin vahva alkukausi ei aiheuta Tapolan pääkopassa puristusta.
     -Ei tässä sarjassa yksikään joukkue jännitä. Kaikki on voitettavissa, toteaa Tapola, joka tosin on luonteeltaankin jo sellainen ihminen, joka ei tunnu stressaavan tai jännittävän yhtään mitään.

  Antti Tapola on ollut viime vuosina piikki NoPSin lihassa. Kuva Ari Kedonperä
   

  Joukkueen terveystilanne on hyvä, vaikkakin myös jobinpostia tuli viime viikolla, kun puolustaja Juuso Kemppainen joutui telakalle jalkavamman takia. Lisäksi sivussa ovat vielä pitkään niin ikään jalkavammoja potevat Iiro Lintula ja Juho Nordström. Edellisen kerran Härmä on Nokialla hävinnyt sarjaottelun kaudella 2008 ja tätä putkea jatkamaan lähtee terve ja nälkäinen härmäläislauma.

   

  Mikäli matkustaminen Nokialle Härmää kannustamaan on huomenna ylitsepääsemätön este, kannattaa suunnata Pullerille, sillä siellä alkaa samaan aikaan klo 19.00 tämän kauden ensimmäinen Hämeen paikallisvääntö, kun HJS ja JanPa iskevät yhteen. Härmä joutuu ensimmäistä paikallisottelua odottelemaan vielä kuukauden päivät, mutta 9.kesäkuuta on paikallisherkkua tarjolla myös Härmälle. Sitä odotellessa paikallisen jalkapalloväen kannattaa käyttää huominen tilaisuus hyväksi, sillä futis on parasta paikan päällä.

   

  NoPS – Härmä

  Perjantaina 12.05.
  Menkala tekonurmi klo 19:00

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi