• Otteluraportti Härmä-Ilves2 3-3 (1-2)

Härmän ja Ilves/2:n tarjoaman keskiviikkoillan ottelun viihdearvo nousee hyvin lähelle kymppiä. Yleisö sai todistaa 94 minuuttia vauhdikasta ottelua, jossa riitti maalipaikkoja ja myös maaleja nähtiin. Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kolmesti ja näin pisteet jaettiin.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin heti alkuvihellyksestä lähtien ja tempo pysyi kovana läpi ottelun muutamaa hengähdystaukoa lukuun ottamatta. Ensimmäisen kerran maalintekoa kunnolla pääsi yrittämään vieraat, mutta kauden ensimmäisen Kolmosen ottelunsa torjunut Heikki Viitanen torjui hienosti jalalla boksista lähteneen laukauksen neljän minuutin jälkeen.
    Seitsemännellä minuutilla Joni Lindroos oli vahvempi keskikentän kamppailussa, jonka jälkeen miehen jalasta lähti hyvä pystysyöttö linjan taakse rynnänneelle Pietari Palomäelle, mutta kapteenin käsittämätön epäonni jatkuu. Laukaus kovasta vauhdista lähti hyvin, mutta Härmän ja etenkin Palomäen itsensä epäonneksi se kolahti vain oikeaan tolppaan. Palomäki on tällä kaudella ehtinyt kolisuttelemaan maalin karmeja jo ihan riittämiin.
       Kymmenen minuutin jälkeen Ilves/2 alkoi pitämään enemmän palloa hallussa ja pyrki luomaan tilanteita nopealla syöttöpelillä. Härmä juoksi pallon perässä, mutta riiston jälkeen lähdettiin nopeasti ylöspäin. Vartin jälkeen Härmä oli päästä hyödyntämään yhden näistä tilanteista, mutta Leevi Saikkosta päästiin häiritsemään boksissa ratkaisevan verran ja veto jäi puolittaiseksi. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Palomäki, mutta vierasvahti reagoi nopeasti ja pääsi peittämään riittävästi niin, että Palomäen nosto ei maaliin sujahtanut.
       Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Ilves/2 tuli jälleen. Pallo pelattiin hienosti boksiin, josta lähti lopulta vaarallinen laukaus. Se painui jo ohi vastaantulleen Viitasen, mutta toppari Jussi Sorri oli ehtinyt maaliviivalle ja onnistui päästä raajoineen laukauksen eteen.

Avausmaali nähtiin 23'minuutilla. Härmä menetti pallon keskikentän pohjalla ja vieraat käyttivät tilaisuutensa armotta hyväksi. Pallo pelattiin nopeasti Miska Rautiolalle, joka tarjoili kauniin ulkosyrjänoston linjan taakse Juho Heikkiselle ja tämä ei paikastaan erehtynyt, 0-1. Tilanne oli malliesimerkki Ilveksen nopeasta hyökkäyspelaamisesta, jonka kanssa Härmä sai olla alati hereillä.
       Maalin jälkeen Ilves/2 piti pelin kontrollin itsellään ja viitisen minuuttia myöhemmin nähtiin illan toinen maali. Elias Kuusela pääsi syystä tai toisesta nousemaan vapaasti keskiviivalta aina boksin rajoille asti. Avausmaalin syöttänyt Rautiola oli hakenut itsensä oikealle vapaaksi ja Kuuselan hallittu syöttö löysi perille, jonka jälkeen Rautiolan laukaus ei jättänyt Viitaselle mahdollisuuksia torjuntaan, 0-2.
       Toisen maalin jälkeen mentiin hetki rauhallisempaan tahtiin. Härmän peli oli muutaman minuutin hieman aneemisempaa, mutta sen jälkeen vihreäpaidat heräsivät jälleen taistelemaan. Avausjakson viimeinen vartti mentiinkin Härmän komennossa ja taistelu palkittiin juuri ennen taukovihellystä kavennuksen muodossa. Jonni Thusberg linkosi pitkän sivurajaheiton boksiin, jonka Tommi Ijäs jatkoi päällään keskisektorille. Siitä muodostui maalin eteen järkyttävä härdelli, kun Härmä koitti runnoa palloa sisään ja Ilves/2 putsata sitä pois. Sirkuksen päätteeksi Palomäki onnistui törkkäämään pallon Aaro Forssille, jonka nopea jalan heilautus lähetti pallon oikeaan alanurkkaan, 1-2. Tärkeä pukukoppimaali.

Leevi Saikkonen juoksukilpailussa

Toiselle jaksolle lähdettäessä oli selvää, että ottelussa voi käydä vielä miten tahansa. Härmä teki tauolla kolme vaihtoa, joiden myötä kentälle tuli lisää virtaa. Keskikentän keskustassa Prince Mokuma otti Juuso Lindroosin paikan. Oikealla laidalla avausjakson viilettänyt Antti Tapola korvattiin Joona Tuunaisella, joka meni laitapuolustajan paikalle ja siellä avausjakson pelannut Jonni Thusberg nousi pykälän ylemmäksi. Vasemmaksi laitapuolustajaksi Kaarle Keskitalon tilalle tuli Vilppu Leinonen.
       Härmä ottikin pelin haltuun heti toisen jakson alusta. Vihreäpaidat voittivat järjestäen kaksinkamppailut ja oli huomattavasti nälkäisempi joukkue kentällä. Painetta luotiin jatkuvalla syötöllä Ilveksen kenttäpäätyyn. 56'minuutilla Palomäki löysi upealla määrämittaisella syötöllä ylöspäin spurtanneen Forssin, mutta vielä palloa ei puolittaisen läpiajon päätteeksi sisään saatu.
       58'minuutilla Härmä tuli jälleen, tällä kertaa vasemmalta. Leevi Saikkonen ajoi boksiin, jossa Samuli Järvinen pysäytti miehen rikkeen arvoisesti. Järviselle keltainen kortti ja Härmälle rangaistuspotku, jonka Joni Lindroos upotti vasempaan alakulmaan. Juuso Tuominen oli vedossa hyvin mukana, mutta laukaus oli riittävän kova ja Härmä tasoitti ottelun 2-2:een.
       Lisää nähtiin vain kahta minuuttia myöhemmin. Härmän erikoistilanteista vastannut Joni Lindroos lähetti keskialueen vapaapotkun boksiin, josta Jonni Thusberg puski pallon äärimmäisen kauniisti vaikeasta asennosta sisään. Pusku lähti selkä maalia kohden ja se onnistui täydellisesti, jonka myötä Härmä siirtyi pikavauhtia 3-2 johtoon.

Joni Lindroos toi Härmän rankkarista tasoihin ja vain hetkeä myöhemmin Jonni Thusberg puski tyylillä Härmän johtoon vaikeasta asennosta.

Johtomaalin jälkeen Härmän suurin painostus jäi taakse ja Ilves/2 alkoi jälleen alun tyyliin ottamaan pallonhallintaa itselleen. Ensimmäinen vaaranpaikka syntyi 66'minuutilla, kun Juho Heikkinen pääsi yrittämään vapaapotkusta 16:n rajalta, mutta laukaus kilpistyi muurimiehen päähän.
       Toisella jaksolla Härmä puolusti tiiviimmin ja Ilveksen hyökkäyskaruselli ei enää ihan samalla teholla päässyt pyörimään, vaikka hyvin se rullasikin. Paikkoja siunaantui myös Härmälle terävistä vastaiskuista. Yksi niistä nähtiin 70'minuutilla, kun vahvan ottelun pelannut Joni Lindroos riisti jälleen pallon keskikentän pohjalla ja lähetti todellisen kaunokaisen korkealla olleen linjan yli Palomäelle. Tarina oli kuitenkin tuttu, maalivahti torjuu ja Palomäen tuska sai jatkoa.
       Lohduttavaa on se, että maalipaikoille Palomäki on onnistunut hakeutumaan ensimmäisessä viidessä pelissä päälle kymmenen kertaa. Ensimmäisen onnistumisen jälkeen on odotettavissa, että jälki tulee olemaan tuhoisaa, sillä maalipaikkoja Palomäelle siunaantuu varmasti jatkossakin, mutta ensin harteilla seisova gorilla pitää saada karistettua pois.
       78'minuutilla tasoitus on jälleen lähellä, kun keltapaita saa nostettua pallon yli Heikki Viitasen, mutta tällä kertaa pelastavana enkelinä toimi Tommi Ijäs, joka putsasi pallon kulmaksi kymmenisen senttiä ennen maaliviivaa. Mitä lähemmäksi ottelu eteni loppua, sitä kovemmin Ilves/2 painoi päälle ja lopulta se palkittiin. Härmän turhan pallonmenetyksen jälkeen vieraat tulivat ryminällä boksiin ja Sorrin liukutaklaus myöhästyi sen ratkaisevan sekunnin sadasosan verran. Kaveri nurin, pallo pilkulle ja siitä Juho Heikkinen upotti pallon vuorenvarmasti sisään, 3-3.

Kumpikaan ei kuitenkaan tuntunut tyytyvän pistejakoon. Välittömästi aloituksesta Härmä lähti voitonkiilto silmissä painamaan hyökkäystä vieraiden päähän. Hyvän hyökkäyksen päätteeksi Palomäki tarjoili Thusbergille avopaikan, mutta Tuominen ehti laukauksen tielle. Myös Ilveksellä oli sama voitonkiilto silmissä ja torjunnan jälkeen mentiin välittömästi toiseen päähän, jossa oli Viitasen vuoro esittää parastaan. Lisäaika oli avointa peliä ja viimeinen paikka avautui vielä neljännellä minuutilla vieraille. Ilves/2 pääsi vielä läpiajoon vahvasti paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta, mutta lippu ei koskaan noussut. Viitanen tuli maaliltaan kauas vastaan ja onnistui jalallaan törkkäämään palloa kauemmaksi. Se ajautui kuitenkin suoraan keltapaidalle, mutta vasurin nosto kohti tyhjää maalia painui kuitenkin yli. Näin pisteet jaettiin 3-3 (1-2) -lukemin