• Otteluraportti Härmä-JanPa 3-0 (2-0)

Härmä jatkoi voitokasta kulkua paikallisotteluiden osalta ja kaatoi JanPan Kaurialassa 3-0 (2-0) -lukemin. Ottelu pysyi Härmän kontrollissa hienosti alusta loppuun, vaikka peli toisella jaksolla parin maalin johtoasemassa hieman lässähtikin. Maaleista vastasivat Juuso Lindroos ja kahdesti Pietari Palomäki.

Ottelun ensimmäinen potentiaalinen maalipaikka avautui kuudennella minuutilla Aaro Forssille, mutta laukaus boksin rajoilta painui voimalla himppusen yli. Härmä piti alusta asti aktiivisemmin palloa ja JanPa oli pakotettu puolustusasemiin. JanPa sai ensimmäisen kerran painetta Härmän maalille 12'minuutilla kulmapotkujen muodossa, joista vastasi Aleksi Ahde. Härmä selvitti kuitenkin laadukkaat pallot ja jälkimmäisestä Härmä pääsi iskemään nopeasti vastaan, jonka myötä nostettiin myös ottelun ensimmäinen varoitus. Pallo pelattiin Forssille, joka olisi painellut läpiajoon, mutta JanPa-kapteeni Markus Paloposki ehti viime hetkillä rikkoa Aaroa. Seuranneen vaparin noin 30 metristä laukoi Valtteri Kaarna oikealta sivuverkkoa nuollen ohi.

Seuraavat paikat Härmä sai luotua tovia myöhemmin. 18'minuutilla Leevi Saikkonen laukoi terävästi matalan laukauksen 16:n rajoilta, mutta JanPa-vahti Jani Hanninen esitti loistavan torjunnan. Minuuttia myöhemmin Härmä sahasi JanPan puolustuksen kauniisti auki vasemmalta ja lopulta pallo pelattiin Saikkoselle, mutta laukaus läheltä painui vasemmalta ohi.

Ensimmäisen vaihdon Härmä joutui suorittamaan jo 25'minuutin jälkeen, kun Forssin reisi rupesi kirrailemaan. Kärkeen Pietari Palomäen kaveriksi tuli Juuso Lindroos, joka sai kunnian avata maalihanat seitsemää minuuttia myöhemmin. Saikkonen toimitti pallon boksiin, josta Palomäki pääsi yrittämään. Osuma palloon oli räkäinen, mutta pallo ajautui suoraan Lindroosin juoksulinjalle ja ”Linkku” pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä pallon voimalla kuudesta metristä sisään. Siinä ei jätetty Hanniselle mitään mahdollisuuksia ja Härmä 1-0 johtoon.

Avausjaksoon mahtui Hanniselta vielä yksi loistelias torjunta, joka nähtiin 37'minuutilla. Oikeana laitapuolustajana pelannut Prince Mokuma lähetti fantastisen pallon boksiin, josta Palomäki pääsi ohjaamaan suoraan ilmasta, mutta Hanninen väläytteli refleksejään ja torjui läheltä tulleen ohjurin kulmapotkuksi.

Ensimmäisen puoliajan varsinainen peliaika oli juuri täyttymässä, kun Härmä teki illan toisen. Juuso Lindroos vapautti Palomäen määrämittaisella läpiajoon ja tällä kertaa Palomäki oli Herra Kliininen, eikä jättänyt saumoja Hanniselle. Pallo varmasti alakulmaan ja näin yleisö pääsi tuulettamaan kapteenin ensimmäistä maalia Kaurialassa.

Avausjaksolla yllättävänkin aneeminen ollut JanPa nosti liikettään ja nosti tekemisen tasoa selvästi. Härmä ei liikettä lisännyt, vaan tyytyi kahden maalin johtoasemassa rauhalliseen suorittamiseen ilman turhia paineita. Maalipaikoilla ei ensimmäisen vartin aikana juhlittu ja JanPankin jalka alkoi hiipumaan, joten ottelu ei enää toisella jaksolla ihmeitä yleisölle tarjonnut, jota oli paikalla perjantaina 342 silmäparia.

Muutama läheltä-piti tilanne nähtiin rapean tunnin pelin jälkeen ja ne Härmä loi kulmapotkuista. Ensin Tommi Ijäs pääsi puskemaan voimalla, mutta Hanninen esitti jälleen kerran parastaan ja pallo vietiin uudestaan kulmalipulle. Joni Lindroosin antama kulma kolahti tällä kertaa suoraan takatolppaan, josta pallo kimposi pilkkua kohden, mutta Härmä ei onnistunut tätä hyödyntämään.

Härmän kolmas maali oli komea ja se viimeistään katkaisi JanPan yrittämisen 73'minuutilla. Jonni Thusberg tuli oikealta laidaltaan laitapuolustaja Tommi Lintilän ohi, joka ei enää väsyneenä pysynyt lainkaan Thusbergin perässä. Jonnilla oli tilaa ja aikaa mukavasti nousta boksiin ja näin mies myös teki, jonka jälkeen tarjoili pallon takaviistoon Palomäelle ja Pietu sai nautiskella illan toisensa.

Loppuhetkillä pallo kävi myös Härmän kehikoissa, kun Ahteen kulma kolahti eturistikkoon. Härmän maalivahti Eero Viljanen oli tilanteessa hyvin mukana ja kun pallo kimposi ristikosta Härmän kannalta suotuisille vesille, niin tilanteesta ei vaaraa syntynyt. Sen jälkeen soikin pilli ja Härmä pääsi juhlimaan toista derbyvoittoa viikon sisään.

Kova avausjakso siivitti Härmän lopulta varmaan voittoon ja etenkin avausjakso kerää kiitosta päävalmentaja Matti Hiukalta.
       -Pelasimme kauden parastamme ensimmäisen nelivitosen. Ainoastaan tehottomuudesta annan pelaajille pienen miinuksen, mutta muuten olen todella tyytyväinen. Meillä on kova viikko takana, kolme peliä ja kolme voittoa. Luottavaisin mielin menemme eteenpäin ja koitamme kuroa alkukaudesta antamaamme etumatkaa kärkeen kiinni, ”Bägi” kertoo.

JanPan päävalmentaja Jari Tiitta myönsi Hämeen Sanomille Härmän paremmuuden.
       -Ei jäänyt jossiteltavaa. Hyökkäyspelimme oli todella surkeaa ja myös erikoistilanteissa olimme luokattoman vaarattomia. Asennepuolellakin on nyt toivomisen varaa, siinä emme saisi antaa tuumaakaan periksi. Poissaoloja on edelleen, emmekä tunnu saavan parasta miehistöämme kentälle samaan aikaan. Toinen jakso oli meiltä kuitenkin jo hieman parempi, lähinnä Kalle Aaltosen kentälle tuoman pallollisen varmuuden myötä, Tiitta pohdiskeli.

Kumpikin joukkue joutui tekemään alkulämpöjen loppupuolella vaihdon avauskokoonpanoon. JanPalla vaihtui maalivahti, kun sairastellut Ari Takala ei ollut pelikuntoinen, joten Jani Hanninen hyppäsi tolppien väliin. Härmältä vaihtui toppari, kun Jussi Sorri otti Aleksi Topinojan paikan vartti ennen ottelun alkua. Sorri ei kokeneena kettuna vaihdosta hätkähtänyt, vaan pelasi miehekkään ottelun Ijäksen rinnalla ja JanPan vaarallinen kärkimies Eero Jortikka jätettiin tyystin pimentoon.
       Laidoilla Saikkonen ja Thusberg pitivät kiireisinä JanPan laitapuolustajat, jotka varmasti ottelun jälkeen tunsivat juosseensa. Keskikentän keskustassa Joni Lindroos ja Valtteri Kaarna pelasivat jälleen vahvan ottelun ja tuntuu, että kaksikko parantaa otteitaan jatkuvasti niin yksilö-, pari- kuin joukkuetyöskentelyn tasolla.
       Yksi iso vahvuus viime aikoina on ollut myös vaihtomiesten esiinmarssi. Pitkästä aikaa Härmä on ollut tilanteessa, että vaihdot eivät sotke peliä, vaan tuovat siihen lisää ulottuvuutta. Se kertoo osaltaan myös siitä, että joukkue on sisäistänyt pelitavan ja jokainen ymmärtää, mitä omalta pelipaikalta kentällä odotetaan. Jokainen penkiltä kentälle hyppäävä pelaa järjestäen hyvin ja aiheuttaa osaltaan varmasti positiivista päänvaivaa jatkossakin Hiukalle peluutuksen suhteen.

Härmän avaus

Eero Viljanen ; Kaarle Keskitalo - Tommi Ijäs - Jussi Sorri - Prince Mokuma ; Leevi Saikkonen - Joni Lindroos - Valtteri Kaarna - Jonni Thusberg ; Pietari Palomäki - Aaro Forss

Härmän vaihtopenkki

Heikki Viitanen(mv), Vilppu Leinonen, Juuso Lindroos, Joona Tuunainen, Jonas Ruohomäki & Santeri Stenius.

Härmän vaihdot

26min Aaro Forss vaihtoon – Juuso Lindroos kentälle
    72min Joni Lindroos vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle

77min Leevi Saikkonen vaihtoon – Jonas Ruohomäki kentälle
    85min Kaarle Keskitalo vaihtoon – Vilppu Leinonen kentälle
    85min Juuso Lindroos vaihtoon – Santeri Stenius kentälle

Ottelun maalit

32min 1-0 Juuso Lindroos (Pietari Palomäki)
    45min 2-0 Pietari Palomäki (Juuso Lindroos)
    73min 3-0 Pietari Palomäki (Jonni Thusberg)

Ottelun varoitukset

14min Markus Paloposki, JanPa (A)
    39min Tommi Lintilä, JanPa (A)
    70min Joni Lindroos, Härmä (D)