• Otteluraportti Härmä-PS-44 2-1 (1-1)

Härmä pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Kaurialan Pyhätössä ja avasi samalla voittotilinsä tämän kauden Kolmosessa. Vastakkain oli kaksi joukkuetta, joiden kummankin voittosarake ennen keskiviikon ottelua näytti pyöreää nollaa. Illan päätteeksi Härmän tuska helpotti ja Pallo-Sepot jatkaa edelleen avausvoittonsa metsästystä.

Härmä sai otteluun käyttöönsä Jussi Ojalan, jonka alkukausi meni Turussa opiskellessa. Tälle viikolle Ojala kuitenkin palasi Hämeenlinnaan ja ehti vetää Härmän kanssa parit treenit ennen ottelua. Ojala istutettiin kymppipaikalle ja miehen panos näkyi hyökkäyspäässä välittömästi.
       Avausjaksolla Pallo-Sepot oli lievästi niskan päällä, mutta ei Härmällä hätää ollut. Avausmaali syntyi 29'minuutilla, kun Härmä menetti pallon turhaan keskikentällä ja lopulta Eric Bullock tinttasi vieraat johtoon. Takaiskun jälkeen Härmä nosti tasoaan ja lopulta työnteko palkittiin minuuttia ennen taukovihellystä. Vasemmalta laidaltaan väkevästi boksiin noussut Joona Tuunainen löysi Jussi Ojalan, joka laukoi pallon kauniisti vasurillaan etunurkasta sisään.

Jussi Ojala pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja kuului heti Härmän parhaimmistoon.

Toisella jaksolla Härmä oli kentällä parempi joukkue. Voittomaalin laukoi lopulta 76'minuutilla vain kahta minuuttia aiemmin kentälle tullut Ersin Ramadani, jolle maali oli uran ensimmäinen Kolmosessa. Tilanne syntyi Härmän hyvästä hyökkäyksestä, jonka päätteeksi Ramadani pääsi tuikkaamaan boksista pallon alakulmaan ohi Seppo-vahti Niko Julinin. Lopussa Sepoilla oli paikkansa tasoittaa kulmapotkuista, mutta ne Härmä selvitti ongelmitta. Härmälläkin oli omat paikkansa iskeä niitä kuuluisia nauloja arkkuun, mutta hyökkäyspään hätäilyt veivät lisämaalit.

Jussi Sorri elementissään

Kokonaisuudessaan Härmän peli oli jo paljon parempaa, mutta syöttötyöskentely jätti jälleen paikoin toivomisen varaa. Oman osansa harhasyöttöihin toi Kaurialan kenttä, joka ei vielä ihan samettisessa kunnossa ollut. Jussi Ojalan tulo rauhoitti hyökkäyspään pelaamista selkeästi ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella Härmä pystyi pitämään pitkiäkin aikoja palloa hyökkäysalueella. Puolustuslinja pelasi jämäkästi toppari Tatu Mäkelän johdolla ja maalissa ensimmäisen kerran avauksessa pelannut Tommi Vainio näytti, että ansaitsee peliaikaa jatkossakin. Ennen kaikkea Härmän asenne oli hyvä läpi ottelun ja voittoa voi pitää ansaittuna.

Tommi Vainio pelasi varman ottelun

-Kyllä tänään tiedostettiin voiton tärkeys. Pelimme oli edelleen pallollisena hieman tahmeaa, mutta heikkokuntoisella nurmella pitää pelata suoraviivaisesti. Puolustimme kuitenkin jo paremmin ja siihen, yhdessä kolmen pisteen kanssa, olen tyytyväinen, jutteli helpottunut Härmän päävalmentaja Kari Lindholm ottelun jälkeen.

– Kahdet treenit vedin ennen peliä, mutta kopissa on paljon tuttuja poikia, joten helppo oli tulla mukaan. Tänään sain kiitettävästi palloja toppareilta ja pelaaminen maistui hyvältä. Treeneissä olen aistinut hieman aneemisuutta vaisun alkukauden jälkeen, mutta tästä lähdetään nousuun, uskoo maalintekijä Jussi Ojala.

Härmän avauskokoonpano: Tommi Vainio ; Jonni Thusberg - Tatu Mäkelä - Tommi Ijäs - Taneli Kantola ; Aare Turunen - Jussi Sorri ; Joona Tuunainen - Jussi Ojala - Antti Tapola ; Juuso Lindroos
    Härmän vaihtopenkki: Juuso Kemppainen, Vesa Virtanen, Ahmed Mohammed, Atte Ekholm, Jonas Ruohomäki, Ersin Ramadani & Eero Viljanen(mv)
    Härmän vaihdot:
    46min Joona Tuunainen vaihtoon - Ahmed Mohammed kentälle
    46min Aare Turunen vaihtoon - Atte Ekholm kentälle
    68min Jussi Ojala vaihtoon - Juuso Kemppainen kentälle
    74min Antti Tapola vaihtoon - Ersin Ramadani kentälle
    Ottelun maalit:
    29min 0-1 Eric Bullock
    44min 1-1 Jussi Ojala (Joona Tuunainen)
    76min 2-1 Ersin Ramadani (Juuso Lindroos)
    Ottelun varoitukset:
    32min Tatu Mäkelä, Härmä
    45min Tommi Ijäs, Härmä
    70min Ahmed Mohammed, Härmä
    72min Joona Kari, PS-44

Otteluraportin kuvat: Ari Kedonperä