• Otteluraportti Härmä-TKT 5-0 (1-0)

Härmä lähti kesäloman viettoon kolme pistettä rikkaampana, kun TKT kaatui Kaurialassa lopulta 5-0 (1-0) -lukemin. Voiton myötä Härmä nousi sarjataulukossa neljännelle sijalle ja jatkoi tappiottomien otteluiden putkea kahdeksaan.

Ottelun alku oli tuoda välittömästi Härmälle takaa-ajajan roolin, kun TKT onnistui laukomaan pallon Härmän oikeaan tolppaan vain minuutin pelin jälkeen. Pystypuusta pallo kimposi takaisin peliin ja suoraan TKT-pelurin jalkaan, mutta laukaus puolityhjästä maalista painui Härmän onneksi yli ja alusta ei muodostunut kunnon shokkia, vaan siitä selvittiin säikähdyksellä.

Maalihanat Härmä avasi kahdeksannella minuutilla. Aktiivisesti läpi ottelun pelannut Leevi Saikkonen rynni vasenta laitaa aina boksiin asti ja laukoi. TKT-vahti Lassi Rahikainen sai torjuttua vielä Saikkosen yrityksen, mutta rebound tuli juuri sopivasti Jonni Thusbergin eteen, joka sai rauhassa siirtää pallon tyhjään maaliin ja viedä Härmän johtoon.

TKT ei saanut missään vaiheessa Leevi Saikkosta kuriin.

Härmä loi avausmaalin jälkeen nopeaan tahtiin muutaman lisäpaikan. Ensin Thusberg tuli omalta laidaltaan ja pisti pallon liikkeelle maitse maalin eteen. Peliväline ajautui kaikkien läpi taka-alueella päivystäneelle Saikkoselle, jolla ammotti tyhjä maali edessä, mutta laukauksesta muodostuikin vielä syöttö maalin eteen ja sen TKT sai purettua. Seuraava paikka tuli kulmapotkusta, kun Valtteri Kaarnan laadukas pallo löysi Tommi Ijäksen pään, joka oikeaoppisesti puski maata kohti, mutta Rahikainen sai torjuttua pallon vielä yli maalin.

Sitten mentiinkin pitkään ilman maalipaikkoja. 20'minuutilla nähtiin harmillinen loukkaantuminen, kun Giscard Mosamete meni tilanteeseen ryminällä ja törmäsi Teemu Kuirinlahden kanssa kovaa yhteen. Kummatkin pelaajat jäivät kentän pintaan ja huoltotoimenpiteet kestivät muutaman minuutin, jonka jälkeen peliä jälleen jatkettiin. Kuirinlahti ei kuitenkaan enää kentälle törmäyksen jälkeen päässyt ja hänen paikkansa kentällä otti Viljami Häkkinen. Tilanteesta ei nostettu Mosametelle varoitusta.

Avausjaksolla paikkansa lisätä Härmän johtoa saivat vielä Saikkonen, Thusberg kuin Kaarnakin, mutta miesten yritykset eivät tuottaneet tulosta. Myös Härmä joutui tekemään avausjaksolla vaihdon, kun Mosamete tuli ontuen vaihtoon 41'minuutilla. Juuri ennen tätä ”Sisu” sai keltaisen kortin, kun riistoyritys kohdistui pallon sijasta vastustajan jalkaan. TKT ei avausjaksolla saanut enää ensimmäisen minuutin jälkeen maalipaikkoja luotua.

Valtteri Kaarna pelasi vahvan ottelun. Taas.

Toiselle jaksolle Härmä teki kaksi vaihtoa. Santeri Steniuksen paikan kärjessä otti Juuso Lindroos ja keskikentältä vaihtoon tuli Joni Lindroos, jonka tilalle meni kauden ensimmäiset minuuttinsa kellottanut Juho Nordström. Vaihdon myötä Nordström otti vasemman laiturin paikan ja Saikkonen siirtyi keskustaan Jonin tilalle.

Kauaa ei toista jaksoa ehtinyt kulua, kun nähtiin illan toinen osuma. Pietari Palomäki sai pallon vapaaseen tilaan ja sai nousta aika rauhaksiin ylöspäin. Vaihdosta kentälle tullut Nordström juoksi hyökkäykseen mukaan ja Palomäen hyvä syöttö löysi Nordströmin jalan ja ”Peke” laukoi pallon maaliin. Todellinen unelmapaluu pelikentille pitkän loukkaantumisen jäljiltä ja tuuletuksista, niin miehen itsensä kuin koko joukkueen, näki kuinka hyvältä se tuntui. Puolitoista minuuttia kentällä, ensimmäinen laukaus ja ensimmäinen maali.

"Peke" Nordströmille maistui maali. Takana ilakoi Pietari Palomäki.

Lisää tuli kahta minuuttia myöhemmin. TKT ei saanut organisoitua puolustustaan järkevälle mallille ja Härmällä oli tilaa hääriä. Pallo pelattiin lopulta keskikentälle Kaarnalle, joka lähetti keskityksen kohti pilkun tienoilla päivystänyttä Thusbergia. Pääpelin osaava Jonni nikkasi pallon sisään näyttävästi selkä maalia kohti. Samankaltainen pusku mieheltä nähtiin Pullerilla 17.5. Ilves/2:ta vastaan, mutta silloin maali syntyi pienestä kulmasta, tällä kertaa Jonni pääsi puskemaan hyvältä paikalta.

54'minuutilla TKT joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Rahikainen ontui vaihtoon ja pelivermeet niskaan veti Antti Salonen. Härmä ei kuitenkaan Salosta päässyt heti testaamaan, sillä kolmen maalin johtoasemassa peli hieman puuroutui ja TKT otti pelin hetkellisesti haltuunsa. Tunnin pelin jälkeen Heikki Viitanen joutui torjuntatöihin, kun TKT pääsi yrittämään kulmapotkusta, mutta Viitanen otti hienon kopin.

Neljäs maali syntyi 73'minuutilla ja sen iski toinen puoliajalta kentälle tullut mies eli Juuso Lindroos. Upean esityön maaliin teki vahvan ottelun pelannut Thusberg, jolla oli tilanteessa useampikin vaihtoehto. Lopulta Jonni päätti syöttää takaviistoon Lindroosille ja se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi, sillä Lindroosin laukaus painui varmasti sisään.

Viimeinen maali syntyi 84'minuutilla. Juho Nordström kirjaimellisesti juoksi vastustajista ohi ja heitti keskityspallon boksiin. Sitä kärkkymässä oli vaihdosta kentälle tullut Antti Tapola, mutta Tapola oli tilanteessa liian nopea ja keskitys jäi taakse. Pallo kuitenkin kimposi onnekkaastikin vastustajan puolustajasta suoraan Lindroosille, joka sai siirtää pallon tyhjiin ja tehdä kauden neljännen maalinsa.

Kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa valmentaja Matti Hiukka antoi vielä puolustaja Kaarle Keskitalolle tilaisuuden antaa näyttöjä hyökkääjänä, kun "Kake" otti Palomäen paikan kärjestä. Alta minuutti vaihdosta ja Keskitalolle aukesikin hyvä paikka Lindroosin hienon jatkon seurauksena, mutta oikean jalan laukaus sujahti harmittavan niukasti vasemmalta ohi. Loppuhetkillä nähtiin vielä toppari Aleksi Topinojan show, kun mies päätti lähteä nousuun ja esitti sellaista kikka-arsenaalia, että yleisö ja Härmän vaihtopenkki yltyi raikuviin suosionosoituksiin.

Juuso Lindroos tuli vaihdosta ja heitti pari häkkiä. Tässä syntyy niistä ensimmäinen.

Loppulukemista huolimatta Härmän peli ei yltänyt kokonaisuudessaan sille tasolle, että se täysin olisi tyydyttänyt päävalmentaja Hiukan vaatistason. Avausjakso oli turhan heikko, mutta otteet paranivatkin toiselle jaksolle viimeistelyä myöden.
       -Siihen täytyy olla tyytyväinen, että tulos on 5–0, vaikkei pelattu mitään parasta peliämme. Paljon enempää ei voi vaatia, vaikka laatupaikkoja loimme maaleihin verrattuna vähintään tuplaten. Meillä on tietty tapa pelata, ja olemme kehittyneet siinä koko kauden. Se menee vahvasti suunnanmuutospelaamisen kautta, mutta tämän päivän avauspelaaminen nostattaa karvoja pystyyn. Varsinkin puolustussuuntaan vaaditaan hyvää yhdessätekemistä, mutta hyvä, että meillä on laadukas hyökkäysosasto, joka pystyy ratkaisemaan pelejä, Hiukka toteaa.

Ottelun jälkeen joukkue vetäytyi lomalaitumille ja saman teki myös Hiukka.
       -Marraskuusta asti on menty ilman isompia taukoja, joten luulen, että pelaajat ovat ansainneet nyt puolitoista viikkoa, Hiukka päättää.

Härmän avaus

Härmän vaihdot

41min Giscard Mosamete vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle
    46min Santeri Stenius vaihtoon – Juuso Lindroos kentälle
    46min Joni Lindroos vaihtoon – Juho Nordström kentälle
    76min Leevi Saikkonen vaihtoon – Vesa Virtanen kentälle
    76min Jonni Thusberg vaihtoon – Antti Tapola kentälle
    88min Pietari Palomäki vaihtoon – Kaarle Keskitalo kentälle
    Vaihdossa koko ottelun maalivahti Roope Vainio

Ottelun maalit

8'min 1-0 Jonni Thusberg (Leevi Saikkonen)
    47'min 2-0 Juho Nordström (Pietari Palomäki)
    49'min 3-0 Jonni Thusberg (Valtteri Kaarna)
    73'min 4-0 Juuso Lindroos (Jonni Thusberg)
    84'min 5-0 Juuso Lindroos (Juho Nordström)

Ottelun varoitukset

41'min Giscard Mosamete, Härmä
    45+1'min Salim Hariwan Mohammed, TKT