• Otteluraportti Härmä–P-Iirot 1-1 (1-0)

Härmä sai vieraita sunnuntain otteluun sarjataulukon kärkipäästä, kun nousutaistelussa mukana oleva Pallo-Iirot tuli Kaurialaan. Härmä lähti otteluun allaan ruma tappio PS-44:lle, mutta joukkue pesi kasvojaan hienosti aurinkoisessa Kaurialassa. 1-1 -tasapelin myötä pisteet jaettiin, joka ei vierasjoukkue Iiroja miellyttänyt.

Lähtökohdat otteluun olivat Härmän osalta jälleen haastavat. Poissaolijoita oli paljon ja jälleen kerran alakerta oli jouduttu rakentamaan uuteen muotoon. Tällä kertaa toppariparina hääri Tatu Mäkelä ja Juuso Kemppainen, joista ”Jupe” häärii normaalisti laitapuolustajana. Sunnuntaina vasempana laitapuolustajana nähtiin tuttu mies Jonni Thusberg ja oikeaa laitaa miehitti Prince Mokuma. Alakerta onnistui tehtävässään upeasti ja etenkin Kemppaisen esitys topparina oli loistava. Mokuman laidalta hyökkäsi aina vaarallinen Stanley Ukwuoma, joka on onnistunut maalinteossa tällä kaudella kahdeksan kertaa, mutta A-juniori Mokuma piti Ukwuoman pihdeissään kiitettävästi.

Ennen ottelua Härmä oli päästänyt sarjassa toisiksi eniten maaleja Iirot vastaavasti tehneet toisiksi eniten. Kärjessä Iiroilla aloitti sarjan maalipörssin toisella sijalla oleva väkivahva Juho Patola, jolla on koossa 17 maalia. Ottelu lähtikin käyntiin Iirojen hallinnalla ja ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli jo neljännellä minuutilla, mutta Tommi Vainio torjui mahtavasti Niklas Kuusion painavan laukauksen boksista. Härmän peliä vaivasi ensimmäisen 10-15min syöttöjen laatu. Aktiivisesti prässiä antanut Iirot sai kerta toisensa jälkeen pallon Härmän harhasyötön seurauksena ja peli pyöri Härmän päässä.

Vartin jälkeen Härmän peli parani, mutta hyökkäysten rakenteleminen oli vaikeaa vastustajan vahvan puolustuspelaamisen myötä. Puolentunnin pelin jälkeen Iiroilla oli minuutin sisään kaksi loistavaa paikkaa, mutta ensimmäisen torjui Vainio ja seuraavan tilanteen pelasti Tatu Mäkelä upealla liukutaklauksella. Jälkimmäisessä tilanteessa pallo oli saatu pelattua jo Vainion ohi, mutta Mäkelä ehti vielä Ukwuoman laukauksen tielle ja pelasti Härmän varmalta takaiskulta.

Avausmaalista vastasi Härmä 37'minuutilla. Jonni Thusberg hankki Härmälle kulmapotkun, jota asettui antamaan Hamid Daghdugh. Hamidin kulma lähti matalana ja pallo löysi oikeassa paikassa väijyneen Kalle Aaltosen ja kokenut pelimies pisti pallon alakulmaan. Johtomaalin jälkeen Iirot haki vielä hanakasti tasoitusta avausjaksolle, mutta jälleen kerran upean ottelun pelannut Tommi Vainio pelasti Härmän takaiskulta, kun Juho Patola pääsi yrittämään boksista voimalla 39'minuutilla. Minuutti ennen taukovihellystä Stanley Ukwuoman laukaus kolahti vasempaan tolppaan, josta pallo lipui Härmän maaliviivaa nuollen toiselle tolpalle ja kaarsi lopulta kierteisenä maalipotkuksi.

Toiselle jaksolle Iirot haki uutta vaihdetta peliin tekemällä peräti neljä pelaajavaihtoa. Pelitapahtumat pysyivät kuitenkin tasaisina ja Iirojen otteista alkoi paistamaan pieni epätoivokin. Yleisö kohahti 55'minuutilla, kun Hamid Daghdughin laukaus pysähtyi boksissa puolustaja Leevi Ahosen käteen, mutta erotuomarin pilli ei soinut. Kymmenisen minuuttia myöhemmin nähtiin tasoitus, kun Stanley Ukwuomaa oli pakko rikkoa ja Iirot sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Pallon taakse asettui pari miestä, joista Mikko Valtanen laukoi pallon oikealla jalallaan kauniisti aivan vasempaan ylänurkkaan ja mahtavan ottelun pelannut Tommi Vainio oli tällä kertaa voimaton.

Viimeisen kympin aikana paikkoja oli kummallakin joukkueella. Ensin Iirot sai paikkansa kamalan hasardin seurauksena, mutta kuten ensimmäiselläkin jaksolla, myös nyt pallo kolahti sisätolppaan ja pyöri maaliviivaa pitkin pois. Härmä sai omat paikkansa, kun Iirot nosti pelaajia ylöspäin ns. pakkomaalin kolkutellessa takaraivossa. Vihreäpaidat olivat kuitenkin jo lopussa sen verran puhki, että potentiaaliset vastahyökkäykset tuhrittiin väsymyksen takia ennemmin tai myöhemmin. Lisäajan neljännellä minuutilla Iirot sai vielä kulmapotkun, johon nostivat ylös myös maalivahti Panu Eraman, mutta kulmapotkun laatu oli heikko ja purun jälkeen erotuomari Markus Hanska vihelsi ottelun päättyneeksi. Näin Iirojen nousutavoite otti kovan kolauksen, kun Tampere United on karannut nyt kuuden pisteen päähän kolme kierrosta ennen loppua.

Kaikkinensa esitys oli Härmältä loistava kasvojenpesu häpeällisen Pallo-Sepot -tappion jälkeen. Joukkueen esityksestä paistoi läpi rentous höystettynä hyvällä asenteella. Ainoa negatiivinen asia ottelusta Härmälle oli Juuso Lindroosin loukkaantuminen, joka loukkasi nilkkansa 70'minuutin pelin jälkeen ja Härmän tehokkaimman pelaajan pelaaminen keskiviikon PJK-ottelussa on kovin epävarmaa. Tasapelin myötä Härmän tappiottomien otteluiden putki Kaurialassa sai jatkoa. Edellisen kerran Härmä on poistunut Kaurialasta ilman pisteitä 24.6.2015, kun PS-44 haki täydet pisteet. Kotitappioita Härmälle on tullut tälläkin kaudella, mutta ne ottelut on pelattu Pullerin tekonurmella, jonne Härmä urakkansa tämän kauden osalta myös päättää 1.10.

Härmän avauskokoonpano: Tommi Vainio ; Jonni Thusberg – Juuso Kemppainen – Tatu Mäkelä – Prince Mokuma ; Valtteri Kaarna – Juuso Lindroos ; Hamid Daghdugh – Kalle Aaltonen – Ersin Ramadani ; Antti Tapola

Härmän vaihtopenkki: Eero Viljanen(mv), Vesa Virtanen, Iiro Lintula, Vesa Virtanen & Severi Keskitalo
    Härmän vaihdot:
    65min Valtteri Kaarna vaihtoon – Iiro Lintula kentälle
    72min Juuso Lindroos vaihtoon – Vesa Virtanen kentälle
    85min Hamid Daghdugh vaihtoon – Severi Keskitalo kentälle
    Ottelun maalit:
    37min 1-0 Kalle Aaltonen (Hamid Daghdugh)
    66min 1-1 Mikko Valtanen
    Ottelun varoitukset:
    52min Antti Horjanheimo, Pallo-Iirot
    71min Ersin Ramadani, Härmä