• Otteluraportti Härmä–Tampere United 1-6 (0-3)

Härmä kärsi kauden avaustappionsa rumin 1-6 (0-3) lukemin Tampere Unitedille, joka ratkaisi ottelun jo varhaisessa vaiheessa. 20 minuutin jälkeen vieraat olivat jo kolmen maalin karkumatkalla, eikä Härmä missään vaiheessa pystynyt haastamaan TamUa.

Jo ottelun alku oli Härmälle heti kylmää kyytiä. TamU ei antanut Härmälle lainkaan tilaa eikä aikaa ja otti pelin alusta asti haltunsa. Avausmaali syntyi 6'minuutin jälkeen, kun Riku Oras levitti pallon vasempaan laitaan Matti Saarelle, jolla oli tilaa ja aikaa sihdata keskitystä. Keskitys lähti tarkasti boksiin ja Tuomas Lehti puski pallon pilkun tienoilta neljän härmäläisen keskeltä vasempaan alanurkkaan.
       Lisää tuli vain minuuttia myöhemmin. Sasha Popovitch taisteli pallon keskikentällä Niclas Kalatseville, joka löysi vasemmalta vapaana olleen Saaren. Yli 70 ottelun kokemuksen ylemmiltä sarjatasoilta omaava 21-vuotias Saari ei paikastaan erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan ja näin Härmä oli jo 7'minuutin jälkeen kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Kolmas takaisku tuli 20'minuutilla lyhyestä kulmapotkusta. Kulmalipulle pallo vietiin Heikki Viitasen hienosta torjunnasta Saaren laukaukseen. Kulman lyhyenä antoi Kalatsev, jolle Saari pelasi pallon heti takaisin. Kalatsev leikkasi sisään ja laukoi rangaistusalueen kulmalta pallon oikeaan alakulmaan ja Tampere United siirtyi 0-3 johtoon.
       Kolmannen maalin jälkeen TamU alkoi nostamaan jalkaa kaasulta ja asiaan vaikutti myös Matti Saaren vaihto 25'minuutilla. Saari ehti vajaassa puolessa tunnissa tehdä yhden ja alustaa kaksi maalia ollen alati vaarallinen, eikä Härmä saanut miestä kuriin millään. Härmä ei avausjaksolla maalipaikoille päässyt.

Toisen jakson ensimmäisen maali nähtiin 52'minuutilla ja se merkattiin Härmän omaksi maaliksi. Jussi Rasva lähetti oikealta laidalta matalan keskityksen maalille tavoitellen Orasta. Jussi Sorri yritti katkoa syöttöä liukumalla, mutta ohjasi pallon epäonnekkaasti oman maalin vasempaan alanurkkaan.
       Tunnin pelin jälkeen viime kauden Tampere-Satakunnan maalipörssin voittanut Valtteri Uimonen tinttasi vieraille viidennen maalin. Helposti maalipaikkaan ajanut Uimonen laukoi boksista hyvän vasemman jalan laukauksen oikeaan takanurkkaan ohi Heikki Viitasen.
       0-6 maali syntyi 76'minuutilla. Riku Oras pelattiin taidolla ja sopivalla kimmokkella boksiin, mutta tämän yrityksen Viitanen vielä selvitti. Jatkopallo tuli kuitenkin suoraan Uimoselle, joka viimeisteli vasurillaan illan toisen osumansa Viitasen, Roope Koikkalaisen ja Taneli Kantolan estely-yrityksistä huolimatta.
       Härmä sai laihaa lohtua minuuttia myöhemmin, kun Antti Tapola heitti hyvän pallon oikeaan laitaan Ahmed Mohammedille. ”Ahma” otti pallon upeasti vauhdista haltuun, meni vauhdilla ohi Eemeli Peltosen ja laukoi pallon tarkasti etukulmasta sisään. Ahma on osunut kauden kaikissa kolmessa ottelussa ja käytti eilenkin sen ainoan paikkansa tehokkaasti hyödyksi.

Toisella jaksolla nähtiin maalien lisäksi myös hyviä maalipaikkoja, lähinnä vieraiden toimesta, mutta ne kuitenkin tuhlattiin. Härmän ensimmäinen kunnollinen maalipaikka tuli 73'minuutilla vapaapotkusta, mutta Juuso Lindroosin laukaus hyvältä sijainnilta meni reiluhkosti yli. TamUlla tuhlaajapoikana toimi Sasha Popovitch, joka tuhri toisella jaksolla kaksi täydellistä avopaikkaa.

Härmän päävalmentaja Kari ”Kitu” Lindholm ei ottelun jälkeen luonnollisestikaan ollut tyytyväinen mies.
       -Jäimme lähtökuoppiin tänään. Vastustaja liikutti palloa hyvin alusta saakka, emmekä kerinneet mukaan. Olimme koko ajan jäljessä ja omalta osaltamme teimme TamUsta hyvän. Valmistauduimme peliin normaalisti ja totta kai tiesimme vastustajan vaarallisuuden. Jos yritimme pelata lyhyttä alhaalta, TamU otti heti kiinni. Jos pelasimme pitkää, niin heillä oli pääpelivoimainen alakerta, joka pelasi tilanteet varmasti. Olimme aseettomia, Kitu myönsi.

-Yritämme koko ajan kehittyä ja pelaamalla pelata tätä peliä, mutta tänään se ei onnistunut. Alku lamautti meidät ja kahden nopean maalin takaa oli vaikea nousta. Mukana saattoi olla jännitystä kotiyleisön edessä, meillä oli tänäänkin nuoria poikia kentällä. Hyvällä kentällä pitäisi kuitenkin olla rohkeutta pelata, sitten kun mennään huonoille alustoille, niin se on eri asia, Lindholm pohti.

Härmän avauskokoonpanossa oli kuusi A-junioria ja vaihtopenkiltäkin nuoria löytyi neljä kenttäpelaaja, jotka kaikki pääsivät kentälle. Kentällä nähtiin myös kaksi tämän kauden debytanttia, kun Juho Nordström ja Taneli Kantola pelasivat ensimmäiset minuuttinsa edustuksessa. Avauksessa olleen Nordströmin ottelu loppui kuitenkin jo 34'minuutilla takareisivammaan. Kantola kellotti kauden ensimmäiset minuuttinsa tullen vaihdosta Giscard Mosameten tilalle 68'minuutilla. Kolmen ensimmäisen ottelun aikana Härmässä peliminuutteja Kolmosessa on saanut nyt 21 eri pelimiestä.

Härmän avauskokoonpano: Heikki Viitanen ; Jonni Thusberg – Roope Koikkalainen – Aare Turunen – Giscard Mosamete ; Juho Nordström – Atte Ekholm – Jussi Sorri – Ersin Ramadani ; Juuso Lindroos ; Ahmed Mohammed
    Härmän vaihtopenkki: Roope Vainio(mv), Joona Tuunainen, Vesa Virtanen, Antti Tapola, Taneli Kantola, Valtteri Kaarna & Juuso Kemppainen
    Härmän vaihdot:
    34'min Juho Nordström vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle
    46'min Ersin Ramadani vaihtoon – Antti Tapola kentälle
    60'min Atte Ekholm vaihtoon – Vesa Virtanen kentälle
    60'min Jussi Sorri vaihtoon – Valtteri Kaarna kentälle
    68'min Giscard Mosamete vaihtoon – Taneli Kantola kentälle
    83'mn Ahmed Mohammed vaihtoon – Juuso Kemppainen kentälle
    Ottelun maalit:
    6'min 0-1 Tuomas Lehti (Matti Saari)
    7'min 0-2 Matti Saari (Niclas Kalatsev)
    20'min 0-3 Niclas Kalatsev (Matti Saari)
    52'min 0-4 Oma maali (Jussi Rasva)
    60'min 0-5 Valtteri Uimonen (Niclas Kalatsev)
    76'min 0-6 Valtteri Uimonen (Riku Oras)
    77'min 1-6 Ahmed Mohammed (Antti Tapola)