• Otteluraportti Härmä–TP-T 0-2 (0-1)

Härmän peli takkusi kotiavauksessa pahemman kerran ja päätösvihellyksen raikuessa Pullerin tekonurmella, oli kuvitteellisella tulostaululla lukemat 0-2 (0-1) TP-T:n hyväksi. Kahden ottelun jälkeen joukkueen pistesarake ja tehtyjen maalien määrä näyttää pyöreää nollaa.

Avausjaksolta ei kovin montaa onnistunutta suoritusta ylöspäin pelatessa voi edes vihreiden värilasien läpi löytää. Puutteita oli isolla kädellä etenkin syöttötyöskentelyssä ja kun pallo vihdoin saatiin syötöllä omille, niin sen jälkeen surkeat haltuunotot kerta toisensa jälkeen antoi TP-T:lle helpon riiston. Härmän valmentaja Matti Hiukka ei osaa sanoa oliko eilen kyseessä henkinen vai fyysinen lukko.
       -Ei loistanut intohimo peliin. Se oli suurin asia. Jouduttiin rikkomaan niin paljon, että se kertoo siitä, että ajoitukset ja ajatus ei ihan kirkkaana palanut. Täytyy miettiä mistä se johtuu, Bägi pohtii.

Ottelun avausmaalin iski TP-T:n Antti Kontinen. Tilanne oli kunnon lahja Härmältä, sillä kotijoukkue sai vapaapotkun keskialueelta. Se kuitenkin pelattiin suoraan vastustajan jalkaan ja Kontinen pelattiin yhdellä syötöllä läpi. Eero Viljaselle ei juurikaan saumoja jätetty ja varman viimeistelyn myötä TP-T siirtyi ottelussa johtoon 34'minuutilla.
       -Se ei mikään paras lähtökohta peliin ole, että ensimmäinen takaisku tulee omasta keskialueen vaparista. Lisää vähän sitä tuskaa, ei niinkään se tappiolle meneminen, mutta se tapa millä se tulee. Eihän sitä kukaan tahallaan yritä, mutta tuollaista saattaa tapahtua, jos ei ihan tapissa ole peli, Bägi toteaa.

Härmä sai avausjaksolla kerran pallon maaliin, mutta kulmakuvion päätteeksi Leevi Saikkonen oli ehtinyt sujahtaa paitsioon. Ensimmäisen kerran Härmä onnistui rakentamaan tilanteen vasta 39'minuutilla, jolloin pallo ja miehet liikkuivat kuten olisi pitänyt liikkua läpi ottelun. Minuuttia ennen tätä Härmä oli kuin varkain nousta tasoihin, kun Pietari Palomäki pelasi tilanteen loppuun ja ujutti pallon ohi vastaantulleen vierasvahdin liki päätyviivalta, mutta Härmän harmiksi pallo kolahti ainoastaan tolppaan. Siitä peliväline kimposi vielä maalin eteen, mutta TP-T ehti palloon ensimmäisenä.

Avausottelussa ylärimaa kolisuttanut Palomäki osui tällä kertaa tolppaan.

Toisella jaksolla Härmä paransi peliään, mutta ei riittävästi. TP-T vetäytyi puolustuskannalle ja piti Härmän pois vaarallisilta maalipaikoilta. Härmä pääsi riittävän hyvin hyökkäyskolmannekselle, mutta siellä loppui eväät tyystin ja TP-T:n puolustusta ei lopulta edes testattu kunnolla. Toisella jaksolla tasoitukseen paikkansa saivat Tommi Ijäs, jonka pusku sivuvaparista painui niukasti oikealta ohi, sekä Juuso Lindroos, jonka laukaus sivuvaparin jälkitilanteesta sujahti kymmenisen senttiä vasemmalta ohi.

TP-T sai toisella jaksolla kerran pallon maaliin yhden puolittaisen hyökkäyksen päätteeksi, mutta se tilanne oli paitsio. Toisen kerran TP-T hyökkäsi 80'minuutilla ja rokottivat toistamiseen. Vaihdosta kentälle tullut Tom Björklund voitti kaksinkamppailun ja tarjoili tyhjän maalin niin ikään vaihdosta kentälle tulleelle Timo Lekkermäelle, ja ex-Härmäläisellä oli helppo työ siirtää pallo sisään.

Toisen takaiskun jälkeen Härmä sai vielä nopeasti sauman tehdä lopusta jännä, mutta Palomäki ei onnistunut viimeistelemään läpiajosta palloa sisään 82'minuutilla. Sen jälkeen loppui kentällä usko ja viimeinen kymppi lähinnä palloteltiin. TP-T sai vielä aivan ottelun loppuhetkillä vastaiskusta ylivoimahyökkäyksen, mutta tällä kertaa Viljanen selvitti tilanteen jalkatorjunnalla.

Prince Mokuma taisteli oikeana laitapuolustajana tunteella ja asenteella

Härmän pelillinen puoli on ottanut sarjaotteluissa takapakkia talvikauden treenipeleistä ja sen myöntää myös Hiukka.
       -Kyllä se nihkeämpää on. En tiedä, onko pelaajat ajatellut liikaa sitä asiaa kun on puhuttu paljon tavoitteista, että onko se pistänyt pelaamista lukkoon, kun on alettu pisteistä pelaamaan. Nyt pitäisi vaan unohtaa ajatus sarjan voittamisesta ja mennä peli kerrallaan. Löytää peli-ilo ja lähteä helpomman kautta ajatusta viemään, Bägi toteaa.

Eilinen esitys ei luonnollisestikaan hurraahuutoja valmentajassa aiheuttanut.
       -Syöttöpelaaminen ja pallon kanssa toimiminen pitää olla parempaa. Viimeisellä kolmanneksella aika vaarattomia oltiin. Sinne päästiin ihan ok, mutta sitten kun pitäisi alkaa tekemään murtoja ja päättää maalintekoon, niin siinä näyttää olevan tekeminen tuskaista. Puuttuu luovuus ja päättäväisyys tällä hetkellä.

Eiliset takaiskut tulivat räikeistä virheistä, mutta muuten Härmän puolustus toimi hyvin, eikä TP-T:llä järin montaa maalipaikkaa ottelussa ollut.
       -Puolustuspelaaminen toimi muuten hyvin. Hyökkäysalueen omista huolimattomista pallonmenetyksistä lähti vastustajan parhaat paikat. En tiedä oliko tasapaino ihan parhaillaan. Ensimmäiset kosketukset karkas ja sitten tultiin lujaa meidän maalia kohti. Jos ei pysty palloa ottaan haltuun, se on vaikeaa pelata, Hiukka tietää

Leevi Saikkonen ja Vilppu Leinonen juonimassa

Härmän avauskokoonpano

Härmän vaihdot
    46'min Santeri Stenius vaihtoon – Jonni Thusberg kentälle
    59'min Prince Mokuma vaihtoon – Joona Tuunainen kentälle
    62'min Antti Tapola vaihtoon – Ahmed Mohammed kentälle
    67'min Valtteri Kaarna vaihtoon – Juuso Lindroos kentälle
    67'min Jussi Sorri vaihtoon – Kaarle Keskitalo kentälle
    73'min Leevi Saikkonen vaihtoon – Juuso Kemppainen kentälle
    Vaihdossa koko ottelun maalivahti Heikki Viitanen

Ottelun maalit
    34'min 0-1 Antti Kontinen
    80'min 0-2 Timo Lekkermäki
    Ottelun varoitukset
    18'min Lari Hakanen, TP-T
    22'min Prince Mokuma, Härmä
    90+2'min Vilppu Leinonen, Härmä