• Otteluraportti Härmä–TP-T 4-2 (1-0)

Kaurialassa pelattiin eilen Kolmosen ottelu, joka oli kuin Hollywood-elokuva. Draamankaarta rakennettiin alusta asti, jonka jälkeen tuli mieletön keskivaiheen käänne ja lopussa kaikki päättyi hyvin. Ottelu tuskin jätti ketään katsojaa kylmäksi, sillä eilen Kaurialassa nähtiin ylivoimaisesti viihdyttävin ottelu tällä kaudella, jonka lisäksi myös Härmä pelasi kauden parastaan pelillisesti.

Härmän valmennusporras teki kokoonpanoon yhden isomman muutoksen, kun normaalisti laitapuolustajana pelaava Jonni Thusberg laitettiin heti alusta asti kärkeen. Nopea ja ahnas Thusberg on janonnut paikkaa hyökkäyspäässä jo muutaman kauden ja nyt se tilaisuus tuli. Ottelun alusta asti näki, että Thusberg tulee aiheuttamaan ongelmia TP-T:n suht hitaalle puolustukselle nopeudellaan ja nälällään. 11'minuutin jälkeen Thusberg kiitti ensimmäisen kerran luotosta ja vei Härmän 1-0 johtoon. Ersin Ramadani vapautti Thusbergin puolikentästä läpiajoon, joka jätti TP-T:n puolustuksen taakseen kuin Usain Bolt kilpakumppaninsa satasella. TP-T -vahti Elias Peltonen lähti maaliltaan kauaksi vastaan ja Thusbergin ensimmäinen yritys oli chippi, josta lopulta muodostuikin maaginen syöttö itselleen. Pallo maalivahdin yli, Thusberg perään ja ensimmäisenä palloon ja pienestä kulmasta laukaus tolpan kautta maaliin. Hämeen Sanomien päivän artikkelissa toimittaja Jari Virtanen kirjoitti; ”Kärkipelaaja pelasi nerokkaan pallon itselleen”, ja siinä ei ole yhtään liikaa.

Maalin jälkeen ottelu jatkui hienoisessa Härmän hallinnassa. TP-T pääsi ensimmäisen kerran kunnolla yrittämään 22'minuutilla, mutta Kimmo Kannisen laukaus 23 metristä suuntautui liiaksi päin Tommi Vainiota, joka otti helpon torjunnan. Avausjaksolla jaettiin lopulta peräti kuusi varoitusta, joista ensimmäinen tuli jo 9'minuutilla TP-T:n Toni Toijalalle. Myös seuraavat kaksi nousi TP-T:lle, ensin 27'minuutilla Samuel Bashmakoville holtittomasta taklauksesta ja kahta minuuttia myöhemmin Amin Chouaibille liiallisesta suunsoitosta. Bashmakovin tilanteesta Härmä sai vaparin loistavalta paikalta, mutta Juuso Lindroosin laukaus paristakympistä painui yli.

Jonni Thusberg oli vaarallinen läpi ottelun.

Aikavälille 34-38min yleisölle tarjottiinkin sitten viihdettä oikein urakalla. Ensin Aleksi Topinoja kaatoi laidassa vastustajan ja kuittasi itselleen varoituksen. Samaan syssyyn Tatu Mäkelä kävi kyselemässä itselleen varoituksen. Minuuttia myöhemmin Roope Kostiainen ajoi boksiin ja Topinoja liukui pallon miehen jaloista pois. Kostiainen totesi pallon karkaavan ulottumattomiin ja kaatui dramaattisesti kentän pintaan, jonka seurauksena TP-T:lle tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asettui Aku Korhonen, mutta Tommi Vainio aavisti oikein ja torjui pallon tolpan kautta takaisin peliin. Jatkopalloon ryntäsivät kummankin joukkueen pelaajat ja alta kymmenen sekuntia ammutun rankkarin jälkeen pilli soi uudestaan. Taneli Kantolalle varoitus ja pallo heti uudestaan täplälle. Tällä kertaa vetovastuun otti Roope Kostiainen, joka yritti laukaustaan keskelle, mutta kulmaa kohti lähtenyt Vainio torjui tämän laukauksen jalallaan. Näin Vainio torjui kaksi pelitilannerankkaria minuutin sisään ja tunnelma Kaurialassa oli kohdillaan.

Tommi Vainion minuutin sisään tulleet kaksi rankkaritorjuntaa.

Aivan jakson loppuun Härmälle aukesi vielä Ersin Ramadanin laitapelaamisen myötä loistava paikka iskeä toinen. Maalilla syöttöä kärkkyivät Thusberg ja Juuso Lindroos, mutta TP-T onnistui pienen ihmeenkin kaupalla selvittämään tilanteen. Näin tauolle lähdettiin Härmän 1-0 johdossa tapahtumarikkaan avausjakson jälkeen. Ensimmäinen 45 minuuttinen tarjosi yhden maalin, kuusi varoitusta ja kaksi rangaistuspotkua minuutin sisään, jotka vielä Vainio kummatkin torjui.

Toinen jakso alkoi TP-T:n hallinnalla ja tasoitus alkoi roikkumaan ilmassa. 54'minuutilla se oli jo äärimmäisen lähellä, mutta ohjaus kahdesta metristä painui vielä yli. Minuuttia myöhemmin Badr-Eddin Laouini laukoi TP-T:n kuitenkin tasoihin todella kauniilla ylänurkkalaukauksella. Takaisku herätteli Härmää kuitenkin takaisin peliin ja pian nähtiinkin taas johtomaali, joka syntyi TP-T -toppari Jan Kulokorven suotuisalla avustuksella. Kokenut pelimies lähti alimpana miehenä neppailemaan ja Juuso Lindroos vei pallon mieheltä kuin sen kuuluisan karkin lapselta. Riiston jälkeen Lindroos otti tyhjät pois ja pelasi tyhjän maalin Thusbergille, jolla oli helppo työ pistää pallo sisään.

Lisää tuli vain kahta minuuttia myöhemmin. Vaihdosta kentälle pirteästi tullut Prince Mokuma oli unohtunut boksiin täysin vapaaksi. Thusberg jatkoi pallon päällään Mokumalle, joka pääsi iskemään uransa avausmaalin miesten peleissä hienolla laukauksella. Uran avausmaali kirvoitti Mokuman esittelemään akrobaattisia kykyjään volttien muodossa ja innostunut yleisö sai lisää sirkushuveja.

Uransa avausmaalin tehnyttä Prince Mokumaa ja Ersin Ramadania hymyilyttää. TP-T:n kasvoilta paistaa tuska.

Kahden pikamaalin jälkeen TP-T tuntui lyödyltä ja Härmä jatkoi kuskin paikalla hakien aktiivisesti lisäosumia. Etenkin Thusberg janosi kolmatta maalia ja jaksoi painaa töitä kovalla sykkeellä. Neljännen maalin pääsi iskemään kuitenkin Hamid Daghdugh 79'minuutilla tultuaan vain viittä minuuttia aiemmin kentälle. Hamid sai pallon Lindroosilta, jonka jälkeen lähti laukomaan parista kympistä. Laukaus osui TP-T -puolustajan jalkaan ja muutti suuntaa niin, että laukaukseen torjuntaa tekemään lähtenyt Elias Peltonen jäi maalillaan tyystin voimattomaksi. Maali oli myös Hamidille uran ensimmäinen. Neljännen maalin jälkeen Härmänkin suurin nälkä oli tyydytetty. Lopussa peli meni Härmän osalta täysin pelailuksi, jonka myötä TP-T pääsi vielä kaventamaan Lari Hakasen maalilla. Se kuitenkin jälleen herätti Härmän pelaamaan loppuminuutit tiukasti ja sitä myöden Härmä kuittasi ansaitusti täydet sarjapisteet.

Hamid Daghdugh saa onnittelut uransa avausmaalilta Prince Mokumalta(13) ja Giscard Mosameteltä

Eilinen voitto oli koko joukkueen voitto, sillä jokainen pelaaja pelasi sekä taktisesti, että henkisesti loistavan ottelun. Asenne oli jokaisella kohdallaan ja tekemisestä paistoi halu voittaa. Yksitasolla on tietenkin pakko nostaa esiin kaksi rangaistuspotkua minuutin sisään torjunut maalivahti Tommi Vainio, sekä kaksi maalia ja yhden syötön antanut Jonni Thusberg, joka esityksensä myötä antoi valmennukselle posiitivisen ongelman kärkipelaajan suhteen. Härmän kahden edelliskauden paras maalintekijä Juuso Lindroos pelasi vielä Kakkosen kausina 2012&2013 laitapuolustajana, jonka jälkeen on noussut hyökkäävään rooliin ja tulos on ollut kovaa, joten kenties tulevaisuudessa näemme samanlaisen tarinan Thusbergin kohdalla.

-Varsinkin toinen jakso oli meiltä ihan kauden parasta. Puhuimme kopissa, että peliä pelattaisiin tänään maata pitkin ja pelaajat toteuttivat suunnitelmaa hienosti. Yksilösuoritukset toki muistetaan, mutta kyllä tämä oli silti joukkueen voitto, toteaa myös Härmän valmennuskaksikko Jouko Salminen ja Juha Lempinen.

Maalivahti Vainio pääsi myös antamaan kommentteja Hämeen Sanomille erikoisesta rankkarihetkestään avausjaksolla.
      -En ole vastaavaan tilanteeseen ennen joutunut. Ensimmäisen aavistin ihan puhtaasti, mutta toisessa jäin vähän enemmän haistelemaan mitä vastustaja yrittää. Todella hyvä peli meiltä kokonaisuudessaan ja alakerta hoiti hienosti vastustajan korkeat pallot väljemmille vesille, Vainio sanoo.

Härmän avaus
    Tommi Vainio ; Kaarle Keskitalo – Aleksi Topinoja – Taneli Kantola – Niko Pimiä ; Juuso Kemppainen – Tatu Mäkelä ; Joona Tuunainen – Juuso Lindroos – Ersin Ramadani ; Jonni Thusberg
    Härmän vaihdot
    49min Juuso Kemppainen vaihtoon – Prince Mokuma kentälle
    54min Joona Tuunainen vaihtoon – Giscard Mosamete kentälle
    66min Ersin Ramadani vaihtoon – Iiro Lintula kentälle
    74min Kaarle Keskitalo vaihtoon – Hamid Daghdugh kentälle
    75min Tatu Mäkelä vaihtoon – Vesa Virtanen kentälle
    83min Jonni Thusberg vaihtoon – Kalle Aaltonen kentälle
    Vaihdossa Eero Viljanen(mv)
    Ottelun maalit
    11min 1-0 Jonni Thusberg (Ersin Ramadani)
    36min erp Aku Korhonen, TP-T
    37min erp Roope Kostiainen, TP-T
    55min 1-1 Badr-Eddin Laouini
    63min 2-1 Jonni Thusberg (Juuso Lindroos)
    65min 3-1 Prince Mokuma (Jonni Thusberg)
    79min 4-1 Hamid Daghdugh (Juuso Lindroos)
    88min 4-2 Lari Hakanen
    Ottelun varoitukset
    9min Toni Toijala, TP-T
    27min Samuel Bashmakov, TP-T
    29min Amin Chouaib, TP-T
    34min Aleksi Topinoja, Härmä
    34min Tatu Mäkelä, Härmä
    36min Taneli Kantola, Härmä