• Otteluraportti TP-T-Härmä 1-3 (0-3)

Härmä palasi kesälomalta tositoimiin torstaina ja jatkoi siitä mihin ennen taukoa jäi. TP-T kaatui hyvän avausjakson myötä 1-3 (0-3) ja tappiottomien otteluiden putki kasvoi yhdeksään. Maaleista vastasivat Valtteri Kaarna, Pietari Palomäki ja Aleksi Topinoja.

Ensimmäinen jakso oli vahvasti Härmän. Loistavassa kunnossa ollut Lamminpään kenttä tarjosi hyvät puitteet jalkapallolle ja ensimmäisellä nelivitosella Härmä otti olosuhteista ilon irti. Vaikka TP-T paikoin hallitsi palloa enemmän, niin pelinhallinta oli vahvasti Härmällä, eikä kotijoukkue saanut luotua tilanteita. Vaarallisimmat paikat TP-T loi Timo Lekkermäen antamista kulmapotkuista, mutta niistäkään ei todellista vaaraa syntynyt, vaikka pallot laadukkaita olikin.

Härmä puolestaan oli tehokas ja pelasi mukavaa futista. Ensimmäinen paikka aukesi 12'minuutilla Juuso Lindroosille, mutta laukaus puolittaisesta läpiajosta vesittyi tukijalan pettämiseen. Kahta minuuttia myöhemmin syntyi avausmaali. Vasen laituri Leevi Saikkonen väänsi vahvoilla reisillään päädyn tuntumassa kahta vastustajaa vastaan ja onnistui jälleen kerran tulemaan pallon kanssa ahtaasta tilasta läpi. Pallo maalille, josta Valtteri Kaarna laukoi sen sisään estelyistä huolimatta ja Härmä siirtyi ”Vaden” kauden avausmaalilla johtoon.

Leevi Saikkonen alustaa ja Valtteri Kaarna laukoo pallon sisään

Seuraava osuma tuli 22'minuutilla. Kolme valkopaitaa yritti riistää pallon keskialueella Jonni Thusbergilta pois, mutta niin vain Thusberg vempuloi itsensä pallon kanssa eteenpäin. Syöttö Juuso Lindroosille keskiympyrän kaarelle, josta ”Linkku” syötti kapteeni Pietari Palomäen läpiajoon. Hieno viimeistely alanurkkaan ja Härmä 0-2 johtoon.

Pietari Palomäki laukoo pallon verkkoon

Lisää oli tulla 30 minuutin pelin jälkeen, kun Kaarna pääsi yrittämään vapaapotkusta 25 metristä, mutta laukaus kolahti vain ylärimaan. Avausjaksolla paikkansa sai vielä Saikkonen, joka pääsi läpiajoon, mutta se tilanne kuihtui kasaan liialliseen näpertelyyn. Kolmas maali syntyi kolme minuuttia ennen taukoa. Kaarna antoi sivuvaparin vasemmalta ja pallo lensi takatolpalle Aleksi Topinojalle, joka oli haistellut pallon lentoradan hyvin ja pääsi siirtämään pelivälineen vasurilla sisään, 0-3.

Toinen nelivitonen olikin Härmältä sitten jotain muuta mitä ensimmäinen. Liekö kolmen maalin johto tuonut liikaa hyvänolontunnetta, mutta TP-T otti pelin haltuunsa vihellyksestä lähtien. Kavennus syntyi nopeasti, kun 51'minuutilla Mikael Paajanen pääsi nautiskelemaan takatolpalta Jan Kulokorven mallikkaan esityön hedelmät sisään, 1-3.

Kaarnan vapaapotku avausjaksolla kolahti ylärimaan

Toisella jaksolla Härmän peliin tuli turhan paljon virheitä, mutta muutamia paikkoja saatiin silti luotua. TP-T -vahti Miska Jurva joutui torjuntatöihin tovi maalin jälkeen, kun Juuso Lindroos pääsi yrittämään kulman jälkitilanteesta, mutta Jurva torjui pallon kulmalipulle. Tunnin pelin jälkeen Thusberg tarjoili matalan keskityksen boksiin ja Palomäki yritti jatkaa pallon maaliin takavasaralla, mutta Jurva liimasi syliinsä.

Kotijoukkueella riitti paikkoja toisella puolikkaalla, mutta yhtä enempää ei eilen TP-T onnistunut tekemään. 67'minuutilla TP-T pääsi laukomaan kulmapotkusta suoraan ilmasta voimakkaan puolivolleyn, mutta Härmän pelasti varmalta takaiskulta takatolpalla päivystänyt Juuso Lindroos, joka uhrautuvasti pisti nuppiaan pommin eteen. Kymmentä minuuttia myöhemmin oli laitapuolustaja Joona Tuunaisen vuoro pelastaa Härmä maaliviivan läheisyydestä, kun sekavan tilanteen päätteeksi TP-T pääsi ylivoimahyökkäykseen ja avopaikalle. Tuunaisen torjunnan jälkeen pallo ajautui suoraan valkopaidalle, mutta Härmän onneksi se tilanne oli paitsio ja takaiskulta selvittiin. Loppua kohden TP-T:n kovin usko tuntui hiipuvan, mutta muutama hyvä tilanne joukkueella silti vapaapotkuista oli. Toisen selvitti hienosti Eero Viljanen ja toinen, Mikko-Jussi Laineen hyvä yritys, painui maalin katolle. TP-T sai ottelussa puolentusinaa vaparia vaarallisista paikoista, mutta tällä kertaa niistä selvittiin ilman takaiskuja.

Eero Viljanen otti hienon torjunnan yhteen TP-T:n vapaapotkuista

Ottelu ei tuonut muutosta viime kausien trendiin joukkueiden välillä. Kaudesta 2014 eteenpäin tasapelejä ei ole nähty ja kumpikin on voittanut yhden ottelun per kausi. Kaudella 2014 kumpikin voitti vierasottelunsa, kaudet 2015/2016 meni kotivoittojen parissa ja tällä kaudella palattiin vierasvoittojen tielle.

Päävalmentaja Matti Hiukkaa miellytti ensimmäisen jakson tekeminen.
       -Hyvä lähtö tauon jälkeen peliin. Pallollinen pelaaminen oli ajoittain oikeinkin hyvää, siinä oli hyvää tekemistä heti pelin alusta lähtien. Ne jaksot vaan pitäisi saada pidemmiksi, nyt se vähän kuitenkin hukkuu jossain vaiheessa peliä, ”Bägi” toteaa.

Myös tehdyt maalit miellyttivät Hiukkaa, sillä niissä toteutui niitä asioita, joita joukkue on harjoitellut.
       -Maalit oli hienosti tehty. Ensimmäisessä Leevin loistava haasto ja ajo ja löysi ”Vaden” maalin edestä. Hyvä esimerkki haastamisesta oikealla alueella ja Leevi osaa tehdä niitä. Toisessa päästiin pelaan niitä palloja mitä halutaan selustaan pelata ja viimeistely oli kunnossa. Se vaatii hyviä ajoituksia ja tilanteenvaihdon kautta se paikka tuli. Joukkueen ja yksilöiden vahvuuksilla päästiin se maali tekemään. Kolmas erikoistilanteesta, jossa pallon laatu on tärkeä ja ajoitus maalilla, nyt siinä osu kaikki. Siinä oli hyvää ryminää ”Allun” edessä ja tila tuli taakse ja sieltä pääsi tuikkaamaan. Hieno onnistuminen, Bägi kertaa.

Toisella jaksolla osat kentällä kuitenkin vaihtuivat. Oliko syynä liiallinen tuudittautuminen kolmen maalin johtoon vai TP-T:n tasonnosto?
       -Varmaan molempia vähän tapahtui ja sillon yhtälö on huono. Puoliajalla puhuttiin, että ei tyydytä tähän ja päästetä vastustajaa mukaan, mutta johtoasemassa pelaamisessa meillä on parannettavaa ja kehitettävää. Toki meilläkin oli toisella jaksolla paikat tehdä maali tai kaks, mutta kokonaisuudessaan ysikymppistä ajatellen peli pitää saada paremmalle tasolle.

-Toisella jaksolla pari kertaa viivalla meillä mies pään kanssa edessä. Oltaisiinko reagoitu jos olis tullut 2-3 -kavennus, sitä ei ikinä tiedä, mutta hyvä ettei sitä tarvi jäädä arvuuttelemaan mitä sen jälkeen olis tapahtunut. Kokonaisuudessaan kolme pistettä tärkein, sitä lähdettiin hakemaan ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ei siellä mitään riemunkiljahduksia kopissa kuulunut pelin jälkeen eli eiköhän jokainen ymmärrä, että ei pelattu toista jaksoa sillä tasolla millä pystytään pelaamaan.

Ottelut jatkuvat ensi viikon tiistaina, kun Härmä matkaa Valkeakoskelle PS-44:n vieraaksi. Sepot on taulukossa Härmän edellä ja piste-eroa joukkueiden välillä on kaksi pistettä.
       -Tänään palautellaan ja maanantaina valmistellaan ja sitten on taas kova haaste edessä. Sepot pelaa hyvää kautta, mutta uskon, että ollaan taas pykälän kovempaa joukkuetta vastaan kovemmassa työmäärässä kiinni. Hyvällä itseluottamuksella sinne, ei tässä sarjassa ole mitään pelättävää, jos oman suorituksen saa viikosta toiseen esiin. Kokonaisuudessaan tiisaina pitää pystyä pelaamaan paremmin, mutta olen luottavainen, että se onnistuu, Bägi päättää.

Härmän avaus

Härmän vaihtopenkki
    Heikki Viitanen(mv), Prince Mokuma, Antti Tapola, Juho Nordström, Juuso Kemppainen, Santeri Stenius & Aaro Forss
    Härmän vaihdot
    68min Juuso Lindroos vaihtoon – Aaro Forss kentälle
    68min Joni Lindroos vaihtoon – Prince Mokuma kentälle
    68min Leevi Saikkonen vaihtoon – Juho Nordström kentälle
    80min Jonni Thusberg vaihtoon – Antti Tapola kentälle
    80min Pietari Palomäki vaihtoon – Santeri Stenius kentälle
    Ottelun maalit
    15min 0-1 Valtteri Kaarna (Leevi Saikkonen)
    22min 0-2 Pietari Palomäki (Juuso Lindroos)
    42min 0-3 Aleksi Topinoja (Valtteri Kaarna)
    51min 1-3 Mikael Paajanen
    Ottelun varoitukset
    74min Aleksi Topinoja, Härmä