• Pietari Palomäki Härmään

  Härmä ja Pietari Palomäki, 23, ovat solmineet 1+1 vuotisen sopimuksen. Palomäki siirtyy Härmään Riihimäen Palloseurasta, jonka edustusjoukkueessa mies ehti pelata 16-vuotiaasta asti.

   

  Hyökkääjänä pelaava Palomäki nakutti viime kaudella RiPSille 18 maalia, joka riitti koko 36 joukkueen Helsinki/Uudenmaan Kolmosen maalipörssin viidenteen sijaan. Aiempina kausina Palomäki on pelannut enemmän laitalinkkinä ja paukuttanut siltäkin pelipaikalta kymmenen maalin rajan rikki. Viime kausi oli ensimmäinen, kun Palomäki pelasi puhtaasti piikissä ja sille pelipaikalle vastuuvalmentaja Matti Hiukka aikoo Palomäen myös Härmässä istuttaa. Hiukka ehti valmentaa Palomäkeä kahden kauden ajan RiPSissä.

  -Viime kaudella Pietari pelasi puhtaana kärkenä ja vaikka teki 18 maalia, niin on silti todellinen joukkuepelaaja. Antaa harjoituksissa ja peleissä kaikkensa ja on esimerkillinen ja asenteeltaan huippuluokkaa. Jokainen omalla työnteolla ansaitsee paikkansa joukkueessa ja Pietu on hyvä esimerkki siitä. Hyökkäyspään lisäksi Pietu on puolustuspäässä erikoistilanteissa iso apu hyvänä pääpelaajana. Koko joukkueen puolustaminen lähtee ylimmistä pelaajista ja siellä jos joku alkaa kävelemään, se tarttuu koko joukkueeseen. Pietu omalla esimerkillään varmasti laittaa muutkin tekemään töitä alapuolella enemmän ja enemmän, Hiukka uskoo.

   

  Vastuuvalmentaja Matti ”Bägi” Hiukka olikin suuri tekijä Palomäen päätökseen tulla Härmään.
     -Kyllä Bägi on yksi syy, hyvä valmentaja ollut pari vuotta. Päällimmäinen syy kuitenkin on, että haluan pelata tosissaan ja kärkisijoista. Riihimäellä kuviot on vähän epäselvät ja ymmärsin, että Härmässä niistä pystytään pelaamaan ja tasoa löytyy, Palomäki kertoo.

   

  Hämeenlinna ei Palomäelle uusi tuttavuus, sillä hän pelasi A-ikäisenä HJS Akatemiassa. Sitä kautta joukkueesta löytyy myös vanhoja tuttuja, joten täysin uuteen ympäristöön ei Palomäki hyppää.
     -Muutama tuttu on akatemia-ajoilta ja Kaarlen (Keskitalo) olen tuntenut jo tosi nuoresta. Hämeenlinna on tullut tutuksi akatemia-aikoina ja Härmä siinä ohella, vaikka missään tekemisissä en seuran kanssa silloin ollutkaan.

   

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi