• Regions Cup ennakko-Härmä matkaa Seinäjoelle

  Härmä matkaa huomenna Etelä-Pohjanmaahan Seinäjoen kaupunkiin pelaamaan Regions Cupin 5.kierroksen ottelun. Vastassa on SJK/Akatemia ja ottelu pelataan komealla OmaSp Stadionilla klo 15.00 alkaen.

   

  SJK/Akatemia on Veikkausliigaseura SJK:n kakkosjoukkue. Joukkueesta löytyy kokeneita pelimiehiä höystettynä seuran A-nuorilla, jotka pelaavat myös SJK:n U20-joukkueen mukana A-nuorten SM-sarjaa. Liiton sarjoja seuranneille joukkue on tullut tutuksi myös nimellä Kerho 07, jolla seura pelasi Kakkosta kausina 2013-2015. Kyseessä on kuitenkin sama joukkue ja nimenvaihto johtui Palloliiton säännöistä, sillä kolmella ylimmällä sarjatasolla säännöt eivät salli kahden saman seuran joukkueen pelaamista, joten Kerho 07 eriytettiin SJK:sta ja oli virallisesti farmiseura.

   

  Kolmoseen paluu koitti 2016, jonka jälkeen joukkue on tunnettu taas nimellä SJK/Akatemia. Päävalmentajana toimii Brian Page, joka tuli SJK:n organisaatioon tammikuussa 2016. Skotlantilainen valmentaja ja entinen ammattilaispelaaja on piiskannut joukkueensa kovaan iskuun, sillä SJK/Akatemia johtaa Keski-Pohjanmaan/Vaasan Kolmosta vakuuttavalla saldolla. Yhdeksän ottelun jälkeen voittoja on kertynyt kahdeksan ja ainoa pistemenetys on tullut 0-0 -tasapelin kautta. Maaleja joukkue on tehtaillut 30 ja päästänyt ainoastaan kaksi.

   

  Regions Cupiin SJK/Akatemia osallistui ensimmäisen kerran kilpailun ensimmäisenä vuonna 2012, jolloin tie vei aina finaaliin asti, mutta TPK oli lopulta parempi jatkoajan jälkeen. Viime kaudella tie katkesi 3.kierroksella Pallo-Iiroja vastaan. Tällä kaudella SJK/Akatemia pääsi aloittamaan Regions Cupin Härmän tavoin 2.kierrokselta, jolloin kaatui Keski-Pohjanmaan/Vaasan Kolmosessa pelaava Korsnäs FF 1-0 (0-0) puolustaja Ville Kukkasen maalilla. 3.kierroksella SJK/Akatemia pelasi vierasottelun kotikentällään, kun Kutosessa pelaava SJK-j Apollo kaatui 1-4 (1-1). Viidennelle kierrokselle SJK/Akatemia selvitti tiensä kaatamalla Keski-Suomen Nelosessa pelaavan KeuPan 6-1 (1-1).

   

  Kokemusta joukkueeseen tuovat mm. Luis Da Silva ja Toni Lehtinen. Maalivahtina pelaava brasilialaislähtöinen Luis ”Luffe” Da Silva tunnetaan erityisesti huimasta potkutekniikasta. 38-vuotias veskari omaa kokemusta yli sadan pelin verran Veikkausliigasta, Ykkösestä ja Kakkosesta. Suomeen Da Silva tuli kaudeksi 2006 Sepsi-78:n paitaan, josta siirtyi jo seuraavaksi kaudeksi Veikkausliigassa pelanneeseen Viikinkeihin.
     33-vuotias Toni Lehtinen on myös monelle kotimaista jalkapalloa seuraavalle tuttu nimi. Miehen ura on ollut komea. Debyytti Veikkausliigassa tapahtui kaudella 2003 Hakan paidassa, jonka jälkeen Valkeakoskella vierähti seitsemän kautta. 136 ottelussa maaleja syntyi 51, jonka jälkeen tie vei kaudeksi MIFK:in riveihin. Siellä kaudella 2011 verkko heilui seitsemän kertaa, jonka jälkeen Lehtinen palasi kotikulmilleen SJK:n paitaan. Kaudet 2012-2013 meni Ykkösessä, jonka jälkeen Lehtinen ehtinen olla vielä kolme kautta SJK:n liigajoukkueessa. Seinäjoelle Veikkausliigaotteluita kertyi 62 ja maaleja syntyi 15. Kaikkiaan Veikkausliigassa syntyi 73 maalia ja vain 11 pelaajaa on onnistunut tehtailemaan Veikkausliigan historiassa enemmän maaleja. Kaikki Veikkausliigan ja Ykkösen ottelut ynnättynä Lehtiseltä löytyy kokemusta kahdelta korkeimmalta sarjatasolta 270 ottelun verran ja niissä syntyi kaikkiaan 97 maalia.
     Liigakokemusta joukkueesta löytyy myös Tommi Haanpäältä, 27, joka on 50 Veikkausliigaottelun lisäksi pelannut Ykköstä ja Kakkosta lukuisia kausia. Vielä viime kaudella Haanpää iski maaleja Kakkosessa TP-47:n paidassa.

   

  Nuoremmasta kaartista mielenkiintoisia nimiä ovat Dominic McGiveron, Sami Viljanen sekä Aatu Kujanpää. Keskikentällä viihtyvä 21-vuotias McGiveron on kotoisin Liverpoolista, jonka akatemiassa hän pelasi vuodet 2000-2006. Sieltä matka jatkui erinäisten akatemiasarjojen kautta täksi kaudeksi Seinäjoelle, jossa jälki on ollut kovaa. Hyvän potkun omaava McGiveron on iskenyt sarjassa kuusi maalia ja talvella Suomen Cupin lohkovaiheessa syntyi kaksi maalia.
     23-vuotias Sami Viljanen on SJK/Akatemian kuluneen kauden paras maalintekijä. Sarjassa osumia on tullut kahdeksaan otteluun kuusi, mutta verkko on heilunut myös cupeissa. Regions Cupissa kolmeen otteluun on syntynyt kaksi maalia ja Suomen Cupissa viiteen otteluun syntyi neljä maalia, joista kaksi liigaseura VPS:n verkkoon, vaikka mies tuli vaihdosta kentälle puolisen tuntia ennen loppua.
     Aatu Kujanpää, 18, puolestaan on kuuteen sarjaotteluun iskenyt viisi maalia. Myös Suomen Cupissa tuli onnistumisia, kun viidessä lohkovaiheen ottelussa pallo löytyi kolme kertaa vastustajan verkosta. Regions Cupissa Kujanpäätä ei vielä tällä kaudella ole nähty tositoimissa. Kujanpää kuului viime vuonna ikäluokkansa maajoukkueeseen.

   

  Härmä pääsee pelaamaan ottelun komeissa puitteissa, sillä ottelu pelataan OmaSp Stadionilla. Viime vuonna valmistunut stadion kustansi yli 13 miljoonaa ja vetää 5817 katsojaa. Alustana on tekonurmi. Matkaan Härmä pääsee lähtemään hyvistä lähtökohdista kokoonpanon suhteen. Kaksi edellistä sarjaottelua missannut Aaro Forss on hyvin lähellä paluuta tositoimiin, joten sairastupa näyttäisi tyhjenevän entisestään. Pelaajarintamalla tapahtuu yksi isompi muutos, kun Jonas Ruohomäki lähtee JanPaan lainasopimuksella, joten ”Pikkutaikurin” edesottamuksia voi jatkossa seurata Liinalammin sametilla.

   

  Härmä on päässyt tämän vuoden Regions Cupissa reissaamaan. Urakka alkoi kotikentällä Vitosen UrPSia vastaan, mutta sitten on istuttu bussin kyydissä. Kolmannella kierroksella Härmä kävi Jyväskylässä Nelosessa pelaavan Harjun Potkun vieraana, josta voiton myötä matka vei Turkuun Kolmosessa pelaavaa ÅIFK:ta vastaan. Vastustaja on siis koventunut kierros kierrokselta ja nyt edessä on myös pisin pelireissu moneen vuoteen.

  Kahdeksan parhaan joukkoon tiensä ovat ehtineet selvittää ToVe, Atlantis, NJS ja FC Honka/Akatemia.
  5.kierroksen ottelut
  Ke 21.06. ToVe – KPV/Akatemia 2-0 (2-0)
  Ke 21.06. MYPA – Atlantis FC 2-5 (0-2)
  Ma 26.06. NJS – Töölön Taisto 5-0 (2-0)
  Ti 27.06. FC Honka/Akatemia – I-Kissat 4-3 (1-1)
  La 01.07. SJK/Akatemia – Härmä klo 15
  La 01.07. JIPPO – PeKa/KyPa klo 17
  Su 02.07. KaaPo – JäPS/47 klo 14
  Ti 04.07. TuPS – VJS klo 18.30

  SJK/Akatemian ottelut ja maalintekijät Regions Cupissa 2017
  2.kierros La 11.03. SJK/Akatemia – Korsnäs FF (Kolmonen) 1-0 (0-0) | Ville Kukkanen
  3.kierros Ma 08.05. SJK-j Apollo (Kutonen) – SJK/Akatemia 1-4 (1-1) | Ville Kukkanen, Sami Viljanen & Tommi Haanpää(2)
  4.kierros Su 04.06. SJK/Akatemia – KeuPa (Nelonen) 6-1 (1-1) | Miika Asunmaa(2), Oma Maali, Joonas Kuivalainen, Sami Viljanen & Matti Lähde

  Härmän ottelut ja maalintekijät Regions Cupissa 2017
  2.kierros La 25.03. Härmä – UrPS (Vitonen) 8-2 (4-2) | Leevi Saikkonen(3), Santeri Stenius, Ahmed Mohammed, Valtteri Kaarna, Antti Tapola & Pietari Palomäki
  3.kierros La 29.04. Harjun Potku (Nelonen) – Härmä 0-2 (0-1) | Jonni Thusberg & Aaro Forss
  4.kierros Ma 12.06. ÅIFK (Kolmonen) – Härmä 1-3 (1-2) | Santeri Stenius, Jonni Thusberg & Kaarle Keskitalo

   

  Ottelun kulkua voit seurata Härmän Twitterissä

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi