• Santeri Stenius Härmään kahden vuoden sopimuksella

  Härmä ja Santeri Stenius, 17, ovat solmineet kahden vuoden sopimuksen. Hämeenlinnalaisnuorukainen tulee Härmään Ilveksestä.

   

  Viime kaudella Stenius pelasi Ilveksen B-nuorissa SM-sarjaa. Hämeenlinnalainen Stenius lähti Tampereelle Ilveksen junioreihin vuonna 2012 ja on neljän vuoden ajan kulkenut Tampereelle kimppakyydeillä ja vanhempien kuskaamana. Stenius on tulevalla kaudella A-ikäinen ja täyttää 18 vuotta elokuussa, mutta sopimuksen Stenius teki edustuksen kanssa, jossa myös tavoitteet on.

  Stenius vakuutti avoimien harjoitusten aikana vastuuvalmentaja Matti Hiukan viikossa.

     -Ikäisekseen fyysisesti valmis miesten peleihin. Hyökkäyspään pelaaja, joka näkee hyvin kenttää. Muutaman harjoituksen perusteella sopimus tehtiin, että sen isompaa otantaa ei ole, mutta pallollinen tekeminen on hyvää ja vielä kun pääsee jengiin sisään, niin varmasti paranee ja pääsee tekemään lisää asioita. Odotan, että tulee tiukasti haastamaan yläkerran pelaajia ja varmasti mahdollisuuden saadessaan haastaa avauksen paikasta. Hienoa saada nuoria pelaajia mukaan. Kolmosta kun pelataan, niin pitää olla myös nuorille mahdollisuuksia näytönpaikkoihin ja mahdollisuus antaa mennä eteenpäin, Hiukka sanoo.

   

  Avausviikko Hiukan vetämissä treeneissä vakuutti myös Steniuksen.
     -Olen tykännyt treeneistä tosi paljon. Enemmän saanut kosketuksia palloon ja harjoitukset on minulle sopivia, sellaisia mistä tykkään. Ilman palloa ei ole paljon tehty. Saan täällä ihan yhtä hyvää harjoitusta kun Ilveksessä ja kun Ilves/2 pelaa samalla sarjatasolla Härmän kanssa, niin en näe oikein mitään syytä miksi enää kävisin Tampereella, Stenius toteaa.

   

  Stenius ei vielä liiaksi ole ehtinyt miesten pelejä pelaamaan. Kaudella 2015 Stenius pelasi yhden ottelun Kolmosta Ilves/2:n paidassa ja viime kaudella kesäkuussa Stenius oli Ilves/3:n mukana pelaamassa Härmä/2:ta vastaan.
     -Käteni murtui keväällä ja kävin hakemassa minuutteja Härmää vastaan, Stenius muistelee.

   

  Pelaajana Stenius on nopea ja voimakas. Maalinteko luonnistuu parhaiten oikealla jalalla, mutta onnistuu tarvittaessa myös vasemmalla ja päällä. Ilvekseen Stenius lähti HJS:sta topparina, mutta on neljän vuoden aikana noussut puhtaaksi hyökkääjäksi. Määrätietoinen nuorukainen tulee Härmään täynnä motivaatiota ja tavoitteena on tulevaisuudessa ylemmät sarjatasot.
     -Tulevan kauden tavoite on saada paljon minuutteja Kolmosessa, päästä painimaan miesten kanssa ja tekemään maaleja. Jatkossa sitten ylemmät sarjatasot ja sitä kautta Veikkausliigarinkiin, Stenius suunnittelee.

   

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi