• Tilastoyhteenvetoa kaudesta 2017

  Härmä päätti kaksi viikkoa takaperin kauden 2017 voittoon ja nousi samalla lopullisessa sarjataulukossa viidennelle sijalle. Kaikkiaan Härmä voitti puolet kauden sarjaotteluista eli 11 ottelua, pelasi viisi ottelua tasan ja hävisi kuudesti.

   

  Heti alkuun Härmä haluaa lämpimästi kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja tukijoita, sekä tietenkin kaikkia seuratyöntekijöitä. Ilman yhteistyökumppaneita ja tukijoita seuratoiminnan pyörittäminen on mahdotonta, joten suuri kiitos kaikille tästä kaudesta. Härmä on pyrkinyt tarjoamaan pelaajille mahdollisimman hyvät puitteet lajiin niin treenien kuin otteluidenkin suhteen ja yhteistyökumppaneiden avulla se tavoite onnistui tälläkin kaudella. Joukkue pääsi hikoilemaan treenikentällä aktiivisesti ja laadukkaan valmentajan myötä tekeminen treenikentällä oli parasta vuosikausiin.
     Taloudellisen puolen lisäksi seurat tarvitsevat aina talkoolaisia, jotka puurtavat vapaa-aikaansa uhraten lajin parissa tunteja laskematta. Suuri kiitos kaikille, jotka tälläkin kaudella aikaansa Härmän eteen käyttivät erilaisissa työnkuvissa. Tekijöitä kentän ulkopuolella ei ole koskaan liikaa, joten jokainen uusi kasvo otetaan ilolla vastaan. Parhaimmillaan seuratyö on äärimmäisen opettavaista ja palkitsevaa, joten mikäli juuri sinulla on tunne, että haluaisit lähteä tekemään jotain paikallisen jalkapallon hyväksi, niin Härmässä on aina tilaa!

   

  Kentällä menestys oli vaihtelevaa. Hyvästä talvikaudesta huolimatta kausi käynnistyi katastrofaalisesti ja neljä ensimmäistä ottelua toivat mukanaan kolme tappiota. Kauden alla tavoitteet oli asetettu ykköspaikalle, joten kauden alku oli kaikkea muuta mitä sen piti olla. Kolmonen on nykypäivänä niin kova sarja, että mikäli sen haluaa voittaa, niin tappiosarake kauden päätteeksi saa näyttää maksimissaan lukua neljä, joten järin paljoa loppukauden osalle ei pistemenetyksille jätetty varaa. Lopulta tappioita kertyi kauden aikana kuusi, joten puolet kauden tappioista kärsittiin neljän ensimmäisen kierroksen aikana.

   

  Surkean alun jälkeen Härmä pelasi yhdeksän tappiotonta ottelua putkeen ja yritti kuroa kärkeä kiinni. Lopulta kärki karkasi lopullisesti elokuussa, kun Härmä hävisi kolme vierasottelua putkeen. Kauden kuudesta tappiosta viisi kärsittiin vieraskentällä ja se ainoa kotitappiokin tuli kauden ensimmäisessä kotiottelussa, joten vierasotteissa on ensi kaudella parantamisen varaa. Kaikkiaan Härmän vierassaldo tällä kaudella oli 5-1-5 23:21 16p ja sillä saldolla Härmä oli sarjan viidenneksi paras vierasjoukkue. Pisteitä vierasotteluista kertyi 1.45 pisteen keskiarvolla. Kauden paras vierasjoukkue oli HJS 8-1-2 24:8 -saldolla.

   

  Myös kotiotteluiden osalta Härmä oli sarjassa viidenneksi paras. Vaikka tappioita kotikentällä tulikin vain yksi, niin tasapelit söivät lopullista pistepottia ja lopulta 11 kotiottelua toivat 22 pistettä 6-4-1 27:15 -saldolla. Pistekeskiarvo kotiotteluista on siis tasan 2.00. Sarjan paras kotijoukkue oli Ilves-Kissat, joka voitti kymmenen ottelua ja hävisi vain kotonaan vain kerran.

   

  Kauden 22:sta ottelusta Härmä pelasi luonnonnurmella 13 ottelua (7-3-3 31:19) ja tekonurmella 9 (4-2-3 19:16). Härmän osalta pelialustalla ei tilastollisesti suurta merkitystä ollut, sillä tekonurmelta irtosi pisteitä keskimäärin 1.55 pistettä per ottelua ja nurmikentiltä 1.84 pistettä. Parhaiten tekonurmella tällä kaudella pelasi HJS, joka voitti 8/9 tekonurmiottelusta ja maaliero kumirouheen päällä oli komea 23-2 pistekeskiarvon ollessa 2.66. Tekonurmella 2+ pisteen keskiarvoon ylsivät myös Ilves-Kissat (2.25) ja TP-T (2.00). Nurmikentillä parhaiten pistekeskiarvoon peilaten pelasivat HJS (2.23), Ilves-Kissat (2.21) ja Pallo-Sepot (2.00).

   

  Vierasotteluiden lisäksi tulevalle kaudelle yksi selkeä parannuksen kohde on otteluiden loput. Härmä menetti tällä kaudella eniten sarjasta pisteitä lisäajalla. Kahdesti tasapeli vaihtui tappioksi erotuomarin antaman lisäajan loppuhetkillä ja kahdesti täysi pistepotti vaihtui pistejakoon, joten kaikkiaan Härmä puppeloi lisäajalla kuusi pistettä taivaan tuuliin.
     Tappioasemaan Härmä ajautui kauden aikana kahdeksassa ottelussa, joten vain kahdesti Härmä onnistui tappioasemasta nousemaan vielä pisteille. Nämä ottelut olivat kauden viides ottelu Ilves/2:ta vastaan Pullerin tekonurmella ja kauden kymmenes ottelu Sääksjärvellä Loisketta vastaan.
     Kaikkiaan Härmä oli tappioasemassa kauden aikana 15,63% peliajasta (310 minuuttia) ja vain Ilves/2 oli kauden aikana vähemmän minuutteja takaa-ajoasemassa (288min / 14,54%). Sarjan voittanut HJS oli tappioasemassa 314 minuuttia (15,86%).

   

  Sarjan ykköspaikka on aina hyvä vertailukohta tilastoille, etenkin kun se kauteen lähdettäessä oli tavoite, ja suurin syy miksi Härmä jäi 15 pistettä ykköspaikasta, oli otteluiden kääntäminen voitoksi. Siinä missä Härmä menetti liian usein johtoasemansa tai ei pystynyt vääntämään tasapeliä edukseen, käänsi HJS omat ottelunsa voitoiksi kovalla prosentilla. Johtoasemassa Härmä pelasi 45,56% kauden minuuteista ja HJS:lla vastaava luku on 44,24%.
     Erityisesti tämä fakta nousee esiin 60-90+ -minuutin maalisuhteessa, joka HJS:lla on 21-3 ja Härmällä 17-16. Viimeisen vartin osalta Härmän maaliero painuu viisi maalia pakkaselle ja etenkin lisäaikamaalit kertovat tylyä kieltään; Härmä teki lisäajalla vain yhden maalin ja omissa soi kuudesti.

   

  Härmä sai tällä kaudella jokaiselta vastustajalta vähintään yhden pisteen. Täydet kuusi pistettä Härmä saalisti HJS:lta, JanPalta ja PJK:lta. Kolmea joukkuetta Härmä ei kyennyt tällä kaudella voittamaan, eli Ilves/2:ta (tasapeli ja tappio), Ilves-Kissoja (tasapeli ja tappio) ja Loisketta (kaksi tasapeliä). TPV/2:lta Härmä otti neljä pistettä voitolla ja tasapelillä ja loppujen kanssa mentiin sopuisasti vuorovoitoin.

   

  Kaikkiaan Härmä iski kauden aikana 50 maalia ja omissa soi 36 kertaa. Maaleja Härmä teki siis 2.27 keskiarvolla per ottelu ja omiin meni 1.63 tahdilla. Näiden tilastojen osalta edelliskausiin nähden saatiin positiivista muutosta, sillä edelliset kolme kautta omissa on soinut reilusti yli kahden takaiskun keskiarvolla.
     Suurinta roolia hyökkäyspäässä otti tehojen muodossa Pietari Palomäki, joka pelasi kauden kaikki 22 sarjaottelua ja iski niissä 10+13 tehot. Tulitukea maalien muodossa tuli Jonni Thusbergilta (14 ottelua / 7 maalia), Juuso Lindroosilta (22o / 6m) ja Aaro Forssilta (15o / 5m)
     Tarjoilupuolella Palomäen apuna hääri parhaiten Valtteri Kaarna (19 ottelua / 8 syöttöä), Juuso Lindroos (22o / 5s), Thusberg (14o / 5s) ja Leevi Saikkonen (17o / 5s).
     Kauden suurimmat peliminuutit kellotti toppari Tommi Ijäs, joka pelasi kauden jokaisen ottelun alusta loppuun niin sarjassa, kuin Regions Cupissa, joten kaikkiaan ”Toukka” urakoi tämän kauden aikana 26 ottelussa 2340 minuuttia ja lisäajat päälle.


  Tolppien välissä päävastuun kantoi Eero Viljanen, joka kirjasi tililleen kaikkiaan 19 Kolmosen ottelua. Viimeiset kaksi ottelua Viljanen jakoi torjuntavastuun puoliksi Heikki Viitasen kanssa, joten aloituskokoonpanojen osalta Viljaselle kertyi 18 starttia ja Viitaselle neljä. Nollapelejä Härmä piti tällä kaudella kuusi, joista viisi Viljasen ollessa maalissa ja kerran Viitasen.

   

  Punaisia kortteja ei Härmäläisille tällä kaudella nostettu, mutta muutama pelikielto kauteen mahtui, kun Joni Lindroos ja Prince Mokuma keräsivät kauden loppupuolella korttitilinsä täyteen, jonka lisäksi myös Aleksi Topiojan kausi päättyi neljänteen varoitukseen ja korttitilin täyttymiseen syyskuun alussa, jonka jälkeen mies matkasi takaisin pohjoiseen opintojen pariin.
     Hattutemppuja nähtiin kauden aikana yksi ja siitä vastasi Santeri Stenius, joka mätti kolme maalia TPV/2:n verkkoon Kaurialassa 24.8. Se ei kuitenkaan voittoon asti riittänyt, kun TPV/2 tuli tasoihin lisäajalla ja pisteet meni jakoon 4-4 -lukemin. Voittomaalien osalta Härmältä löytyi leveyttä, sillä 11 voittomaalia kirjattiin kahdeksalle eri pelaajalle. Kahdesti voittomaaliksi jääneen häkin heitti Palomäki, Thusberg ja Topinoja ja kerran nimensä sille listalle sai Ju.Lindroos, Prince Mokuma, Juho Nordström, Antti Tapola ja Vesa Virtanen.

   

  Santeri Stenius vastasi kauden ainoasta hattutempusta


  Pietari Palomäki oli Härmän kauden 2017 tehokkain pelaaja

   

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi